Showing posts with label Chibi De Luv. Show all posts
Showing posts with label Chibi De Luv. Show all posts

29/12/2015 - Alhamdulilah chibi selamat melahirkan anak 3 ekor, sebelum sha pergi naik gunung..patutlah malam tu dia masuk almari duduk diam..tak tahu pula esoknya dia nak beranak..tahniah chibi..kau terlalu kecil untuk melahirkan anak..tapi kau sangat kuat untuk jadi ibu..



Setiap ekor anak chibi ada 3 warna..putih,kuning,hitam..comel kan? siapa boleh suggest nama untuk anak chibi? nama pun sha belum bagi jantina pun belum diketahui hahaha..

Salah satu anak chibi bulu dia ada shape..tapi tak tahu shape apa..tunggu dia besar baru nampak kot..harap-harap bentuk love macam chibi juga..



Who is Chibi? dah lama tak cerita pasal chibi..tengok gambar pun dah tau Chibi is my kucing kesayangan Chibi, masa mula-mula...sangat comel..now dah besar dan panjang..mungkin keturunan kot haha...now chibi is pregnant..sha tak tahu nak happy or sad..sebab sha not ready lagi ada another baby..after her..means chibi..

Dulu time chibi masih baby..sangat perlukan perhatian..since dia no have mum kan..kesian dia..bercerai susu..so sha sangat caring dengan dia..hampir everyday kasih mandi...haha..sangat clean dia..sekarang seminggu sekali baru jumpa air..sebab busy sangat..huhu..

Now, dia mengandung??I thought she was too young to have a babies..tapi dia akan jadi seorang ibu...awww...what a great feeling..

Selalu cakap dekat chibi 
"Best tak mengandung?"
She was...miauuu..
hahaha...



Sha belum lagi bawa dia jumpa doktor..but after google..memang ada tanda-tanda ibu mengandung hahaha..dah boleh jadi doktor ni..haha...

Chibi mostly sangat manja since dia mengandung..pantang kena tinggal makan terus miau memanjang..suruh sha teman makan..alahai sweetnya...bestnya tengok kucing mengandung..terasa nak mengandung juga...aipss..haha...



Chibi Mengandung ??

by on December 12, 2015
Who is Chibi? dah lama tak cerita pasal chibi..tengok gambar pun dah tau Chibi is my kucing kesayangan Chibi, masa mula-mula... sang...
April, kucing baru, kawan Chibi,  sekarang dah May..nampak sangat entry basi kan..haha..never mind..nak story juga :P..1st time masuk rumah, Chibi dan April langsung tak berkawan..Chibi ngiau2 ja..tapi April ni cool..sha suka tengok bulu dia..lembut ja walaupun anak bos jumpa dia dikedai makan, culik dan bawa pulang rumah..hahaha

Lama2 dorang kawan juga, siap main gusti bagai..hahaha..of cos lah Chibi kalah..sebab dia masih kecil..tapi since sha pulang sandakan 1 May tu, April hilang..tinggal Chibi sorang2..risau juga bila April tak pulang2..sebab Chibi ngiau2 cari kawan dia seekor ni..

Em...mungkin dia dah ada kehidupan baru kan..
sampai hati tinggalkan Chibi..hukss




Bulu Kucing Berbentuk Love..Subhanallah, indahnya ciptaan Allah..kucing kecil yang sangat aktif dan comel ni, sha namakan Chibi..sha beli Chibi dekat pasar minggu di Gaya Street Kota Kinabalu..hasrat memang nak sangat sangat sangat ada kucing sendiri dekat KK ni..dah pindah rumah, boleh la teman sha dirumah..

Finally, Chibi..u're welcomed in my life..sangat bising oh dia..pagi bising, malam bising..macam baby yang baru lahir..I guess Chibi sekarang umur 2minggu kot..masih kecil lagi..tapi kuat makan..makan pun bising haha...

Bulu dibadan Chibi ada bentuk Love?
Ya..actually masa beli tu, sha tak perasaan sangat..sebab sha tengok mata dia cantik, hitam dan bulat..terus sha pilih dia..bila post dekat momen wechat kawan tegur bulu dia bentuk love..so wow....haha..


Sangat nakal Chibi ni..sha jaga dia macam jaga baby..aww best sangat dapat bela kucing..rasa nak dia kasih bangun sha kerja..haha...sekarang ni boss tengah renovate house dia..rumah dua tingkat tau..haha..nanti ada masa sha update lagi yaa..

Gud Nite Chibi :)