Bismillah,
Assalamualaikum



Kedai Cuckoo ONLINE sha | Cuckoo sudah terkenal di Malaysia sejak beberapa tahun yang lalu, dengan peningkatan jualannya setiap tahun, orang ramai makin percaya dengan perkhidmatan yang disediakan Cuckoo, tidak hanya menjual produk kelengkapan rumah, kini beralih ke barangan penjagaan wajah Wonderland

Ejen Sah Cuckoo Seluruh Malaysia

Hi semua, sha adalah antara ejen sah cuckoo yang mengatur order dari pendaftaran sampailah pemasangan produk cuckoo yang korang purchase dari sha. Dan sha atur pemasangan seluruh Malaysia, walaupun sha berada di Sabah, dont worry guys, ada orang yang terlatih akan datang rumah korang untuk pasang, so tugas sha hanya mencari dan membantu seramai yang mungkin untuk mendapatkan kehidupan yang sihat dan senang melalui produk cuckoo

Untuk mengetahui promosi dan cara order online korang klik sahaja link kedai cuckoo sha secara online ya --> https://store.cuckoo.com.my/estore/familykitchen/

Sebarnag pertanyaan boleh whatsapp sha 0128427478

Kedai Cuckoo ONLINE sha

by on April 23, 2019
Bismillah, Assalamualaikum Kedai Cuckoo ONLINE sha | Cuckoo sudah terkenal di Malaysia sejak beberapa tahun yang lalu, dengan peningkat...


Resepi Kek Sarang Semut Menggunakan Periuk Cuckoo | Assalamualaikum, 10 hari terakhir berpuasa, pasti ibu ibu sangat sibuk menyediakan persiapan raya, terutamanya buat kuih raya, sehari boleh siapkan 2 jenis kuih, amboi raya sakan kamu ya hihi, memandangkan masih dalam kawalan pergerakan, tidak salah untuk kita menghidupkan suasana raya tersebut, jadi buatkan kuih dan persiapan mengikut kemampuan ya, dekat nak Raya ni bolehlahcuba resepi simple kek sarang semut aka kek gula hangus, kali ni sha menggunakan periuk Black HN10 Cuckoo, hebat sekejap ja dah masak tau, hasil nya memang terbaik..terima kasih Cuckoo

Bahan-bahan
Gula hangus 1 cawan
Tepung 1 cawan stgh
Susu pekat 1 tin 
3 sudu mkn majerin
1 sudu mkn soda 
1 sudu mkn baking
1 cawan air
4 biji telur

Caranya
1. Hanguskan gula guna api sederhana perlahan. 
2. Bila sudah cair dan perang, masukkan air  
3. Bila gula sudah larut, tutup api dan masukkan butter, biarkan sejuk pada suhu bilik. 
4. Blender telur 10 minit atau kacau sampai sebati. 
5. Masukkan susu pekat kacau hingga sebati. 
6. Masukkan soda bikarbonat dan baking powder.
7. Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit, kacau sampai sebati (guna mixer pun boleh). 
8. Akhir skali masukkan air gula yg sudah disejukkan, kacau higga sebati atau smpai tidak berketul (guna mixer). 

Kemudian masukkan dalam periuk cuckoo dan set kan button oven, set masa 20minit dan siap

# untuk periuk ini, ada button khas untuk kek, tapi kalau nak ranggup diatas kek guna button oven..simple kan..nasib ada cuckoo..hihi
Assalamualaikum guys, edan kalau diikutjab kan sebelah adik beradik sha memang banyak sepupu, latest edan cucu ke 9 dari 10 orang tapi yang sebelah baba dia, just ada seorang sepupu sahaja memang semirip dengan muka edan, anak adik husband sha..

Image may contain: 2 people, people smiling, baby

Nama sepupu edan Dato Ryzal, eh lelaki ka? ingatkan perempuan tadi, haha..yup edan hanya ada 2 kakak sepupu ja, next adik edan maybe kan..umie haha..insyaAllah..


Sepupu Edan

by on April 21, 2019
Assalamualaikum guys, edan kalau diikutjab kan sebelah adik beradik sha memang banyak sepupu, latest edan cucu ke 9 dari 10 orang tapi yang...

Kerjaya ku Di Cuckoo | Assalamualaikum, hi guys, ok blog sha rasanya hambar kebelakangan ni, adapun entry pasal edan, so far ok, tapi mood ke laut la pula, so sha decide nak buatkan entry blog ni simple, sahaja, memandangkan sha masih suri rumah sepenuh masa, just jaga edan at the same time eyahh Im blogger yg kurang nak aktif haha, mungkin sebab dah jadi mak haha..alasan tak boleh pakai..orang lain pun beranak juga, tetap aktif blog, jeles sha tauu..

So kerjaya sha nak share dekat korang, bukan mau hasut nak join tau, ini entry santai ja, sambil2 ayun edan, actually sha dah mula join sejak bulan 1, tapi xla aktif sangat sebab masih busy jaga edan, haha alasan lg, sebab edan masih kecil kan, terpengaruh dekat husband yang baru beberapa bulan join mampu dapat sales 10 net wahhh..masyukk..

Benarlah kata orang usaha tangga kejayaan, kami dah bergabung tenaga kumpul sales, of cos bukan mudah, kena menghadap hp dan laptop setiap masa, nak curi masa, terkejar2 dengan kerja hakiki lagi, guys sha suri rumah, bukan goyang kaki tau, cuci kain pakai tgn, masak semua sha buat sendiri memandangkan dah ada rumah baru, rumah pun belum kemas lg haha..

Apa sha nak kata, yang penting usaha, tawakal dan berdoa, insyaAllah Allah nampak, apapun bisnes yang kita join memang kena consider yg di Atas sana, dia pemberi rezeki, tapi kalau dah join, cepat give up, tak buat kerja..mana ada sales haha..kan

Sha harap dengan cuckoo ni dapat membantu masalah kewangan kitaorg, sekarang pun semuanya perlukan duit, lagi2 edan nak membesar kan, banyak keperluan nak sedia kan..yang mak mak juga melopong, dalam hati tak apalah asal anak aku dapat yang terbaik untuk ku..ko tak nak ka? hihi

banyak lagi sha nak share, sikit2 la nak kena paksa hati hadap blog untuk terus update, sayang tau domain bayar sampai 2021 kalau blog hambar kann..hihi

siapa nak join cuckoo, eh kata tadi tak paksa haha..kot la kan nak join ka nak beli cuckoo ka, sha cover ja seluruh malaysia, simple

ni nah pergi kedai online sha, shopping dekat sana..

https://store.cuckoo.com.my/estore/familykitchen/

cau cin cau..
wassalam