Ai..Sedihnya bila terfikir nak tinggalkan dunia blogger..cukuplah sha dah tinggalkan dunia design..entah pandai lagi ka tak design blog orang...pandai tapi ambil masa..so kalau ada yang tanya sha masih ambil tempahan design ka sha minta maaf sangat..huhu..

Blogger lagi ke? Sha rindu dengan blog..dah lama tak update..banyak sangat benda sha nak share...semuanya dah lain..jalan hidup sha pun dah berubah..hahah..kahwin ja belum..

Dah lama tak Blog Walking..korang masih kenal sha ka?ada yang rindu sha...haha..takda kan..sedihnya...

Insyallah next time sha akan aktif blog..
Wifi dah ok, Laptop pun dah ok..kena cari masa ja sekarang ni..hihi

So jawapannya..sha masih blogger..ok :)


Blogger lagi ke?

by on August 11, 2015
Ai..Sedihnya bila terfikir nak tinggalkan dunia blogger..cukuplah sha dah tinggalkan dunia design..entah pandai lagi ka tak design...
Lirik Lagu Humood Alkhudher 'Kun Anta' - News & Entertainment ...
Tengah Viral dekat FB, ramai juga yang buat cover lagu arab ni..maklumlah penyanyi dia hencum..hahaha...sampaikan sha tengok komen dekat youtube dia..serata dunia...hebat !!
Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher
Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir,
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, za-ka yaqi-ni,
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x)
Kun anta tazdada jamala
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)  
 لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم 
Ketika ingin bersaing dengan yang lain, aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 
فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر 
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain hanya untuk berbangga 
و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى 
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan 
فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر 
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini. 
لا لا لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
 Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan, kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar. 
لا لا نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى 
kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas. 
كن أنت تزدد جمالاً 
Jadilah diri kamu sendiri pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada 
أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم 
Sungguh aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka
 إلا بما يرضيني، كي أرضيني 
melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha. 
سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
 aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri inilah aku 
فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
 hal ini kurasakan sudah cukup dan aku sangat pasti 
سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم 
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku aku tidak perlukan orang lain menerimaku
 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم 
aku akan jadi apa yang aku suka kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku? 


Dah sampai pun hadiah untuk diri sendiri..hahaha..rasa best sangat bila dapat kotak besar then isi dalam cantik2 belaka..sedangkan beli guna duit sendiri..haha..sha beli online dekat website China..barangan berkualiti dan sangat murah..

yepyyy..haha..


Happy Holiday, manusia mana tak excited bila tiba2 ada chance pulang hometown kan..haha..paling best cuti yang tidak dirancang..Ya Allah, punyalah best !! terima kasih Allah walaupun pulang cuma 4hari tapi terlepas rindu dekat rumah..hihi..

Cuti ni macam angin ja, sekejap ja rasa kan..tapi pulang sandakan, sha memang akan luangkan masa dengan kawan2..so destinasi utama ialah..kompleks batu 5, sha memang akan pergi sana, tolong kawan menjual..ngam2 time tu musim luruh..so sangat cantik photo shoot..walaupun dah bertukar warna bunga dekat situ..hahaha

Lepas tu tengok orang main belon..terus photo shoot dekat situ..macam kanak2 riang haha...






Cantik pula pakai turquoise ni, nampak kulit menyerlah..raya nanti nak buat baju combine dengan warna ni la..pink tetap ada..haha..

April, kucing baru, kawan Chibi,  sekarang dah May..nampak sangat entry basi kan..haha..never mind..nak story juga :P..1st time masuk rumah, Chibi dan April langsung tak berkawan..Chibi ngiau2 ja..tapi April ni cool..sha suka tengok bulu dia..lembut ja walaupun anak bos jumpa dia dikedai makan, culik dan bawa pulang rumah..hahaha

Lama2 dorang kawan juga, siap main gusti bagai..hahaha..of cos lah Chibi kalah..sebab dia masih kecil..tapi since sha pulang sandakan 1 May tu, April hilang..tinggal Chibi sorang2..risau juga bila April tak pulang2..sebab Chibi ngiau2 cari kawan dia seekor ni..

Em...mungkin dia dah ada kehidupan baru kan..
sampai hati tinggalkan Chibi..hukss




28 April..Happy Birthday untuk My BFF Noramima Binti Gusnadi, dah send dah video box tapi box belum ambil lagi..lagi banyak surprise..nanti baca k sayangs..alhamdulilah buat dia terharu semalam..nasib baik terfikir nak buat video..kalau tak, tak ada nak surprise bagai, memandangkan buat box pun rushing

Plan dah lama nak buat, cuma masa ja tak ada..sha buat box ni 2jam ja tau...ni pun sangat simple..tapi sebelum buat tu dah plan nak design macam mana...siap2 print gambar semua..curi dekat wechat..surprise la konon nya kan..hahaha

Kebanyakkan Explode Box macam ni orang buat nak bagi hadiah anniversary..lagi romantik..boleh isi banyak gambar dalam tu..nanti sha tunjukkan yang kotak besar, anak bos buat untuk boy friend dia..

Yang ni pula Video Surprise Birthday Box DIY yang sha buat sendiri..
Camera Video oleh anak bos..thanks yan yan tolong saya :)
Enjoy...



So exciting bila kawan blogger minta sha design kad kahwin dia..amboi macam sha pula yang nak kahwin..haha..simple ja..alhamdulilah dia terima design sha..dah print dah..

Tema kad kahwin : Badminton..

Tahniah buat Nana Kimie, semoga bahagia ke akhir hayat..selamat melangkah ke alam perkahwinan..doakan sha sekali tau haha..

Tetiba ja rasa title tu buat orang takut..yaka? haha..Ya Allah, punya lama sha baru update blog..almost 2minggu..entah apa yang sibok sangat sampaikan tak sedar yang sha ada blog..game la..COC lagi..ok..

Ok jom bincang satu penyakit yang paling blogger takut...korang rasa apa ya? (versi Farah Queen)

Malas Update Blog !
Hahah..yesssza..betul..sangat betul...penyakit ni datang time banyak alasan..tiada internet lah..macam mana nak update kalau tiada internet? time bz la..macam mana mau update kalau kerja itu belum buat kerja ini belum buat..aigoo..sharina..sharina..

Kadang2 jeles juga tengok kawan blogger tegar, ada ja idea nak dikorek tuk dijadikan entry..bestnya..sha dulu pun macam tu..rajin ja update, rajin ja edit blog orang..buat segmen itu ini..sekarang menyepi dahh..ntah korang kenal lagi tak dengan sha? hahaha

Insya Allah lepas ni akan rajin Update dan rajin Blog Walking..
emm..hahaha..




Terkejut beruk bila tengok blog error..eh takkan masalah domain lagi, sedangkan sha dah bayar dah..masuk ni dah 2kali error..dashboard boleh pula masuk..maksudnya bukan kena hack..huhu..

Try contact yang in-charge domain dia cakap sedang upgrade DNS, Blogger Rahmad ada bagitu yang DNS bermasalah..ah..sudah..sha pun tak tahu binatang tu..dia bilang try guna DNS lain..erk..siapa yang sudi tolong sha tukar DNS?? hihih..

5 hari blog tak dapat buka, follower kurang satu..page view 0 terus..aigooo.. rindu nak update membuak2 time blog tak dapat buka..perghh..

Lagi2 nak cerita pasal Chibi..haha...nanti la.. 
ok guyss...
Assalamualaikum..



Siapa yang gila drama korea, meh..sha nak kongsikan lagi satu drama lakonan Jong Suk oppa..best juga cuma heroin dia tua sikit haha..

Macam korean drama yang lain, iaitu Pinocchio dan Doctor Stranger, I Can Hear Your Voice adalah Hero pelakon yang sama..dengan keistimewaan tersendiri..apa? yang tu kena tengok sendiri..hihih..
 

Sinopsis I Can Hear Your Voice


“I Can Hear Your Voice” diperkuat para bintang seperti Lee Bo-young dan , Lee Jong-suk serta Yoon Sang-hyun dan Lee Da-hee. Drama ini bercerita tentang Lee Bo-young memerankan karakter pengacara cantik Jang Hye-sung yang pragmatis. Ia punya masa lalu kelam yang berkaitan dengan Park Soo-ha (Lee Jong-suk), seorang siswa SMA yang punya kekuatan super, yakni membaca pikiran orang. Hadir pula pengacara cerdas dan lucu, Cha Gwan-woo (Yoon Sang-hyun), yang merupakan mantan polisi. Mereka bertiga akan sering berhadapan dengan berbagai kasus hukum yang seru dan menarik.

I Can Hear Your Voice adalah drama SBS 18 episode yang disutradarai Jo Soo-won. Awalnya drama ini hanya memilki 16 episode, namun karena ratingnya yang tinggi, dua episode extra ditambahkan. I Can Hear Your Voice memadukan drama komedi romantis dengan beberapa elemen fantasi.

Bestkan? so jom start feeling dengan Jong Suk Oppa :D