Showing posts with label Collaboration. Show all posts
Showing posts with label Collaboration. Show all posts
Permainan PC popular zaman sekolah dulu

Bismillah
Assalamualaikum

Bila bercakap tentang PC, teringat waktu pertama kali memiliki PC sendiri time tu sha melanjutkan pengajian di ILP, time tu ramai ja orang bawa PC ke asrama, sebab sha masih tak mampu beli laptop, PC ini pun bekas kakak sha punya sebab dia belajar dekat matrikulasi labuan, masuk UMS dia beli laptop.

solitaire card

Pertama kali dapat pegang PC time tu rasa seronok sangat, iyalah bayangkan time tu sha dah tingkatan 5 baru dapat merasai sendiri pengalaman memegang keyboard dan mouse dan sistem di dalam sebuah komputer hihi, of course sha excited bermain game didalam PC tu, dulu tak banyak game tapi sha ingat sangat permainan solitaire card, alah main susun susun kad mengikut nombor pada kad. 

Untuk pengetahuan korang, game solitaire ini memang ada sedia dalam PC ni, maksudnya telah di pasang sedia oleh windows sejak dari windows 95 hingga windows 10, jadi game ini automatik akan berada dalam PC korang apabila korang siap install windows.

Sampai sekarang sha masih main game solitaire, sha main di Solitaire sha rasa klasik ja main game macam ini, bukan apa, bila main waktu lapang, terimbau zaman sekolah curi curi masuk bilik semata-mata nak main game zuma dulu kan game zuma ni bila terpapar di skrin kita jadi excited nak main sebabnya grafik game ni masa tu sangat memberangsangkan membuat pemain enjoy dengan paparan skrin dan suara. 1 permainan boleh main sampai berjam lamanya.

Permainan PC popular zaman sekolah dulu

Sekarang dah boleh main game percuma secara online yang paling penting tiada iklan dan tak perlu download pun, bila tekanan asyik berkurung dekat rumah, boleh main dekat handphone, jangan risau permainan sangat senang lagipun ada level korang boleh pilih.




Selain solitaire card dan zuma, ada banyak lagi game korang boleh main, contohnya macam mahjong, hidden object, candy crush, tak tahu cara main, dekat page bawah sebelum main tu akan ada how to play, kot lah korang lupa cara nak main game tu kan, tapi sha jenis yang main dulu walaupun tak tahu cara nya main ja dulu dah kalah nanti baru tengok balik how to play hahaha..

Permainan ini senang loading sebab website dia ringan, so kalau main sambil ayun anak, no hal..as long as tidak lupa pada tanggungjawab, rumah dah kemas, anak dah makan hihi ingat main game berpadah, dan kita masih belum tua untuk bermain game, game untuk semua peringkat umur, kalau korang nak try main game klasik macam ini boleh pergi laman web nya ~> Solitaire


Duduk dirumah tidak lagi membosankan dengan 150 pilihan game online percuma Main Sampai Puas

Bismillah, 
Assalamualaikum




Duduk Dirumah Tidak Lagi Membosankan Dengan 150 Pilihan Game Online Percuma Main Sampai Puas | Hari ini adalah hari ke lapan kita duduk dirumah sejak kerajaan mengumumkan untuk lock down, sudah seminggu duduk dirumah, ini antara suatu hikmah untuk kita berehat dirumah, banyak benda yang kita boleh buat termasuklah kemas rumah, bercucuk tanam, dekorasi rumah dan sebagainya. Pasti ramai tahu main game juga boleh mengisi waktu lapang jika kena tempatnya.

Pengaturan masa yang baik adalah penting bagi seseorang untuk menangani masalah stress duduk dirumah. Kita patut cuba jalani kehidupan yang sihat dengan adanya perancangan jadual harian yang berkualiti. Isilah jadual harian korang dengan bermain game selama 20 minit hingga 1 jam sehari. 

Mengimbau kenangan sewaktu jadi kanak-kanak

Kalau sha ingat balik zaman kanak-kanak dahulu, tahun 90an begitu, jadi kanak-kanak adalah sesuatu perkara yang sangat best, tiada tekanan, pikir nak main ja, bangun tidur, mandi, makan, jalan pergi rumah kawan, balik rumah dah petang, biasalah zaman dulu komunikasi secara bersemuka sangat luas dan tiada batasnya. 


sumber : google

Sha pernah ada kawan yang kira berada jugalah, mak bapa dia mampu beli mainan macam brick game, video game yang guna tape tu, yang kami ni cuma menumpang ja pinjam sekejap dapatlah merasa happy nya main game hihi, dapat tengok dengan dekat pun dah kira beruntung tau..yang adik dia perempuan pula, ada barbie doll, siap ada kitchen set lagi, sha cuma ada patung kertas ja itu pun dah rasa bersyukur sangat. 

Bosan duduk dirumah, boleh lepak rumah kawan, sha perempuan pun siap panjat pokok ambil jambu, tapi turun tak pandai haha, aduhai aktif sangat, sha ingat lagi sha pernah dikejar kambing lepas tu panjat pokok, teriak sebab tak pandai turun haha, tiada istilah bosan duduk dirumah sebab dulu mana ada pkp macam sekarang, kalau pun ada banyak aktiviti di dalam rumah boleh buat, handphone masa tu belum ada lagi, jadi sha lebih banyak habiskan masa dengan membaca novel, time tu sha tingkatan 3 tapi dah habis baca novel tingkatan 5 hihi, start situ sha suka dengan sastera.

Sekarang banyak pilihan game online yang korang boleh dapat secara percuma, layari plays.org di laman web ini korang boleh akses game melalui laptop, PC, TV yang mempunyai sambungan internet dan Handphone. Setiap orang mempunyai salah satu device ini, jadi korang tiada alasan untuk merasa bosan bila duduk dirumah.


Kenapa perlu bermain game di Plays.org

Game yang ada di laman web ini sangat mengimbau kenangan di tahun 90an, sebijik betul game yang sha pernah main pada 20 tahun yang lalu, serius sha rindu sangat zaman jadi budak, lagipun dalam laman web plays.org ini terdapat 150 pilihan game online percuma yang korang boleh main bila-bila masa dan dimana jua korang berada. Main sampai puas tapi jangan lupa ikut jadual masing-masing ya hihi.

Kadang nak mula main game online secara percuma ini, kena daftar dulu kan, tapi yang best tentang laman web game yang sha cakap ini, korang tak perlu daftar untuk bermain di laman web tersebut..biar betul? Betullah..masuk ja laman web plays.org korang terus pilih game apa yang korang nak main.

Tak perlu download, tiada iklan dan senang akses

Lagi satu, main game ini tak perlu download aplikasi, kita boleh main directly melalui laman web tu, senang nya kerja, tak perlu penuhkan storage handphone, dahlah handphone sha full dengan gambar dan video anak, anak sha baru 2 ya hihi, lagi pula kalau download aplikasi game dekat handphone, anak sha yang seorang ni dah pandai cari game dekat handphone, game mana yang tak makan data, kalau dibiar main game pula pandai berpindah arah, habis semua kata-kata alien dia hantar dekat whatsapp kawan-kawan :)

Main sampai puas tanpa ada iklan, jarang betul atau langsung tak pernah jumpa game yang kita main secara percuma yang tiada iklan, adapun setiap kali main tak sampai 1 level up dah keluar iklan, lama pula tu ada yang sampai 30 saat, menunggulah kita dengan sabar ya, sampai ada tanda x itupun kalau klik awal melepas point percuma haha, sha main game waktu anak tidur ya, ibu patut main game untuk hilangkan stress, tapi bila dah banyak sangat iklan muncul mana tak stress,  good bye lah jawabnya kan.

Apabila laman web yang tiada iklan, maka browser akan jadi sangat ringan, maksud sha, bila kita buka laman web tu, kita senang akses, tidak payah tunggu loading sampai 100%, pilih ja game yang korang nak main dengan senang hati sebab game nya sangat lightweight melainkan internet korang dah nak habis lah hihi



Game legend, kadang kita lupa cara nak main, kalau korang jenis yang skema, laman web ni ada sediakan cara-cara bermain game tersebut tapi sha jenis yang hantam sajala, bukannya bayar pun haha..Selain dari itu, ada disediakan rating untuk design, tahap kesusahan game tersebut dan rate orang yang main balik game tu, ini untuk korang yang dah tak tahu nak main apa, boleh rujuk pada rating replay hihi. Kalau bosan main 1 orang, boleh ajak anak atau suami main game sama-sama, ada disediakan juga game yang boleh main 2 orang. Jadi meriah sikit rumah tangga kan hihi.

Favorite game dalam plays.org





150 game percuma, mata siapa yang tidak rambang, sampai habis lockdown pun belum habis 150 game tu, tapi sha dari dulu sampai sekarang memang minat game pin ball, kalau main di laptop, sha pandai jadi naga sekejap, sebab penat tekan tetikus bola pandai terlepas, tapi bila main di handphone, boleh cipta rekod baru haha..lagipun dah upgrade dah siap ada space adventure lagi pin ball nya..tapi ada juga game yang hanya support pada PC, tidak pada handphone, korang skip ja apa susah, banyak lagi game korang boleh pilih, sha suka main di handphone ja, 150 pilihan game online percuma, boleh main sampai puas hihi

Duduk dirumah tidak lagi membosankan dengan 150 pilihan game online percuma



Banyak lagi sebenarnya game pilihan sha, yang pastinya apabila kita bermain game dalam laman web ini, ia mengajar kita berfikir secara logik, selain dari hilangkan stress lah duduk rumah 2 minggu kan korang boleh main game ini pula, 

Tambahan lagi, korang kena pandailah atur masa, jangan hidup fokus dengan game ja sehingga hilang orang sekeliling, kesian dekat family, dorang yang bayar wifi tau haha, duduk dirumah tidak lagi membosankan dengan 150 pilihan game online percuma, main sampai puas
Bismillah, 
Assalamualaikum

5 Langkah Melegakan Tangan Kebas dengan Massage Gel Garcipro | Mereka yang sering mengalami masalah kebas yang juga dikenali sebagai Carpel tunnel Sindrom ini akan berasa sukar melakukan kerja harian dan menghadkan pergerakan akibat sering merasa kebas pada tangan dan jari, tidak lagi kuat untuk mengengam tangan, terasa sakit apabila mendukung anak dan tangan mudah rasa sengal, kebas atau sakit apabila memandu kereta ataupun ketika menunggang motor.

Garcipro merupakan satu rawatan alternatif bagi sakit kebas & sendi yang menggunakan ekstrak minyak kayu putih yang diimport khas dari Australia, selain dari itu, 5 bahan yang lain seperti Peppermint, Aloevera, Minyak Argan, Menthol crystal dan Epal hijau melengkapkan lagi keberkesanan pada setiap satu botol penggunaan massage gel Garcipro ini.

Jadi sha syorkan korang wajib guna massage gel Garcipro untuk mengurut tangan, kaki yang kebas, dan disini juga sha kongsikan video khasiat menggunakan massage gel Garcipro, perkongsian bersama Duta Garcipro Malaysia di dalam TV Hijrah



4 Keistimewaan menggunakan gel massage Garcipro sebagai minyak urut

1.   Rasa Sejuk – Biasanya minyak urut yang paling best adalah minyak urut yang rasanya sejuk dan tidak panas, jadi siapa-siapa yang menggunakan minyak urut Garcipro ini pasti akan berasa nyaman dengan adanya menthol crystal sebagai bahan penyejuk.

2.   Bau Aromaterapi – Rasa sejuk dan nyaman didatangi lagi dengan bau-bauan yang menyenangkan si pemakai dan sha geranti apabila korang memakai minyak urut Garcipro pasti tiada bau ubat.

3.   Tidak Melekit – Suami sha memang jenis yang tak suka guna minyak urut sebabnya kebanyakan minyak urut melekit pada tangan, tapi apabila dia mengurut menggunakan Garcirpo ini,Si tukang urut juga pasti rasa selesa sebabnya minyak ini tidak melekit pada tangan. Minyak urut Garcipro ini mudah meresap dan kesannya lebih cepat dirasai.

4.   Lulusan KKM – zaman sekarang ni pasti ramai orang takut untuk menggunakan minyak urut yang terlampau banyak di pasaran, jangan risau minyak urut Garcipro ini ada lulusan KKM, NOT210104156K

 

Doa Hilangkan Kebas Tangan

“Dan sesungguhnya Kami telah menciptakan manusia dari pati (yang berasal) dari tanah. Kemudian Kami jadikan "pati" itu (setitis) air benih pada penetapan yang kukuh.Kemudian Kami ciptakan air benih itu menjadi sebuku darah beku. Lalu Kami ciptakan darah beku itu menjadi seketul daging; kemudian Kami ciptakan daging itu menjadi beberapa tulang; kemudian Kami balut tulang-tulang itu dengan daging. setelah sempurna kejadian itu Kami bentuk dia menjadi makhluk yang lain sifat keadaannya. maka nyatalah kelebihan dan ketinggian Allah sebaik-baik Pencipta” (Surah Al-Mukminuun : ayat 12-14)

 

5 Langkah Melegakan Tangan Kebas dengan Gel Massage Garcipro



1.   Letakkan minyak urut Garcipro pada point di bahagian lengan , urut perlahan pada lengan menggunakan ibu jari dan mulakan dengan tekanan sederhana kemudian naikkan tahap tekanan sedikit demi sedikit. Urut Selama 1-3 minit.

 


 

2.   Urut point menggunakan lengan sebelah tangan. Tekan dan tolak hingga ke pergelangan tangan. Seperti langkah pertama tadi, mulakan dengan tekanan sederhana kemudian naikkan tahap tekanan sedikit demi sedikit, lakukan selama 1-3 minit

 


3.   Letakkan gel massage Garcipro pada point ketiga iaitu di bahagian ibu jari, point ini untuk melegakan kebas pada ibu jari. Di bahagian bawah ibu jari terdapat otot bulat, maka urut perlahan pada bahagian tersebut menggunakan ibu jari sebelah. Urut selama 1 minit.

 


 

4.   Olah sedikit gel massage garcipro pada point keempat yang terletak pada bahagian pangkal jari jemari, untuk sesetengah pesakit, masalah kebas tangan akan merebak pada bahagian ini, oleh itu, urutan ini membantu melegakan masalah tersebut. Tekan ibu jari mengikut point berwarna merah sehingga terasa celah dan tulang setiap point, Urut selama 1 minit.



 

5.   Akhir sekali kita buat regangan pergelangan tangan, tekankan tapak tangan dan pusingkan tangan perlahan-lahan mengikut arah jam sementara tapak tangan masih kekal di atas meja, lakukan senaman selama 1-3 minit.

 

Lakukan setiap hari 3 kali, selama seminggu secara konsisten, insyaAllah kebas tangan akan hilang. Lebih berkesan korang jangan lupa urut menggunakan massage gel Garcipro yang tengah hangat dipasaran, harga pun tengah promo sekarang jangan lepaskan peluang untuk menyelesaikan masalah tangan kebas untuk melakukan pergerakan tanpa had.

Harga RM90 sebotol

Beli 2 botol RM170 percuma sebotol





 

Selain dari masalah kebas pada tangan, Garcipro juga dapat membantu mengurangkan masalah :-

·         Sakit pinggang, Lenguh tengkuk atau leher

·         Sakit Lutut

·         Sakit dan lenguh sendi

·         Angin dalam badan

·         Frozen Finger/ Frozen Shoulder

·         Strok separuh badan

·         Sakit Saraf

·         Sakit tumit menyucuk / Kejang kaki

 


Testimonial setelah seminggu menggunakan massage gel Garcipro.

Sepanjang Ramadhan sha sibuk menjual pelbagai juadah berbuka puasa, bila malam baru terasa lenguh pada badan, lagi-lagi sha masih menyusukan badan anak yang kecil, selain bahu, tangan dan kaki, terasa lenguh pada bahagian belakang dan tumit kaki, setelah seminggu menggunakan massage gel garcipro, alhamdulilah, sha puas hati sakit beransur hilang, dan melegakan tidur malam sha, kini suami sha tiada lagi dengar rungutan mengenai lenguh dan sakit belakang, dengan adanya massage gel garcipro, pergerakan sha tak terbatas sepanjang ramadhan ini.. 

Ternyata dalam setiap 1 botol gel massage ini mempunyai banyak kebaikannya dan dapat menyelesaikan masalah yang korang telah lama hadapi, Untuk pertanyaan mengenai gel massage Garcipro, korang boleh pergi ke laman web nya

Website : www.garciprohq.com  

IG: www.instagram.com/garcipromalaysia 

FB: Garci Pro Malaysia – AppleFit

 

 


Bismillah, 
Assalamualaikum




4 Sebab Kenapa Perlu Staycation Pada hari Raya Ini | Sejak negara kita dilanda virus covid-19, hari demi hari kes kian meningkat, sampaikan kadar kematian sehingga kini sudah pun mencecah angkah ribu, apatah lagi pada musim perayaan begini, mesti ramai tak dapat pulang kampung untuk menyambut hari raya aidilfitri bersama keluarga tersayang.

Tahun lalu pun kita puasa tanpa bazaar, solat tarawih di rumah, dan beraya tanpa menziarahi jiran tetangga, semua ini adalah norma baru yang kita patut amalkan selagi virus covid masih belum habis. Tapi entah bilalah virus covid ini mahu habis kan. Tak dapat kita melancong  keluar negara macam dulu kala.

Tiket kapal terbang dah tempah, hotel dah booking, tup tup kerajaan masih tak dibenarkan rakyatnya merentas negeri, sedihnya raya tahun ini tak pulang kampung lagi korang. Hanya video call pengubat rindu seisi keluarga dikala takbir bergema. Sedihnya alahai Tapi jangan risau korang dah boleh mula plan untuk staycation.

Apa itu Staycation

Actully sha macam baru dengar ayat ni kan, actually bahasa pasar bagi  staycation adalah bercuti di sekitar kawasan tempat tinggal korang. Kalau di luar negara staycation ini memang sangat popular lagi-lagi di kawasan kota raya dan tempat tinggal korang dekat dengan hotel dan tempat yang menarik macam Grand Lexis Port Dickson tanpa merentas negeri pun korang boleh staycation bersama keluarga tersayang.

Bayangkan raya ini korang spend 2 hari 1 malam dekat hotel, boleh stay swimming pool lama sikit, makan pun disediakan, tidur pun best. So staycation ini memang kiranya penganti kepada vacation korang yang dah lama plan tapi tak jadi disebabkan virus covid-19. Terubatlah rindu sikit bila dah stay dekat hotel kan..hihi

4 Sebab Kenapa Perlu Staycation Pada Hari Raya ini

Raya tahun ini mungkin korang tak dapat nak beraya di kampung halaman, tapi korang boleh bawa keluarga bercuti disekitar tempat tinggal korang.

1. Yang bestnya bila staycation ni, urusannya sangat mudah hanya booking hotel di traveloka, korang tinggal angkat barang masukkan dalam kereta dan jalan pergi hotel. Sudah semestinya korang tak sesatlah kan sebab kawasan dah familiar hihi.

2. Bila dah plan nak staycation di kawasan berdekatan korang tu tak perlu naik kapal terbang, jadinya kos untuk pergi tersangatlah murah, bayar minyak RM10 dah sampai hotel yang korang tuju, berbanding tempah kapal terbang seorang seratus ringgit 5 orang dah berapa kan? So  memang murah.

3. Staycation dekat tempat tinggal korang tak perlu buang masa berjam-jam untuk sampai ke destinasi. Memandangkan kawasan itu sudah familiar, jadinya masa untuk.pergi dengan menaiki kereta hanya makan masa yang singkat. Plan untuk staycation, dalam masa yang singkat pasti ahli keluarga tertarik untuk pergi bersama sebab semuanya sangat mudah.

4. Lain sikit dari vacation, kepuasan yang sederhana ini mampu memberi efek refreshing yang sama seperti korang sedang bercuti di luar negara. So korang boleh reward diri sendiri dan keluarga di musim perayaan ini.

Tiada asalan untuk tidak bercuti jika korang boleh buat staycation. Selain jimat masa, senang nak plan dan juga jimat kos, dan yang paling penting kepuasan sama dengan vacation diluar negara..so korang boleh cuba raya cara baru tahun ini dengan staycation
Bismillah, 
Assalamualaikum


Kulit Sihat Dan Cantik Dengan Cosmoderm Perfect Balanced | Wanita mana yang tidak ingin memiliki kulit sihat dan cantik, maka dengan itu, terlalu banyak produk kecantikan dijual di pasaran, sehinggakan susah untuk memilih mana yang sesuai untuk masalah kulit kita, adapun segelintir dari kita tergoda dengan iklan produk yang begitu cepat berkesan, asal putih dan mulus dalam 3 hari, itu sudah cukup puas sedangkan produk tersebut mungkin mengandungi bahan yang merbahaya.

COSMODERM PERFECT BALANCED

Cosmoderm adalah satu jenama tempatan yang sudah tidak asing lagi di Malaysia, baru-baru ini, Cosmoderm telah melancarkan secara atas talian satu set produk berwarna pink dikenali sebagai Cosmoderm Perfect Balanced. sha antara mereka yang mengemari produk Cosmoderm Perfect Balanced ini bukan hanya ianya berwarna pink hihi tapi kandungan dalam setiap produk ini membantu merawat dan melindungi kulit sha, nak tahu apa kandungan nya, jom kita mula.


Prebiotik dikenali sebagai makanan bakteri yang baik untuk eko-sistem mikro kulit kita dan ianya berfungsi untuk membantu meransang pertahanan kulit, mencerahkan kulit dan memastikan mikrobioma kulit kita seimbang apabila kita menggunakannya sepanjang hari 

Calamine adalah bahan yang sangat terkenal untuk merawat kulit yang mengalami ekzema, ianya dapat melegakan kemerahan dan kegatalan pada kulit serta mengurangkan kulit yang minyak dan juga dapat mengecutkan kerengsaan pada kulit muka yang selalu terdedah kepada cahaya matahari.

Dalam erti kata lain, Cosmoderm Perfect Balanced dihasilkan untuk semua jenis kulit di Malaysia ini, sama ada kulit kering dan berminyak mahupun pada kulit yang sensitif. Paling penting, Cosmoderm Perfect Balanced telah diuji secara Dermotologi dan produk Cosmoderm memang memiliki sijil Halal dari JAKIM


Berikut adalah 4 langkah mudah untuk mendapatkan kulis sihat dan cantik dengan Cosmoderm Perfect Balanced


1. Foaming Cleanser - Rutin harian, selalunya kita akan cuci muka 2 kali sehari, setiap hari, biasanya  kita akan cuci muka pada waktu siang dan malam, dengan menyuci muka menggunakan Foaming Cleanser ini, muka kita kelihatan lebih bersih kerana ianya membantu membersih jauh lebih dalam ke pori muka kita daripada kotoran, minyak dan bahan alat solek yang kita pakai seharian, sekali gus membantu mengimbangi dan merawat kulit muka. 


2. Toning Lotion - Selepas menyuci muka, sapukan Toning Lotion, ia diformulasikan dengan 20,000ppm calamine dan prebiotik untuk melegakan kemerahan sekaligus memberi penyerapan yang sempurna pada kulit dan membantu kulit kita kekal lembap seharian. Ianya digunakan 2 kali sehari pada waktu siang dan malam.



3. Soothing Wow Cream - Krim ini sangat sesuai untuk mereka yang mengalami kulit kering, ianya mampu merawat dan memberi keselesaan pada kulit. Diformulasikan dengan kepekatan calamine dan 30,000ppm prebiotic berfungsi untuk melegakan keradangan dan tiga kali ganda peningkatan kelembapan untuk melembapkan kulit serta menghapuskan cela pada muka. Digunakan pada waktu malam sahaja.


4. SunMilk SPF 25 PA++ - Setiap hari kita terdedah dengan cahaya matahari, walaupun dalam rumah, pentingnya menggunakan SunMilk ini kerana mengandungi SPF 25PA++ untuk melindungi kulit dari UVA dan UVB, ianya juga membantu memperbaiki permukaan kulit dari persekitaran yang stress. Paling penting membantu sembuhkan sunburn dan kulit kering, digunakan pada waktu siang sahaja.

Best kan ada 4 langkah untuk memiliki kulit sihat dan cantik dengan Cosmoderm Perfect Balanced, korang juga boleh mendapatkannya di kedai watson secara online atau walk in, website cosmoderm dan dapatkan free shipping untuk pembelian RM80 keatas

Info Lanjut kunjungi :-

Bismillah,

Assalamualaikum

 


Pallas Kasut Sekolah Hitam Dengan Reka Bentuk yang Selesa | Sudah menjadi kebiasaan, sebelum masuk tahun baru, para ibu bapa sibuk untuk menyiapkan kelengkapan sekolah anak-anak seperti pakaian, buku, pen, beg dan kasut. Terimbau zaman sha sekolah, dalam dua minggu sebelum sekolah di buka, bapa sha lah yang akan membeli ke semua kelengkapan sekolah untuk anak-anaknya, meski tidak lengkap, tapi dia sedaya upaya untuk memberikan kami 8 orang adik beradik ada untuk dipakai sewaktu sekolah di buka.

Semasa itu, kasut adalah yang paling mahal dan kami tidak mampu untuk menukarnya setiap tahun. Oleh kerana itu, bapa tetap pilih kasut yang berkualiti untuk kami pakai lebih lama dan selesa maka kasut sekolah hitam pallas memang menjadi pilihannya untuk anak-anaknya

 


Musim sha sekolah dahulu, sha memang pakai kasut sekolah warna putih, hanya ada satu pasang, musim hujan terpaksa bungkus guna plastik dan pakai selipar pergi sekolah, kalau sekarang dah ada jual kasut sekolah plastik kan, lepas itu, kasut letak dalam beg, jadi kasut tidak kotor, bayangkan betapa sha sangat menjaga kasut sebab susah untuk dapatkan yang baru, itupun kalau sudah koyak dihujung, sha akan tampal guna plaster luka, haha.

Bila musim hujan, kasut lambat kering, sha letak belakang peti sejuk, besoknya kering tapi selalunya ada kesan kuning, sha sapu guna kapur, senang kerja, hihi.

 

Tapi sekarang dah boleh guna kasut sekolah pallas jazz hitam, jadi tak risau kasut cepat kotor atau kusam, senang hati mak.

Pallas Jazz Lo Cut Shoe Lace 7328BK

 


Bukan hanya pelajar sekolah sangat memilih kasut yang selesa, kita juga orang dewasa ini, perlukan satu ‘alas kaki’ yang mampu memberi keselesaan untuk pergi ke mana saja untuk jangka masa yang panjang. Oleh itu, Pallas Jazz Lo Cut Shoe Lace 7328BK memiliki kusyen tumit kaki yang mempunyai lantunan yang lebih baik untuk mengurangkan kesakitan pada kaki akibat keletihan dan tapak pada bahagian dalam kasut direka untuk menyerap hentakan.

Biasalah budak-budak kan, lebih aktif disekolah, macam adik sha memang suka main bola, bukannya bawa pun kasut lain, syok sendiri dah pakai kasut pallas ni.  Tambahan lagi, ianya juga memberi sokongan kepada lengkungan (arch support) semula jadi tapak kaki melegakan ketegangan pada otot kaki.


Selain dari itu, tapak kasut juga part yang penting, kasut sekolah Pallas materialnya getah, jadi ianya mempunyai cengkaman yang kuat untuk mengelakkan pemakainya mudah tergelincir dan tapak kasut Pallas ni agak tebal jadi lambat ‘haus’ dan boleh dipakai dalam tempoh yang lama.

Kalau korang nak beli online, https://www.wow2wee.com/ ada jual, risau kasut longgar atau sempit? Tidak lagi, Wow2wee akan guide korang cara terbaik untuk ukur kaki anak-anak, comfirm muat punya

(boleh rujuk gambar dibawah atau layari link ini https://www.wow2wee.com/w2w-measurement-guide)

 

Tapi kalau nak dapatkan sendiri kasut pallas warna hitam ini boleh lah pergi ke kedai kasut pallas berhampiran korang seperti Aeon, Tesco, Mydin Supermarket dan sebagainya untuk kempen Back to School, harga kasut pallas jazz anggaran dalam RM40 sebuah, ianya mampu milik dan tahan lama bila di pakai.

Kesimpulannya, Kasut pallas warna hitam ini sangat recommended, bukan sahaja mementingkan keselesaan kaki anak korang tapi juga mengambil kira aspek kesihatan kaki dengan memberikan sokongan pada lengkungan (arch Support) dan keselamatan agar tidak mudah tergelincir dengan tapak material getah

Jadi apa tunggu lagi, buat pilihan terbaik untuk anak korang, belikan Pallas untuk mereka 

Bismillah,
Assalamualaikum


PG Mall Kempen Beli Barangan Malaysia Dan Jualan Akhir Tahun 2020 | Sekejapnya dah nak habis tahun 2020, ada beberapa hari lagi kalau dikira-kira kita akan bertemu tahun baru 2021, sedihnya terpaksa tinggalkan 2020 walaupun tak semeriah jika nak di bandingkan dengan tahun tahun sebelumnya, tapi tetap boleh luangkan lebih masa bersama keluarga di rumah, norma baharu, keluar bila perlu, jadi kalau nak berbelanja pun, boleh ja secara atas talian, oleh kerana itulah PG Mall sekarang adakan kempen beli barangan Malaysia dan Jualan Akhir Tahun 2020..banyak diskaun menarik untuk korang..


Apa itu PG Mall ?

PG Mall adalah satu-satunya kedai atas talian tempatan No.1 Malaysia yang ditubuhkan pada 2017 telah dinobatkan Top Ranking 3 laman web e-dagang yang dilaporkan di Iprice insight --> https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/. Gambar dibawah menunjukan PG Mall antara kedai atas talian yang mendapat tempat ketiga selepas Shopee dan Lazada, tahniah team PG Mall. 


PG Mall Year End Sales





YES, jualan akhir tahun lah paling meriah antara semua jualan, PG Mall juga tidak ketinggalan, bermula pada 1hb sehingga 31hb ini korang boleh berbelanja dengan jimat barang-barang keperluan seperti barangan bayi dan kanak-kanak, kelengkapan rumah, produk kecantikan dan kesihatan, peralatan sukan dan automotif, pakaian serta barangan elektrik, semuanya ada hanya di PG Mall, best kan berbelanja barangan keperluan hanya pada 1 kedai atas talian. senang sangat, lagipun barang yang ada adalah barangan Malaysia.
jadi jom kita menyokong #barangbaikbarangkita :) link --> https://pgmall.my/proudly-local-campaign


Opss sha terlupa mention diskaun, semestinya PG Mall selalu bagi diskaun sebanyak RM20 dan RM30 off kepada semua pelanggan PG Mall yang baru dan sedia ada. best kan..jangan lupa claim coupun code

Coupon Code: KBBM20 RM20 OFF ,Min Spend RM50 
Coupon Code : KBBM30 RM 30 OFF , Min Spend RM100


5 Kedai yang Menarik di PG Mall




Oriental Ceramics - Kedai Ceramics yang menjual set pinggan mangkuk dan gelas, para ibu pasti gemas dengan keanggunan ceramic ala-ala English Style, korang boleh dapatkan diskaun sehingga 50% klik pada link untuk info lanjut https://pgmall.my/Oriental-Ceramic


M Plus Sdn Bhd - Virus covid-19 boleh dicegah dengan kerap membasuh tangan dengan sabun, kedai seterusnya menjual pelbagai produk kebersihan, klik link untuk info | https://pgmall.my/M-PLUS-SDN-BHD





D Baby Care Nak cari hadiah untuk bayi yang baru lahir? Kedai ini menjual barangan keperluan baby termasuklah stroller, pampers dan keperluan untuk mommy yang tengah breastfeed, klik link untuk info lanjut | https://pgmall.my/D-Baby-Care-1




Tans of Happiness - Bosan duduk rumah? apa kata tengok kedai ini, banyak sangat jenis permainan yang boleh dimain bersama seisi keluarga, lupakan gadget jom main saidina hihi | https://pgmall.my/Tans-Of-Happiness




Teng Mobile - Charger handphone rosak, no worries, kedai ini ada jual banyak jenis cable untuk data dan charging, serta beberapa pilihan earphone untuk korang pilih, boleh tengok di link  | https://pgmall.my/TENG-MOBILE

FREE SHIPPING 




Dah puas hati pilih barang nak beli, jom kita proceed pembelian, untuk jualan akhir tahun 2020 ini, PG Mall bagi korang exclusive Free Shipping untuk pembelian minimum RM30 ke atas bermula dari 1 sehingga 31 Disember ini cepat guys kita serbu laman web PG Mall sekarang..
KLIK PADA LINK --> https://pgmall.my/home


Info Lanjut


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #yes #yearendsale2020 #freeshipping