Showing posts with label blogger. Show all posts
Showing posts with label blogger. Show all posts
Bismillah, 
Assalamualaikum 


26 Mommy Blogger Malaysia Paling Best Untuk 2021 | Mommy blogger, nampak macam kerja senang ja kan, hakikatnya kena pandai curi masa hanya untuk menghadap laptop, bila dah berada depan laptop pula terkaku sebentar nak fikir nak post apa hari ini, anak dah tidur dah, terfikir pula tadi anak anak belum tidur, menyempat pula melayan karenah si anak bermain lego yang baru beli dekat kedai duahinggit, terus terlintas dalam otak yang sarat dengan info dan list kerja nak buat, ok mommy nak update lah tajuk post hari ini adalah Kebaikan bermain lego pada budak umur 2 tahun, hahaha siapa mommy yang related? 

Sha start blogging 2010, time tu blog pun biasa-biasa saja, start aktif blog pula 2014, bila masuk 2017 slow down sebab banyak hal kena settel, maklumlah time tu sha dah nak kahwin, bila punya anak 1 sha terus aktif kembali untuk share pengalaman jadi parenting, anak 2 sha dah rasa macam susah ja nak update blog, berperang dengan perasaan mengantuk biasanya, haha, so dalam entry ini sha akan listkan  blog mereka yang tersenarai..jom cek blog siapa yang kena :)

26 Mommy Blogger Malaysia Paling Best Untuk 2021

1. Siti Awadah - www.sishawa.com
Blog Berusia 4 tahun, bermula 2017
Ibu kepada 6 anak. Surirumah sepenuh masa, jana income dengan Adsense 

2. Ardini Humaira - www.ilhamdini.com
Blog Berusia  13 tahun, bermula 2008
Ibu kepada 2orang cahaya mata, keguguran 5x, berhenti kerja untuk keluarga ketika mengandung anak kedua (selepas 5x keguguran), minat menulis sejak zaman sekolah. Buat blog sekadar suka suka macam diari awal 2008, serius berkecimpung dalam bidang blogger sejak 2010

3. Nabiha Mohd Mashut - www.biemohd.com
Blog Berusia  14 tahun, bermula 2006
Blog ini bermula dengan perkongsian sebagai BRIDE-TO-BE, hingga MAMA-TO-BE kepada 3 orang cahaya mata yang masih suka dengan aktiviti DIY bersama keluarga dan anak-anak untuk menjimatkan kos. Sekaligus memberikan inspirasi kepada ibu bapa diluar sana yang sedang mencari idea untuk aktiviti DIY (hari jadi, akikah,dll) untuk anak-anak mereka.

4. Mrs Pip - www.mrspip.com
Blog Berusia 6 tahun, Bermula 2015
Ibu kepada 3 anak, surirumah sepenuh masa, suka layan KDrama, berhenti kerja untuk jaga anak sejak tahun 2013.

5. Lea Razali - www.eksplorasilea.com
Blog Berusia 7 tahun, bermula 2013
Ibu kepada 2 orang anak,suri rumah dan mula ingin jana pendapatan melalui blog. Blog perkongsi resipi, travelog, info-info kesihatan dan panduan blog

6. Azlinda - www.azlindaalin.com
Blog Berusia 8 thn, bermula 2012
Mummy kepada 3 orang anak. Bekerjaya sebagai financial consultant AIA, business online dan menulis blog sebagai hobi. Seorang yang pentingkan keluarga, gemar habis kan masa lapang denganaktiviti bersama keluarga

7. Fuzy Rahamah Hamid - www.iamfuzy.com
Blog Berusia  15 tahun, bermula 2006
Umi kepada 6 anak, surirumah sepenuh masa, mulanya menulis di blog sebagai diari berkongsi pelbagai cerita, kisah kehamilan, tugas sebagai agen pelancongan, resepi masakan dan mengambil upah sebagai penulis upahan, penulis konten dan pegawai media sosial (PMS) 

8. Mamy Syu - www.annursyuhadah.com
Blog Berusia 8 thn bermula 2012
Mamy Syu merupakan Mommy Blogger Malaysia. Ibu kepada 3 orang anak. Naufal, Nufael dan Hawraa. Syu berkongsi pengalaman menjaga anak sendirian kerana PJJ dengan suami. 
Tak lokek berkongsi tip penyusuan susu badan,review,resepi serta lifestyle suami isteri jarak jauh. (PJJ selama 9 tahun)

9. Alia Farhan Said - www.aliafarhan.com
Blog Berusia 13 tahun bermula 2008
Mom of 2 princesses... Love cooking.. Travelling.. Mula berblog utk suka2.. Meluahkan perasaan n stress masa belajar dulu2

10. Wan Rokiah (Wawa) - www.mommywawa.com
Blog Berusia 8 Bulan bermula May 2020
Ibu kepada seorang anak. Surirumah sepenuh masa, dalam masa yang sama jana income bersama shaklee dan adsense.Juga seorang youtuber @wanrokiahwanismail & @vitaminwawa.

11. Chaza Xiaojie - www.cxopportunities.com
Blog Berusia 10 Tahun, June 2011
Mak kepada tiga orang anak. Mommy blogger sepenuh masa. Suka sangat menulis sejak kecil.  Azam sejak muda untuk dapat bekerja dari rumah sambil mendidik sendiri anak membaca dan mengaji

12. Nurul Aleya (apakatamommy) - www.apakatamommy.com
Blog Berusia 10 bulan - March 2020
Mommy kepada seorang anak. Sebenarnya sudah lama jadi blogger, 10 Tahun yang lepas dengan blog www.secantikmanis.com. Selepas tamat pengajian, mula bekerja blog pun semakin tertinggal. Tetapi minat menulis sentiasa ada, cuma tiada masa. Bila mula berpindah ke Jb, terus join jdt blogger dan buat blog baru. start baru dengan niche lebih kepada mommy blogger dan resepi. 

13. Nora (Izarra) - www.ummizarra.com
Blog Berusia 13 tahun, bermula 2008
Mak kepada 3 orang cahaya mata. Bekerja di sektor kerajaan (sekolah), asal ada blog suka2 update kisah peribadi, madah, dan macam dairy, dan sekarang banyak entri pelbagai perkongsian. 
Dulu aktif join event tapi bila dah berpindah blog pun kurang update sebab masih sayang pada blog maka masih ada www.ummizarra.com

14. Ciktom - www.ciktom.com
Blog berusia 11 tahun, bermula 2010
Ibu kepada sepasang cahaya mata. fulltime mommy blogger. awal berblog byk share tips, tutorial blogging & cara buat duit online. sekarang lebih banyak create awareness pasal parenting,homeschooling & emas sebagai hobi 😂 

15. Yaya Azura - www.yayaazura.com
Blog Berusia 11 tahun, bermula Jan 2010
Ibu kepada 2 oranv anak lelaki. Mula membuat blog sebagai diari menceritakan hal anak-anak dan kemudian mula menjadikan blog sebagai medium untuk menambah pendapatan. 

16. Rozita - www.ceritaita.com
Blog Berusia 13 tahun,  bermula 2008
Ibu kepada 5 orang anak,  4 lelaki 1 perempuan, kerja sebagai pegawai veterinar di sektor kerajaan, suka membaca dan menulis sejak dari zaman sekolah, menulis blog bermula sebagai hobi,  menulis semua cerita pengalaman hidup, kisah suka memasak dan mencuba resepi baru, pengalaman membesarkan anak-anak terutamanya melibatkan penyusuan susu ibu dan penyakit yang dihadapi anak anak, suka juga berkongsi kisah travel dengan perkongsian tempat yang diinap semasa bercuti,  tempat makan best dan tempat menarik untuk dikunjungi. 

17. Bonde Zaidalifah - www.bondezaidalifah.com
Blog Berusia 11 tahun, bermula 2010
Bonde kepada seorang puteri, Menulis Blog adalah separuh masa mengenai lifestyle travel, resepi, review novel, review drama, review produk kecantikan dan produk kesihatan dan juga fesyen

18. Meksah - www.meksah.com
Blog Berusia 8 bulan, bermula 2020
Ibu kepada seorang anak lelaki berumur 3 tahun. Kerjaya di Sektor Swasta bidang Essential Services. Mula membina Blog Jun 2020 untuk berkongsi informasi dan pengalaman.

19. Fadzi Razak - www.fadzirazak.com
Blog Malaysian Family Lifestyle termasuk tentang kekeluargaan, parenting, resipi, travel, organization, how to, tips dan review.

20. Maesarah - www.mysarahstories.com
Blog Berusia 13 tahun, bermula 2007
Mama anak 3. Asal menulis blog sekadar suka suka dan update tentang penyusuan anak, then jadi blog bisnes kejap. Pastu sharing tentang aktiviti seharian dan sekolah 

21. Atul Hamid - www.atulhamid.com
Blog Berusia 5 tahun, bermula Sept 2016
Merupakan Ibu kepada sepasang cahaya mata. Perkongsian blog mengandungi topik berkaitan business, kecantikan, kesihatan, lifestyle, dan personal.

22. Zaza Azman - www.zazaazman8.com
Blog Berusia 1 tahun, bermula Jan 2020
Kembali berblog setelah 12 tahun berhenti. Mengguna samaran sebagai Mama monsta, mama utk sepasang anak2 monsta comel. Full Time housewife, part time blogger. Blog berbahasa Inggeris. Blog lifestyle yg mengisarkan perkembangan anak2 

23. Marina Bashah - www.marinabashah.com
Blog Berusia 2 tahun,  Feb 2019 ibu bekerjaya. 
Ibu kepada 3 anak dara. selalu kongsi mengenai persekolahan anak. 
tentang program sekolah anak, aktiviti pembelajaran di rumah dan kelas online yang dihadiri oleh anak-anak

24. Aida Hanafiah - www.adianiez.com
Blog Berusia 11 tahun 9 bulan
Ibu kepada 3 orang anak yang sempurna. Bekerja sepenuh masa. Menulis blog secara separuh masa untuk berkongsi kisah hidup berkeluarga, aktiviti keluarga, bercuti ke sana ke sini, dekorasi dan susun atur rumah serta isu semasa. Suka menulis blog kerana ia satu cara meluahkan rasa dan idea dari kacamata seorang wanita, ibu dan isteri.

25. Siti Rohaida - www.kisahsidairy.com
Blog Berusia 11 tahun bermula 2010
Ibu kepada 2 orang anak perempuan, berkongsi cerita tentang kekeluargaan,kecantikkan dan apa jua yang rasa ingin dikongsi.Menjadikan blog sebagai sumber pendapatan sampingan yang paling disukai.

26. Norhana Rosmida - www.hannamaruku.com
Blog Berusia 4 tahun, bermula 2017
Ibu kepada 2 orang anak, sorang HR practitioner di pejabat dan part time blogger. Hobi suka menulis dari zaman University dan banyak blog pasal resipi, travel dan anak-anak. Seorang Young Living Distributor juga, suka share pasal pengalaman sendiri guna natural remedies untuk wellness anak-anak.

Actually ramai lagi mommy blogger yang best dekat luar sana, tapi ini adalah yang paling best sha listkan, so korang jangan lupa singgah dan follow mereka semua ni tau, selamat berbloging :)



Assalamualaikum, good morning guys..selamat bekerja korang, jangan monday blues tauu..hahah..korang kalau monday blues hujung bulan ada juga bikin isi dompet tu ahh..haha xapa rezeki masing2 kan..rezeki sha tak berkerja tapi dapat tengok anak sendiri membesar depan mata..tapi sha hanya ada blog ja..untung kan haha



Semalam sha tengok balik entry masa mengandungkan edan, sharing pasal edan dilahirkan, edan kena kuning, edan warded..ya terasa betul cepatnya masa berlalu, seingat sha tahun lalu sha kehulu hilir jalan dengan keadaan sakitnya kena jahit..sekarang edan dah 10 bulan dah..nasib baik ada up entry dalam blog ni, boleh lah baca bila lapang

Untungkan bila ada blog..

Sebab apa yang kita taip, akan tersemat sampai bila dekat dalam ni, walaupun ingatan kita ni kuat tapi ada juga seinci tu kita akan lupa..

So mereka yang pernah gunakan khidmat blogger memang sangat tak rugi..entry memang akan stay dekat google until entry kena deleted..
Mereka (Blogger) Tidak Lagi Seaktif Yang Dulu | Assalamualaikum, entry sedih malam ini, haha, tadi terbaca entry lama, nampak komen-komen dari blogger yang sama-sama aktif sekitar 2012, ramai sangat, blogging pun jadi meriah, tapi sayang, kebanyakan blogger tersebut dah cuci tangan, mungkin sudah tidak seaktif yang dulu. Sha jadi rindu..


Sha harap sha tetap jadi blogger yang aktif, tak banyak pun entry tapi harap rajin lah update ya..hihi..sayang tau bayar domain untuk 5 tahun, InsyaAllah sha akan aktif dan sha mahu semua rakan blogger lain terus aktif sama..


Ai..Sedihnya bila terfikir nak tinggalkan dunia blogger..cukuplah sha dah tinggalkan dunia design..entah pandai lagi ka tak design blog orang...pandai tapi ambil masa..so kalau ada yang tanya sha masih ambil tempahan design ka sha minta maaf sangat..huhu..

Blogger lagi ke? Sha rindu dengan blog..dah lama tak update..banyak sangat benda sha nak share...semuanya dah lain..jalan hidup sha pun dah berubah..hahah..kahwin ja belum..

Dah lama tak Blog Walking..korang masih kenal sha ka?ada yang rindu sha...haha..takda kan..sedihnya...

Insyallah next time sha akan aktif blog..
Wifi dah ok, Laptop pun dah ok..kena cari masa ja sekarang ni..hihi

So jawapannya..sha masih blogger..ok :)


Blogger lagi ke?

by on August 11, 2015
Ai..Sedihnya bila terfikir nak tinggalkan dunia blogger..cukuplah sha dah tinggalkan dunia design..entah pandai lagi ka tak design...

Tetiba ja rasa title tu buat orang takut..yaka? haha..Ya Allah, punya lama sha baru update blog..almost 2minggu..entah apa yang sibok sangat sampaikan tak sedar yang sha ada blog..game la..COC lagi..ok..

Ok jom bincang satu penyakit yang paling blogger takut...korang rasa apa ya? (versi Farah Queen)

Malas Update Blog !
Hahah..yesssza..betul..sangat betul...penyakit ni datang time banyak alasan..tiada internet lah..macam mana nak update kalau tiada internet? time bz la..macam mana mau update kalau kerja itu belum buat kerja ini belum buat..aigoo..sharina..sharina..

Kadang2 jeles juga tengok kawan blogger tegar, ada ja idea nak dikorek tuk dijadikan entry..bestnya..sha dulu pun macam tu..rajin ja update, rajin ja edit blog orang..buat segmen itu ini..sekarang menyepi dahh..ntah korang kenal lagi tak dengan sha? hahaha

Insya Allah lepas ni akan rajin Update dan rajin Blog Walking..
emm..hahaha..




Alhamdulilah, blog sha kembali wujud setelah 2 hari kena suspend, no view, no comment, all is zero..rasa give up pun ada, rasa nak abaikan domain pun ada, rasa malas nak blogging pun ada..erk? tapi bila fikir balik..sha sunyi bila tiada blog, tiada tempat nak sharing perasaan..ber"jauhan" dengan rakan blogger lain..then sha kuatkan semangat untuk solve this problem..

Ceritanya bermula dari sha, salah buat pembayaran domain 18 disember tu, so ingatkan dia masuk renew juga,jadi sha abaikanlah.. rupanya 15 january, dah kena suspend tanpa notis, buka blog ja dah tak da..ingatkan line streamyx lembap, sebab tak bayar lagi haha..

Dengan pertolongan Blogger Kak Innanie, sebab dia yang urus semua domain, satu malam dah settel semuanya..alhamdulilah thanks akak..memang responsibility person..muahh sangat2..hihihi

Now, dah boleh blogging dah..yeeppyy...
Blog www.opzzpinky.my masih wujud dalam dunia blogging
alhamdulilah..

Blog Kembali Wujud

by on January 24, 2015
Alhamdulilah, blog sha kembali wujud setelah 2 hari kena suspend, no view, no comment, all is zero..rasa give up pun ada, rasa nak aba...
Pelik dan ajaibnya 2x mimpi sha tu kan..yang herannya, sha langsung tak pernah jumpa, just kawan maya macam korang juga, chating tu, ada jugalah dengan sorang makluk cantik ni, tapi yang satu lagi ni, boleh la rapat juga..kalau taip nama dorang comfirm korang kenai sangat sebabnya..dorang memang popular...

siapakah?

nanti sha cerita..sha mengantuk ni..hihi..
penat edit blog tadi :)
Kejap ja masa berlalu, dah masuk tahun 2014, banyak kenangan di blog ini, banyak dapat kawan baru, banyak dapat $$ alhamdulilah, terima kasih penyokong Blog Opzzpinky atas support korang..semoga tahun baru ini kita lebih baik dari tahun sebelum nya...

Dan ini adalah kesimpulan 2013 didalam BLOG OPZZPINKY

Top 10 Keywords



 Top 10 Refferals
 big thanks to my 3 gugurls yang banyak membantu sha dalam dunia blog, korang memang owsem !! @niera, @nabila medan @fatin diana <-- the famous bloggers :)

 Top 5 Commentators


Terima kasih buat 5 blogger cute yang rajin datang komen blog sha, @kak MV, @kak Eita, @Mama Mia, @Husna, @Kak Ros

Itu sahaja dari owner blog..dan Sha ingin minta maaf andai pernah buat korang terluka, tersindir dengan entry sha, jom mulakan hidup baru -.-v


Selamat Tahun Baru 2014

by on December 31, 2013
Kejap ja masa berlalu, dah masuk tahun 2014, banyak kenangan di blog ini, banyak dapat kawan baru, banyak dapat $$ alhamdulilah, terim...

Assalamualaikum

Alhamdulilah blog kini mencecah 2K followers, apa nak buat dengan follower sebanyak ini? hanya ucapan terima kasih kerana menyokong blog sha..ada something disini..bertuah ya follower ke 2K..bukan bermaksud follower yang sebelumnya itu tidak bertuah, namun merekalah yang menyebabkan bertambahnya readers dalam blog sha..thanks alot !

So topik yang sha nak bincangkan dengan korang, blogger yang mana readers yang datang dengan cara yang salah..faham kan maksud sha? ahh..boleh tengok Facebook sekarang, mesti nampak Fan page yang mana bergosip tentang artis, cerita itu..ini, dan paling sedih, membuka aib orang lain semata-mata nak meraih bilangan readers..

apalah maksudnya kalau meraih readers dengan cara sebegitu??
apa pandangan korang?



Assalamualaikum

hye guys..lucu dan pelik tak keyword hari ini? hahaha..*gelak jahat* siapalah yang buat lawak diblog sha ni?? 0.o?? ok2 sorry sungguh menghampakan korang semua..sha langsung tiada tips untuk itu..hahaha

Tapi nak story, sha pernah tengok kucing beranak, 1stly tu dia menigau2..cara tempat yang terbaik untuk melahirkan anak..tup2 keluar 8 anak..wah..hebat oh..hihih..geli? emm..tak kot..sebab suka tengok dia lahirkan anak ramai..semua comel2..

Siapa2 yang ada tips pasal keyword tu boleh PM sha :P


Alhamdulilah, entry gambar perkahwinan UAI mendapat tempiasnya dalam blog sha, berada ditempat pertama di cariaan google..


97% keyword adalah tentang perkahwinan itu..tahniah UAI dan isteri :)
semoga berbahagia selalu..





Assalamualaikum

keinginan nak berjual on9..akhirnya dapat siapkan Blog Shop yang diberi mana Shaelayana's Shop color maintain PINK hihi..baru siapkan petang tadi..dengan 2 suppliers yang baik hati..anyone yang nak supply barangan yang murah2 kat sha ? syaratnya tiada yuran keahlian hihi..*takdaduit*

Shaelyana's Shop
FOLLOW dan LIKE

Shaelayana's Shop

by on May 22, 2013
Assalamualaikum keinginan nak berjual on9..akhirnya dapat siapkan Blog Shop yang diberi mana Shaelayana's Shop color maintain P...
Klik banner kalau nak join

Assalamualaikum

Now dah tiba masanya untuk sha upload header2 korang yang cute miut tu..dah upload pun hihi..ternyata teramat sukar ya..huhu..nak sama kan header dengan nombor penyertaan, nak save header satu2..lagi-lagi header korang tak boleh right click..huh~

maklum lah 1st time buat hihi..alhamdulilah ramai gak join..thanks sangat2..jangan lupa suru kawan2 like fan page sha juga tauu~

JOM TOLONG KAWAN - KAWAN LIKE HEADER DORANG
-SINI-

Sesi Like Header

by on May 20, 2013
Klik banner kalau nak join Assalamualaikum Now dah tiba masanya untuk sha upload header2 korang yang cute miut tu..dah upload pun...
Assalamualaikum

Seriously sha teringin sangat nak main benda ini..tapi apa kan daya tak ada yang tag..terima kasih Hana tag sha..hihi..

Terms and conditions 

1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourselfs.
3. Answer the question  the tagger set for you.
4. Create 11 question for those you want to tag.
5. Chose 11 bloggers that you want to tag, and link them to that post.
6. You are not allowed to tag back.

11 things about ME

1. Addicted with PINK 
2. Seorang yang cepat BOSAN dengan sesuatu
3. Tahan lama MENGHADAP laptop (wow !)
4. GAYAT
5. Seorang gadis yang kecil..
6. Suka main GAME..(bila main tu tak ingat dengan apa2 dah..nak cepat habis ja)
7. Sha tak suka benda yang semak
8. Pendiam..tapi bila dah satu kepala..ahh mula lah tahu sha pendiam ka tak..hihi
9. ada LESUNG PIPIT 

10. Suka diberi PERHATIAN
11. Cepat MENANGIS 

Soalan Dari Hanna
  1. Korang suka kawan yang macam mana ?
Sha suka kawan yang prihatin dengan sha, satu kepala !! faham sha macam mana, dan dia kena lah melekat dengan sha ja..hihi sebab sha ni jenis yang setia pada KAWAN tau !!
  1. Apa definisi korang tentang kawan & cinta ?
Kawan means seorang manusia yang memahami kita, sentiasa ada dikala kita sedih dan gembira..
Cinta means seorang yang kita PERCAYAI boleh membahagiakan kita..
  1. Pendapat korang tentang hanna ?
Hanna..u're a good friends..teruskan BLOGGING ya..
  1. Phone apa yang best ? Iphone or S4 ?
sha tak tahu..sha guna Samsung Galaksi S Advance ja hihi
  1. Kenangan yang paling terindah ??
Kenangan paling indah itu bila sha kahwin dengan IMAM sha..soon :)
  1. Boleh ceritakan tentang parents korang ??
My Parents : my dad sudah meninggal last year...my mum seorang yang tabah :)
  1. Kalau korang sedih siapa yang korang akan cari ??
Sedih? hurm..cari kawan yang sha rasa senang nak meluahkan perasaan..
  1. Korang kakinovel tak ?? Berapa banyak novel yang korang ade ??
kaki novel..dulu lah..sekarang kaki blog hihi !
  1. Hadiah paling bermakna buat korang ??
My Spongebob :)
  1. Kalau keluar korang suka bergaya macam mane ? Kasual atau lain-lain , ceritakan .
Sha suka pakaian yang simple ja..
  1. Boleh tak jadi kawan yang baik even tak pernah bersua muka ?? 
insyallah boleh..jom jadi kawan..hihi

Soalan untuk korang

1. Pendapat korang mengenai BLOG Opzzpinky?
2. Selain blogging, apa hobi menarik korang?
3. Apa Device yang korang guna untuk ON9?
4. Nyatakan 1 BLOG yang korang selalu Stalker? hihi
5. Apa pendapat korang tentang Long Distance R/ship?
6. Apa warna KEGEMARAN korang?
7. Kalau diberi pilihan melancong..negeri mana yang korang nak pergi? (dlm Malaysia sahaja)
8. Berapa USIA blog korang?
9. Agak2 berapa Jam untuk korang BLOGGING sehari? 
10. Apa NAMA PANGGILAN korang dirumah ? hihihks..
11. Bagi link entry korang yang paling FAMOUS untuk sha terjah..hihi

Mangsa TAG

4. Ahmad
7. Husna
8. Apit
10. Kak Ros

Kalau dah buat entry..nanti bagitau ya...sha nak feedback :P join..jangan tak join tau !!

Assalamualaikum

apabila kehilangan benda yang kita sayang, Allah akan mengantikannya.. di entry [ini] sha bagitau yang sha kehilangan data dalam laptop kan? check balik..betul tak..hihi..actually sha services laptop..tanpa backup sendiri..lalu data hilang..nak nangis tak berlagu..tapi apa kan daya..

so semuanya sha buat balik..dah setel kecuali tutorial blog..tak apa pelahan2 la kumpul semua tu..ni sha nak bagi tengok desktop serba pink..


menu buatan tangan sha..pink..hihi..sha kalau bukan pink..tak ada mood..namanya juga pinky kan :P
so alhamdulilah sha sudah menerima 'kehilangan' itu sebab sha tahu Allah akan mengantikannya dengan yang lebih baik..

#hikmah dari kehilangan, folder sha lebih kemas dan loading ringan ja..hihi..

Assalamualaikum

singgah teratak ibu cute [ini]..terjumpa berlian kat sidebar..eh..untuk sha?? 
wah bestnya dapat free feed RSS blog sha di blog ibu femes ni..thanks sangat2..sempena apa? hehe..wonder..

ada pemenang baru diumumkan sempena GA Intan berlian di blog kak ini..
cuba tengok [sini] kot2 kamu yang menang :D

Berlian untuk sha??

by on March 15, 2013
Assalamualaikum singgah teratak ibu cute [ ini] ..terjumpa berlian kat sidebar..eh..untuk sha??  wah bestnya dapat free feed RSS bl...


Assalamualaikum

ahhh..baru jumpa tarikh mula2 sha sign up blogger.. 26 Sept 2010..dah 2 tahun 5 bulan..wah...dah lama kan?? tapi sha baru ja berjinak2 dengan blog ni tahun lalu..dulu tak pandai sangat..excited ja buat blog..langsung tak ada pengetahuan tentang blog..blog pun sha tak tahu apa..haha...

now.. dah boleh buat itu..ini..syukur lah nak..haha..kawan pun ramai..sha rasa best sangat even tak pernah jumpa..kan..kan.. :)

26092010

by on February 19, 2013
Assalamualaikum ahhh..baru jumpa tarikh mula2 sha sign up blogger.. 26 Sept 2010 ..dah 2 tahun 5 bulan..wah...dah lama kan?? tapi...

KL Im coming !! dah macam lisa surihani la pula hehe..ok..flight will be at this friday..malam kot sampai..maybe sha akan stay kat bangi..sha free on sabtu..kalau korang free boleh jumpa sha..:D sesi perjumpaan akan bermula pagi hingga jam 2 lah gitu (dah macam artis lah pula) sebab petang tu sha nak pergi melaka..hihi..

kalau nak jumpa PM sha di FB ya..nanti sha bagi contact no. senang nak sms kan :)
siapa yang jumpa sha akan dapat cenderahati keychain dari sabah..10 ja..amboi korang laju ya haha..so kalau free jumpalah ya..


Nada marah !! ehhh..napalah sha boleh percaya dengan orang yang macam ni?? kenapa?? kenapa?? kenapa??...korang mesti nak tahu kan?? jap tarik nafas dulu..huuuu

Ada sorang blogger tu, dia buat tempahan edit blog..dia bagi details macam mana dia mau..biasanya sha akan suruh dia bayar dulu..tapi petang tu dia urgent sangat..dia kata malam nanti dia bayar..merayu kat sha..argghh..paling lemah dalam hal ni..ok..ok..ok sha taklah sekejam mana..so fine..I trust you..then dia janjilah nak bayar besok..egrhh esok??


Sha edit blog dia lengkap seperti yang dia nak..done..tunggu punya tunggu sha mesej dia..payment macam mana..dia kata besok nanti dia bayar..ok sambil bagi animation smile..besok lagi tanya...adui malu juga lau hari2 tagih..dah macam along lah pula..tanya lagi..bukan apa sha dah trust dia..sepatutnya dia janganlah mungkiri kan?? dia langsung tak balas sampai sekarang :( urrm sedihnya..

Blog dia, sha masih pegang..sha taknak lah buat hal yang memalukan kat dia..sha masih ada sifat kebloggeran..dan itu bukan sebab payment..tapi sebab kepercayaan..em..speechless~

Janji PALSU !!

by on December 22, 2012
Nada marah !! ehhh.. napalah sha boleh percaya dengan orang yang macam ni?? kenapa?? kenapa?? kenapa??...korang mesti nak tahu kan...