Bismillah,
Assalamualaikum


PG Mall Kempen Beli Barangan Malaysia Dan Jualan Akhir Tahun 2020 | Sekejapnya dah nak habis tahun 2020, ada beberapa hari lagi kalau dikira-kira kita akan bertemu tahun baru 2021, sedihnya terpaksa tinggalkan 2020 walaupun tak semeriah jika nak di bandingkan dengan tahun tahun sebelumnya, tapi tetap boleh luangkan lebih masa bersama keluarga di rumah, norma baharu, keluar bila perlu, jadi kalau nak berbelanja pun, boleh ja secara atas talian, oleh kerana itulah PG Mall sekarang adakan kempen beli barangan Malaysia dan Jualan Akhir Tahun 2020..banyak diskaun menarik untuk korang..


Apa itu PG Mall ?

PG Mall adalah satu-satunya kedai atas talian tempatan No.1 Malaysia yang ditubuhkan pada 2017 telah dinobatkan Top Ranking 3 laman web e-dagang yang dilaporkan di Iprice insight --> https://iprice.my/insights/mapofecommerce/en/. Gambar dibawah menunjukan PG Mall antara kedai atas talian yang mendapat tempat ketiga selepas Shopee dan Lazada, tahniah team PG Mall. 


PG Mall Year End Sales





YES, jualan akhir tahun lah paling meriah antara semua jualan, PG Mall juga tidak ketinggalan, bermula pada 1hb sehingga 31hb ini korang boleh berbelanja dengan jimat barang-barang keperluan seperti barangan bayi dan kanak-kanak, kelengkapan rumah, produk kecantikan dan kesihatan, peralatan sukan dan automotif, pakaian serta barangan elektrik, semuanya ada hanya di PG Mall, best kan berbelanja barangan keperluan hanya pada 1 kedai atas talian. senang sangat, lagipun barang yang ada adalah barangan Malaysia.
jadi jom kita menyokong #barangbaikbarangkita :) link --> https://pgmall.my/proudly-local-campaign


Opss sha terlupa mention diskaun, semestinya PG Mall selalu bagi diskaun sebanyak RM20 dan RM30 off kepada semua pelanggan PG Mall yang baru dan sedia ada. best kan..jangan lupa claim coupun code

Coupon Code: KBBM20 RM20 OFF ,Min Spend RM50 
Coupon Code : KBBM30 RM 30 OFF , Min Spend RM100


5 Kedai yang Menarik di PG Mall




Oriental Ceramics - Kedai Ceramics yang menjual set pinggan mangkuk dan gelas, para ibu pasti gemas dengan keanggunan ceramic ala-ala English Style, korang boleh dapatkan diskaun sehingga 50% klik pada link untuk info lanjut https://pgmall.my/Oriental-Ceramic


M Plus Sdn Bhd - Virus covid-19 boleh dicegah dengan kerap membasuh tangan dengan sabun, kedai seterusnya menjual pelbagai produk kebersihan, klik link untuk info | https://pgmall.my/M-PLUS-SDN-BHD





D Baby Care Nak cari hadiah untuk bayi yang baru lahir? Kedai ini menjual barangan keperluan baby termasuklah stroller, pampers dan keperluan untuk mommy yang tengah breastfeed, klik link untuk info lanjut | https://pgmall.my/D-Baby-Care-1




Tans of Happiness - Bosan duduk rumah? apa kata tengok kedai ini, banyak sangat jenis permainan yang boleh dimain bersama seisi keluarga, lupakan gadget jom main saidina hihi | https://pgmall.my/Tans-Of-Happiness




Teng Mobile - Charger handphone rosak, no worries, kedai ini ada jual banyak jenis cable untuk data dan charging, serta beberapa pilihan earphone untuk korang pilih, boleh tengok di link  | https://pgmall.my/TENG-MOBILE

FREE SHIPPING 




Dah puas hati pilih barang nak beli, jom kita proceed pembelian, untuk jualan akhir tahun 2020 ini, PG Mall bagi korang exclusive Free Shipping untuk pembelian minimum RM30 ke atas bermula dari 1 sehingga 31 Disember ini cepat guys kita serbu laman web PG Mall sekarang..
KLIK PADA LINK --> https://pgmall.my/home


Info Lanjut

Website:https://pgmall.my/?Source=Blogger&BloggerID=787


#PGMall #onlineshopping #shopping #MalaysiaNo1ecommerceplatform #ecommerceplatform #Shopnow #Shoponline #yes #yearendsale2020 #freeshipping 


Bismillah,
Assalamualaikum


Sambutan Hari Lahir yang Ke 32 Tahun Pada 13 Disember | Happy birthday untuk diri sendiri yang sudah berusia 32 tahun, haha tua dah sha kan, of coz semakin lama semakin tua hahaha, alhamdulilah untuk segala apa yang sha ada sekarang, semuanya..kesihatan, tempat tinggal, suami, anak, adik beradik, mertua, ipar, kawan-kawan yang sentiasa ada untuk sha, alhamdulilah untuk semua sekali. 




Sha tak sangka dalam usia ini masih ada kejutan, my husband tak pandai buat suprise, sha teringat tahun lalu dia balik lambat dari kerja untuk beli kek dan buat kejutan untuk sha namun gagal haha, guess what, dia berdiri depan pintu rumah yang terbuka sambil hidupkan lilin menggunakan mancis, sha ternampak dan ketawa terbahak-bahak haha dia yang terkejut sebenarnya..so tahun ni dia siap sedia bagitahu just bawa sha dan anak-anak pergi makan di luar, simple kan haha..so kami pun makan di Secret Recipe sebab dia suka makan kek coklat indulgence, tapi sayangnya kek semua dah habis, silap tadi kami lupa nak booking haha..it's ok yang penting kenyang makan grilled chicken with black pepper, thanks b belanja tadi.



Oh iya tadi dia tak puas hati kek habis so, kami pun carilah kek area IJM, sha teringat dulu pernah sambut birthday dengan kawan di IJM, sha try cari jalan, lucky kami jumpa juga, nama kedai tu UP CASE, seriusly kek rainbow nya memang sedap sangat sha beli by slice ja, bungkus dan balik, sebab edan eshal dah full dan mengantuk..lupa nak amik gambar, kek dah abis hahaha..



Another surprise, kawan baik sha, daya yang sekarang berada di UMS Labuan, kejutkan sha dengan kek delivery tadi pagi, sha heran dalam jam 9 pagi ada orang call mau hantar barang, hari ini kan hari ahad, mana ada pos buka, so sha bagi arah ke rumah sha, tertulis situ nama daya, yes of coz my bff yang hantar..alhamdulilha terharu, comel kek tu, siap breakfast sha dengan edan tadi pagi, kenyang kami haha..edan suka makan kek, sha pula suka makan apa saja haha..




Bercakap tentang makan apa saja, well another bff sha yang tinggal di sandakan juga, cuma kami tak dapat sambut sama-sama, it's okay, dia sibuk buatkan sha pulut berlaukkan udang butter ya Allah alwasy be my favourite food butter udang or ayam, tadi petang dia suruh husband nya ke rumah, kebetulan sha mop lantai, dia ketuk pintu then dia cakap nahh..hahaha dan berlalu pergi, adehh begitulah tu si romzie husband si hanisa hahaha..apapun thanks kamu guys yang wish fi FB, Insta, Whatsapp sha belum balas pun..haha thanks sangat..

Sha lupa nak ambik gambar sekeluarga..haha tanda dah tua..well..doa yg terbaik buat sha dunia akhirat ya, lots of love..wslm




Bismillah,
Assalamualaikum

Yoodo Memberikan Ganjaran Dan Hadiah Istimewa Disember  Ini | Sekejapnya masa berlalu, kalau dikira-kira, ada beberapa hari lagi nak masuk tahun baru 2021, boleh dikatakan tahun 2020 ini adalah tahun yang begitu terkesan kepada segelintir masyarakat disebabkan oleh pandemic yang kian merebak sehingga ke hari ini. Namun pihak yoodo berbesar hati untuk memberi ganjaran serta hadiah istimewa disember ini, mesti korang excited nak mengetahuinya..jom kita mula.




(thanks Yoodo for the wonderful goodies)

Pada minggu lalu, sha berkesempatan untuk mengikuti meeting secara online bersama Yoodo dan ahli Sabahan Bloggers yang lain, dan meeting tersebut diterangkan sendiri oleh ketua Yoodo iaitu En Chow Tuck Mun. Selain itu juga Yoodo telah mengantar goodies untuk ahli Sabahan Bloggers, Baju, Stickers dan Bag, We Love it, thanks Yoodo :)


Apa Itu Yoodo?

For those yang belum lagi mengenali apa itu Yoodo, Yoodo dilancarkan pada Januari 2018, dimiliki dan dikendalikan oleh Celcom Axiata Berhad. Yoodo adalah perkhidmatan mudah alih dan 100% digital pertama di Malaysia yang memberi kebebasan kepada penggunanya untuk menyuai-padan pelan mengikut cita rasa dan kehendak langganan bulanan pengguna, bila-bila masa sahaja. 

“2020 merupakan tahun yang sukar bagi kebanyakan masyarakat, tetapi Yoodo ingin menawarkan sebanyak mungkin hadiah kepada pengguna kami,” kata Chow Tuck Mun, Ketua Yoodo. “Untuk mengakhiri tahun ini,  kami ingin menyebarkan keceriaan dan menzahirkan rasa syukur - kepada petugas-petugas barisan hadapan dan pengguna setia kami.”




Ho! Ho! Holiday Giveaway

Sepanjang Disember ini, Yoodo memberikan ganjaran kepada pengguna Yoodo sedia ada dengan pelbagai hadiah gadget terbaru dan sangat menarik untuk korang ianya adalah Apple Iphone 12 Pro, Samsung Galaxy S20 plus, Apple Airpods Pro, tidak dengan itu sahaja, berita baik kepada pengemar permainan terkenal anda boleh menangi In-game Diamonds permainan Mobile Legends : Bang Bang

Bagi mereka yang ingin mendapatkan hadiah-hadiah ini, mereka hanya yang perlu menepati syarat yang telah ditetapkan mengikut kategori - seperti berbelanja sebanyak RM50 dan ke atas dalam satu transaksi atau membeli 7GB data Booster. Pemenang bertuah akan dipilih untuk menerima hadiah-hadiah istimewa ini. Kempen ini berakhir pada 31 Disember 2020.

Nota: Untuk maklumat lanjut mengenai hadiah dan cara untuk memenanginya, sila rujuk kepada jadual di bahagian lampiran



Raikan Wira-Wira Kita

Tidak dilupa pada petugas Barisan Hadapan yang sentiasa kekal dihadapan membantu melawan pandemic juga diberi penghargaan melalui inisiatif Raikan Wira-Wira Kita 

Inisiatif ini khas untuk 500 petugas barisan hadapan pertama yang melanggan Yoodo, dan merekaakan menikmati kredit Boost sebanyak RM30 dengan percuma yang boleh digunakan untuk membayar pelan Yoodo mereka.

Melalui kempen Raikan Wira-wira Kita, Yoodo akan memastikan petugas-petugas barisan hadapan kita sentiasa dapat berhubung dengan orang tersayang – terutamanya mereka yang masih bertugas dan jauh daripada rumah.

Jelas Tuck Mun, Yoodo benar-benar berterima kasih atas usaha gigih petugas-petugas barisan hadapan sama ada mereka pakar perubatan, polis atau penghantar makanan, yang berani menanggung risiko virus tersebut untuk melindungi masyarakat dan memastikan kehidupan harian tidak terganggu. “Inisiatif  Raikan Wira-Wira Kita adalah penghargaan ikhlas kami kepada mereka ke atas segala yang telah mereka lakukan sejak bermulanya pandemik ini,” katanya.

Yoodo - Double Special

Ganjaran-ganjaran istimewa ini menambahkan lagi kemeriahan bulan Disember selepas pengumuman promosi terbaharu Yoodo - Double Special. Untuk masa yang terhad,  pengguna-pengguna boleh menikmati kuota data berkelajuan tinggi dua kali ganda tanpa kos tambahan. Dengan promosi baharu ini, pengguna boleh mendapat gabungan (termasuk tambahan data aplikasi) 50GB data pada harga RM35, 70GB pada harga RM55, di bawah pelan yang disyorkan. Seperti biasa, mereka juga boleh mengubahsuai dan memilih kombinasi pelan mereka tersendiri untuk memenuhi keperluan peribadi masing-masing.

Pengguna Yoodo hanya perlu memilih dari senarai pelan data yang sudah digandakan di aplikasi apabila mereka mendaftar dan menyesuaikan pelan mereka. 

Untuk maklumat lanjut mengenai  Ho! Ho! Holiday Giveaway, Inisiatif Raikan Wira-Wira Kita dan promosi Double Special, anda boleh layari www.yoodo.com.my



Untuk maklumat lanjut mengenai Yoodo, layari yoodo.com.my atau yoodoMY di laman sosial Facebook,  Instagram, YouTube dan Twitter  atau dapatkan maklumat terkini esukan dengan mengikuti @yoodoesports di Facebook.

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:

Dave Prem

dave@truth.my

+6010-366 1216

Charu

charu@truth.my

+6017-299 8615

Anita Hadi

PR@yoodo.com.my

+6019-249 4254



Lampiran


Senarai hadiah Ho! Ho! Holiday Giveaway:


Hadiah

Kuantiti

Bagaimana untuk menang

Apple iPhone 12 Pro

2

Belanja RM80 dan ke atas dalam satu transaksi

Samsung Galaxy S20 Pro

2

Belanja RM50 dan ke atas dalam satu transaksi

Apple AirPods Pro

3

Langgan mana-mana pelan tanpa had

1,500 MLBB Diamonds

3

Langgan data asas 5GB + MLBB tambahan

Kredit Boost RM100

3

Pembelian data booster 7GB

Power Bank Pineng

3

Langgan 2 kali Power Pass 3 jam