Showing posts with label Si Chibi. Show all posts
Showing posts with label Si Chibi. Show all posts
Sha nampak baju dekat website luar negara..sangat comel, then sha pun dengan geli hati beli untuk pakaikan dekat Chibi, tapi sayang tak muat..haha..chibi dah besar kot, tak muat saiz XS..hahaha..then try dekat anak dia..Nyaknyak..eh..ngam sangat..comel gitu hahha..

Harga baju comel ni, RM6-7 lebih la..sha pun dah tak ingat berapa haha..saiz dalam XS - XL kot..comel-comel semuanya..tapi PREORDER...dalam 2-3 minggu baru sampai..

Kalau korang berminat nak order..
boleh PM sha, sha boleh tolong orderkan 
Wasap 012-8427478
(dilarang berkenalan -.-') hahahhaa...

So that, 8 gambar sha belanja kat korang..NyakNyak pakai baju comey sangat hahaha








29/12/2015 - Alhamdulilah chibi selamat melahirkan anak 3 ekor, sebelum sha pergi naik gunung..patutlah malam tu dia masuk almari duduk diam..tak tahu pula esoknya dia nak beranak..tahniah chibi..kau terlalu kecil untuk melahirkan anak..tapi kau sangat kuat untuk jadi ibu..



Setiap ekor anak chibi ada 3 warna..putih,kuning,hitam..comel kan? siapa boleh suggest nama untuk anak chibi? nama pun sha belum bagi jantina pun belum diketahui hahaha..

Salah satu anak chibi bulu dia ada shape..tapi tak tahu shape apa..tunggu dia besar baru nampak kot..harap-harap bentuk love macam chibi juga..



Who is Chibi? dah lama tak cerita pasal chibi..tengok gambar pun dah tau Chibi is my kucing kesayangan Chibi, masa mula-mula...sangat comel..now dah besar dan panjang..mungkin keturunan kot haha...now chibi is pregnant..sha tak tahu nak happy or sad..sebab sha not ready lagi ada another baby..after her..means chibi..

Dulu time chibi masih baby..sangat perlukan perhatian..since dia no have mum kan..kesian dia..bercerai susu..so sha sangat caring dengan dia..hampir everyday kasih mandi...haha..sangat clean dia..sekarang seminggu sekali baru jumpa air..sebab busy sangat..huhu..

Now, dia mengandung??I thought she was too young to have a babies..tapi dia akan jadi seorang ibu...awww...what a great feeling..

Selalu cakap dekat chibi 
"Best tak mengandung?"
She was...miauuu..
hahaha...



Sha belum lagi bawa dia jumpa doktor..but after google..memang ada tanda-tanda ibu mengandung hahaha..dah boleh jadi doktor ni..haha...

Chibi mostly sangat manja since dia mengandung..pantang kena tinggal makan terus miau memanjang..suruh sha teman makan..alahai sweetnya...bestnya tengok kucing mengandung..terasa nak mengandung juga...aipss..haha...



Chibi Mengandung ??

by on December 12, 2015
Who is Chibi? dah lama tak cerita pasal chibi..tengok gambar pun dah tau Chibi is my kucing kesayangan Chibi, masa mula-mula... sang...
April, kucing baru, kawan Chibi,  sekarang dah May..nampak sangat entry basi kan..haha..never mind..nak story juga :P..1st time masuk rumah, Chibi dan April langsung tak berkawan..Chibi ngiau2 ja..tapi April ni cool..sha suka tengok bulu dia..lembut ja walaupun anak bos jumpa dia dikedai makan, culik dan bawa pulang rumah..hahaha

Lama2 dorang kawan juga, siap main gusti bagai..hahaha..of cos lah Chibi kalah..sebab dia masih kecil..tapi since sha pulang sandakan 1 May tu, April hilang..tinggal Chibi sorang2..risau juga bila April tak pulang2..sebab Chibi ngiau2 cari kawan dia seekor ni..

Em...mungkin dia dah ada kehidupan baru kan..
sampai hati tinggalkan Chibi..hukss




Rumah Baru Chibi | Taklah baru sangat..haha..rumah yang boss tolong sha renovated dari sangkar burung ke rumah kucing dua tingkat..hihi..awesome tak boss sha? of cos lah dia seorang yang suka design rumah..memang terbaik..thanks boss..(dia baca blog sha, so kena puji lebih hahaha)

Happy ja Chibi tidur dirumah baru..sha pulang kerja ja dia bising..makan dan bawa main..lepas tu pandai pula penat...then lending macam2 gaya tidur dia..haha..

Rutin harian sha..kalau pagi selepas mandi bersiap pergi kerja..then urus Chibi..pulang kerja..tengok Chibi baru mandi dan masak..haha..Alhmdulilah taklah sha sunyi sorang2 dirumah..

Thanks Boss sebab boss sanggup jaga Chibi macam kucing sendiri :)

Rumah Baru Chibi

by on March 27, 2015
Rumah Baru Chibi | Taklah baru sangat..haha..rumah yang boss tolong sha renovated dari sangkar burung ke rumah kucing dua tingkat.....