Showing posts with label opzzpinky. Show all posts
Showing posts with label opzzpinky. Show all posts

Rindunya Zaman Bujang | Assalamualaikum, rindu ini memang selalu datang bila tengok gambar-gambar lama, lagi lagi dengan manusia ni, rindu sangat sekarang pun dia berada di nun jauh di semenanjung, berkhidmat untuk negara, tahniah atas pelantikan mu wahai adikku Balyna menjadi wirawati negara, firefighter gitu...mesti kau pun rindu zaman kita bersama dulu kan..haha

Teringat time kita hidup berdua, pergi kerja sama-sama, hantar kau dulu, dekat ja tempat kerja kita kan, lepas dari kerja kita pergi makan fast food di giant kolombong haha, siap usha-usah abang yang jual chicken chop tu, lai ingat ka time kita pergi KK naik kancil haha seram gila 1st time drive jauh-jauh semata-mata mau cuci mata ja..haha then kita bebas pergi mana asal ada minyak kereta kan..bestnya time tu..

Sekarang dah lain, dah berumahtangga ni, keadaan tak akan sama macam dulu..terhad, lebih kepada suami dan anak, dan rumah haha..insyaAllah nanti ko dah jadi isteri nanti ko akan faham juga tu, eh aku doakan ko ditemukan jodoh yang kau idamkan haha..kerjaya dah ada, boleh lah start cari jodoh ya..haha

Insyallah nanti edan dan adiknya dah besar, aku bawa dia balik kampung, rindu juga dengan kampung kamu..hahaha..terutamanya mama dan bapa mu..mesti dorang sunyi kan..maklumlah anak-anakny jauh..so cepat-cepat kahwin lai oiii haha

Doakan aku dipermudahkan bersalin july ni ya lai..rindu kauu sangat-sangat hahaha
sorry pada penggunaan 'aku' pada entry ini, 1st time hahaha


Image result for benda dah lepas"

Barang Lepas Janganlah Dikenang | Assalamualaikum, lately ada ja komen datang yang explain pasal hubungan lama..maaflah ya..entry ini saja-saja nak bagitau, yang diri ini tak mau dengar apa-apa ulasan mahupun alasan..kenangan yang lepas tu..stop sampai situ ja la..anggap ja lah itu batu lonjatan untuk kebahagian hari ini..haha..husband pun ada cakap..macam hal tu ada yang belum dirungkai kan..kah..kalau nak stalk blog sha, sila kan..mohon doakan yang baik2 untuk kelaurga kecil sha juga..sha sekarang bz jaga husband dan edan..so tiada masa nak kenang kembali hal lama haha..




Pahala Free | Assalamualaikum, sekarang ni senang sangat kan nak dapat pahala free kan, buat-buat cerita dekat orang tanpa usul periksa..boleh ja kalau nak tanya pun ini tak..suka ja buat cerita dekat orang..aish tak baik betul perangai..tapi bila kena dekat dia amboi bukan main lagi suruh orang shhhhuuuuu..nasiblah kita ni bukan tergolong dalam perangai dia..

Orang macam ni kan..tak boleh layan sangat..dengar ja dia bercakap percaya jangan sekali..ala orang sekeliling pun dah banned dia..cuma hormat ja sebagai manusia sebab tu tak kena pulau..ermm..geram sha orang yang macam ni..tak apa sha..husband cakap nanti kita juga dapat pahala free..hihih


Pahala Free

by on January 18, 2020
Pahala Free | Assalamualaikum, sekarang ni senang sangat kan nak dapat pahala free kan, buat-buat cerita dekat orang tanpa usul periksa..b...
Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan main, ini bukan patung bunny biasa tau, selain patung ni comel, patung ni juga nampak macam real, bulu nya, tangan dan kaki..haha



Kalau korang nak tahu, bunny ni adalah power bank..yes..comel macam ni rupanya sejenis power bank..alahai..edan geram benda berbulu ni, haha..apapun tetap comel..boleh lah kalau nak sambung nyawa phone sha kan..

Terima kasih JeanC bagi bunny comel ni..nanti kita review produk dia ya..tunggu tauu

Patung Bunny

by on November 10, 2019
Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan ma...
Assalamualaikum, Alhamdulilah malam ni ada free sikit, mau share something yang sangat menyentuh hati sha..kisah dari sebuah rumah yang kosong perlahan2 terisi, walaupun hanya husband ja yang kerja kikikiki

Maafla gambar tak related hahaha

Setiap isteri idamkan rumah yang sebati dengan jiwa..kalau sha, tak kisah asal selesa dan mampu dimiliki..

Barangan pula, bila pindah rumah baru, barang tak semuanya kita terus beli kan? Apa yang penting bagi sha ialah ais box dan dapur gas, kita beli ais box second hand ja wak..masih ok lagi..nanti ada duit lebih boleh ganti baru..then sha beli barang dapur..mostly penting bahagian barang dapur..ada juga barang hadiah kahwin..gelas, piring dan kontainer..terima kasih sebab hadiahkan barang yang cukup berguna selepas kahwin haha..

Sha memang nak pindah rumah sendiri lepas kahwin, means that ada kehidupan sendiri dengan suami dan anak..dengan privasi sendiri..actually awal awal kahwin kewangan tak berapa mencukupi until sha dan suami decide pindah rumah di kuarter husband kerja..time sha pregnant edan 7 bulan..

Semuanya kami mula sendiri, sikit sikit beli barang..kebanyakan barang sha beli dekat kedai rm2 dan ninso..murah2 ja tapi best tengok ada barang dapur sendiri..sayang nak buang even harga murah

Lepas ekonomi dah stabil start beli barang keperluan lain..masih dalam lingkungan keperluan yang dimesti kan ada dalam rumah..macam TV, mesin basuh dan rice cooker..itu semua sha baru ja ada tau..

Tv sha beli second dekat saudara..tapi suara tak keluar..bolehlah tengok chandra nandini guna subtitle hahaha..then bila ada rezeki lebih baru beli smart TV, boleh edan tengok youtube dekat TV, lagi satu xperlu guna decoder mytv..sebab dah ada channel dalam TV tu hanya sambungkan antena saja..sha pakai antena dalam rumah..

Cuci baju pun dah guna mesin..hari tu rumah bawah complain dia basah sebab sha jemur kain kan tak perah..maklumlah xda mesin..hahaha..now alhamdulilah walaupun hanya mesin basuh manual..sha tetap dapat cuci baju dengan bersih

See guys walaupun benda murah, function tetap sama..dari sebuah rumah yang kosong qlhamdulilah rezeki Allah beri kami keperluan untuk diisi pada rumah tersebut..

Potret Kartun Hasil Tangan Sophee Studio | Assalmaulaikum, terharu dapat potret ala-ala kartun dari blogger Sofie sebab sha ada join GA beliau iaitu Segmen Suai Kenal Blogger Seluruh Malaysia akan berakhir pada 1hb Disember 2017, besok guys..so korang kena rushing buat entry kalau nak dapat potret kartun exclusive dari blogger sabahan ini.


Comel bah kan ! sha, kalau ada orang lukis wajah sha, sha teramatlah excited level 300%, sebab sha kagum sangat hasil tangan dorang jika nak dibandingkan dengan tangan kayu sha ini, langsung nda pandai melukis, kesiannn hahaha.

Apapun semua yang join, good luck dan jangan lupa join ya :)


Assalamualaikum, Selamat hari raya semua readers yang dikasihi, alhamdulilah dah masuk bulan syawal walaupun sha lambat up entry busy yang teramat sangat guys, lupa nak buat schedule entry, once again SALAM 11 SYAWAL, eh sedar tak sedar dah 11 syawal kan? ok..sha baru nak share gambar 1st raya hakss..

Macam biasa 1st raya sha memang akan jadi wanita melayu terakhir yang stay dirumah, cuci piring, kemas rumah dan layan tetamu, penatss tauu, of cos tiada masa untuk keluar beraya tapi still excited pakai baju raya, haha. 

Raya tahun ini sha pakai baju color purple, tapi agak menyedihkan baju raya tahun ni ada cacat sikit, buatkan sha jadi pendek dan gemuk, atau memang semula jadi?? hahah..

Apapun, tetap boleh raya kan..tetap ada orang yang sayang haha..itu yang penting..


Soalan Popular tahun ini, sama dengan tahun lalu punya soalan, iaitu "bila nak kahwin?? dan Mr T bila datang beraya?" so sha tak kekok bila menjawab haha, dan soalan baru sha dapat dari orang iaitu, "bila kita nak duduk (bersanding) bersama?? erkkk??? hahaha sha apa lagi *tunjuk jari manis* hahaha..terus hilang chia chia chia dia...:P




Sikit ja gambar raya pertama sha, raya kedua pakai baju tahun lalu, raya ketiga pun sama, tapi raya tahun ini amatlah sederhana, mood pun kurang, mungkin sebab raya single kan? InsyaAllah tahun depan mungkin berdua..doakannn..hihhiii

Selamat Hari Raya 2017

by on July 05, 2017
Assalamualaikum,  Selamat hari raya semua readers yang dikasihi, alhamdulilah dah masuk bulan syawal walaupun sha lambat up entry bu...
Image result for maaf

Baru hari ni dapat terjah beberapa blog yang selalu terjah blog sha, maaf korang, Google+ punya komen ada masalah, bila tukar template, hilang semua komen google+, semua komen dalam post dah jadi kosong haha..jahat betul google+ ni..nampak sangat blog sha sunyi sepi kan..aduhai

Template dah tukar, sebab Blogger Mad cakap blog berat sangat, lepas itu masalah domain pula,  belum settle lagi masalah domain, masalah follow blog orang lagi..sha dah berpinar mata satu hari depan komputer selesaikan masalah ni, ada siapa2 boleh tolong bagitahu kenapa sha tak dapat follow blog orang? hahaha..

Terima kasih semua sebab singgah dan komen..korang memang sporting la..





Terlepas gian nak hiking setelah sekian lamanya haha..rindu sebenarnya nak panjat2 bukit ni, and now sha dah pindah Sandakan, sha pun tak tahu bila nak pergi KK. rindu dengan KK..haha..ok ok kita cerita pasal Bukit yang ada di Sandakan. eh sha baru tahu. Sandakan pun ada bukit untuk didaki..hihi..*tepuk dahi*

So, plan sudah pun diatur, malangnya sha dan kawan-kawan lambat naik bukit, dalam jam 11pagi, terbakar muka kita hahha..agak mencabar dan this is 1st time mendaki jam 11, (Gunung Kinabalu beza tau sebab dia sejukkk) matahari dah naik diatas kepala..lucu juga, peluh dah turun bagai hujan hutan tropika haha..nyamannn, namun kami tetap tak putus asa, teruskan juga mendakinya



Untuk masuk ke Elopura Recreation Park, korang kena masuk jalan Astana Height, jalan lurus sampai ada satu park kereta, dekat dengan kawasan perumahan, signboard Elopura Recreation Park agak terlindung sikit, tapi jangan risau, dekat ja dengan car park tadi, sebelah kiri. Kami pun masa mula2 memang sesat haha..jangan harap sangat google maps ya..

Hiking With BFF Sandakan
Untung kan mana-mana pergi ada BFF, hihi presenting my BFF since 2007 Daya dan Is, dua-dua cute hahahah



Peringatan kepada pendaki wanita, mendakilah secara berkumpulan sebab kawasan bukit ini tersangatlah sunyi dan krik krik haha..pastikan ada kawan lelaki ikut, seram juga bila naik bukit suasana lain kan..so make sure hati-hati.

Image may contain: tree, plant, outdoor and nature

Jalan masuk starting memang redup ja, angin sepoi-sepoi, kau tunggu nanti time tiada pokok haha..disitulahhhhh...

Elopura Recreation Park pernah terbakar dulu, mungkin cuaca terlalu panas
panas gilaaa..terbakar muka kami..hahha

Image may contain: cloud, sky, tree, plant, grass, outdoor and nature

Image may contain: one or more people, people standing, cloud, sky, outdoor and nature 

Image may contain: one or more people, people standing, tree, plant, sky, outdoor and nature

Naik tangga turun tangga, tangga nya cantik kan? hahaha

Image may contain: sky, plant and outdoor
Permandangan dari atas Perumahan Sim Sim

Image may contain: plant, sky, tree, outdoor and nature
 Masjid Besar Sim Sim

kepanasan suda si kawan hahaha


ini dia model kunun tahan-tahan ja gayat hahaha

Sekali lagi turun tangga, macam tangga di gunung kinabalu pula..owhh rindu dengan kinabalu haha...

Finally kami sampai puncak dengan jayanya, ambil masa 1 Jam sebab  panas yang mencabar..dengan ambil gambar dengan restnya hahaha, sangatlah funny..hahaha


Image may contain: 1 person, smiling, sky, cloud, outdoor and nature

Image may contain: 3 people, people smiling, cloud, sky, shoes, child, outdoor and nature

Maka kami pun turun bukit dengan penat dan peluh yang banyak hahaha, macam air terjun, apapun benda bila mencabar lagi best, tapi itulah rushing sangat mau naik dan turun terhad untuk menikmati keindahan alam, InsyaAllah akan kesini lagi, mungkin time sunrise, lagi cantik view..
Terkejut beruk bila tengok blog error..eh takkan masalah domain lagi, sedangkan sha dah bayar dah..masuk ni dah 2kali error..dashboard boleh pula masuk..maksudnya bukan kena hack..huhu..

Try contact yang in-charge domain dia cakap sedang upgrade DNS, Blogger Rahmad ada bagitu yang DNS bermasalah..ah..sudah..sha pun tak tahu binatang tu..dia bilang try guna DNS lain..erk..siapa yang sudi tolong sha tukar DNS?? hihih..

5 hari blog tak dapat buka, follower kurang satu..page view 0 terus..aigooo.. rindu nak update membuak2 time blog tak dapat buka..perghh..

Lagi2 nak cerita pasal Chibi..haha...nanti la.. 
ok guyss...
Assalamualaikum..


Lama gila nda pergi jogging, selalunya santai dekat Tanjung Likas atau dekat Tanjung Aru, kali ni boss bawa sha dan keluarga dia pergi dia punya favorite place..iaitu Bukit Padang..15minit ja dari rumah..memang semangat nak jogging, maklumlah nanti nak naik Gunung Kinabalu ..hakss

Ok permulaan tu, macam biasa..jogging dan warming up sikit, then baru naik bukit yang sangat curam gila..time kami pergi tu agak2 jam 6 lebih, ramai dah turun, kami baru naik..kiranya nak tengok sunset...tahu2 sampai atas dah gelap..naik atas punyalah jauh, gelap pula tu..Ya Allah rasa sangat penat dan down..nak turun..nak turun ja..tapi sha kuatkan semangat untuk sampai stage 1, finally sampai juga..

Credit to google

Rasa kaki macam nak patah..and then sha rasa kaki sha dah terapung2..kepala dah pening..dan rasa nak muntah..mungkin sebab terkejut dengan 1st time naik bukit..hahaha..bila sampai atas tu..terus tanya boss..

"ada short cut tak bos?"
"ada tapi jalan dia lebih teruk"

oh my...lagi tiada bawa spek mata..time tu dah gelap..ahh lantaklah jalan perlahan2 dan kaki sha shaking hahaha...terus teringat time sha belajar driving..sebijik sama !! hahaha

Naik atas tu rasa down sangat..harap next time dah bersedia sebab tak lama lagi nak naik Gunung Kinabalu, cabaran lagi teruk dari tu..huuu...

Kalau tahun sebelum ni, sha akan buat GA untuk birthday sha, kali ni tidak berpeluang sebab agak busy dengan kerja...bila birthday sha?? alahai..tak ingat lah tu? 13 Disember la..kemarin..dan walaupun biasa2 ja..sha terasa dihargai bila orang ingat tarikh tu..terutamanya FB, thanks to facebook sentiasa alert pasal birth date..

Dan thanks juga kawan2 rapat sha yang wish ontime dekat msg, wechat dan whatsaap..terharu sangat lebih dari dapat hadiah..hihih..

Dah tua so malas dah nak sambut2 birthday ni haha..cukuplah belanja KFC dan hadiah kan patung spongebob..hahaha..demand nampak..
Motivasi diri, sebab kadang2 kita bukannya sentiasa gembira, kadang diatas, kadang dibawah, macam sha sendiri malas dah nak blogging, tapi bila fikir balik..dulu kerja juga, ada masa juga tuk blogging..sekarang blog yang depressed hahaha..

Cek balik diri kita, tengok kelemahan yang ada...jangan cepat putus asa..tiada orang yang care dengan kita?? silap tu, family kan ada..jangan lupa dorang paling penting tuk kembalikan semangat untuk kita gembira..

So senang kan nak pilih jalan kegembiraan..
eh..ntah apa sha melalut ni..ni mesti kes rindu blog hahaha...
ada yang rindu sha tak??? :P

Depressed??

by on December 10, 2014
Motivasi diri, sebab kadang2 kita bukannya sentiasa gembira, kadang diatas, kadang dibawah, macam sha sendiri malas dah nak blogging, ...
addicted dengan game coc sampaikan font pun guna font coc hakss

Gemar tukar header blog antara satu hobi sha..lagi2 sha jenis yang cepat bosan dengan sesuatu, kecuali PINK..kalau korang perasan semua header sha mostly berwarna pink walaupun berubah..kan..header sebelum ni agak lama juga sha pakai, rasanya dalam 4 bulan sehingga dinobatkan blog comel dalam contest hari tu..

Saja nak kumpul hasil design yang sha edit waktu dulu2..sha copy cari google ja, sebabnya tak simpan pun semua header ni dalam Laptop..



Sha dah tak ingat berapa kali dah tukar header, haha..dari blogging tahun 2010 sampai sekarang dah 2014, memang hobi sha tukar2 design2 blog sendiri..alhamdulilah sekarang dah boleh design blog orang..itu semua sebab minat..hihih

Hobi Suka Tukar Header

by on November 02, 2014
addicted dengan game coc sampaikan font pun guna font coc hakss Gemar tukar header blog antara satu hobi sha..lagi2 sha jenis yang...