Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta

Bismillah, 
Assalamualaikum



Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta | Pemergian penyanyi Siti Sarah pada 9 Ogos lepas meninggalkan kesan mendalam selepas arwah siti sarah ditidurkan dan terpaksa bersalin awal secara pembedahan, tahap oksigen semakin lama semakin rendah dan Allah lebih menyayanginya, arwah pergi meninggalkan suami dan 4 cahaya matanya.

Untuk kisah lagu ini, ini adalah lagu terakhir ciptaan Ajai untuk pasangan ini, yang mana lagu ciptaan Ajai pertama untuk arwah siti sarah dulu pernah popular, iaitu KESETIAAN, sha memang peminat lagu ini, zaman sekolah menengah dulu, banyak juga lagu siti sarah yang best menjadi lagu kegemaraan sha antaranya adalah saat hilang cinta mu, dan semakin. 


Lunak suara siti sarah lain dari yang lain, lagu semakin benci semakin cinta memang sangat best dengar walaupun suara shuib hihihi..kena belajar vokal lagi bak kata arwah siti sarah..part korus yang sha suka dengar jelas dan penuh penghayatan, ini lagu terakhir dari arwah dan suami, korang boleh tengok dekat you tube , mari kita sama-sama doakan al fatihah semoga arwah siti sarah ditempatkan dalam golongan orang yang beriman..amin

Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta

Kekasih
Sekian lama kita tak bertemu
Diri ini
Masih setia menanti dirimu

Aku juga sepertimu
Menyesali segala yang terjadi
Bila tiba masanya nanti
Harus bersama

Sayang
Kau tahu hati ini
Haruskah ku tinggalkan
Memori yang tercipta

Sayang (sayang)
Ku telan semua sengsara kasih
Kerna aku percaya
Aku hanya untukmu

Makin aku benci makin cinta
Makin sukar tuk aku lupakan
Tahu ku tak berdaya
Mengapa begini
Semakin hari semakin cinta
Tak dapat ku menghalang hatiku
Tuhan tolonglah aku
Kembalikan jalan cinta kita
Kita

Sayang
Kau tahu hati ini
Haruskah ku tinggalkan
Memori yang tercipta

Sayang (sayang)
Ku telan semua sengsara kasih
Kerna aku percaya
Aku hanya untukmu

Makin aku benci makin cinta
Makin sukar tuk aku lupakan
Tahu ku tak berdaya
Mengapa begini
Semakin hari semakin cinta
Tak dapat ku menghalang hatiku
Tuhan tolonglah aku
Kembalikan jalan cinta kita

Kita

Kita


Bismillah, 
Assalamualaikum


Lirik Lagu Parah Parah Oleh Ayda Jebat  | Beberapa hari ini, heboh mengenai offical video dari lagu terbaru Ayda Jebat iaitu lagu parah parah ditegur seorang Ustazah di sosial media, teguran itu membuatkan ramai netizen menontonnya di youtube dan ramai yang memberi komen mengenai baju dan 1 tema dalam lagu tersebut. Sehingga hari ini, video itu mendapat view sebanyak 3.4k setelah diupload pada 29 Disember 2020. 

Video nya korang boleh tengok dibawah ini, sumber dari you tube :)


Lirik Lagu Parah Parah Ayda Jebat berkisarkan tentang seorang wanita setia yang menyintai jejaka, namun jejak berkenaan bermain kayu tiga

Lirik Lagu Parah Parah Oleh Ayda Jebat 

Komposer : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly
Penulis lirik : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly
Tahun : 2020 


Harus aku berdiam saja

Kerna ku tak mampu kata apa-apa

Sungguh tak ku tersangka dia

Jejaka pendusta kau berkayu tiga



Kau satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu



Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu



AJ

Ke-ke-kerna kamu

Kamu



Parah kerana kamu

(kerana kamu)



Lama sudah kamu mendua

Ternyata semua hanyalah sandiwara



Ku satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu



Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu



Kerana kamu…

Parah kerana kamu…

Parah kerana kamu…



Hey!!!

AJ!!!

Kerna kamu!!!



Ingat aku kisah engkau siapa?

Sudah engkau bukan siapa-siapa

Look at you now look at me kau rasa



Ku tak tak tak

Takkan pernah kerna kamu



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Ku…parah parah pa-parah parah

Parah keranamu



Parah parah pa-parah parah

Parah keranamu



Dahlah…

Tak tak tak

Takkan parah kerna kamu


Bismillah,
Assalamualaikum


Lirik Lagu 12 Tahun Terindah BCL | Hati siapa tidak tersentuh apabila lirik yang dicipta Bunga Cinta Lestari adalah mengenai kenangan terindah 12 tahun bersama suami tercinta yang sudah pergi menghadap Ilahi pada 18 February 2020. 


Sehingga kini, video clip 12 terindah mendapat tontonan sebanyak 17 juta lebih, dan ramai rakan artis turut bersedih atas kehilangan suami Bunga Cinta Lestari, sha sendiri turut menangis apabila pertama kali melihat dan mendengar lirik dan lagu 12 tahun terindah ini, sha tak dapat bayangkan setelah  sebegitu lama bersama orang tercinta, tidur bersama, makan bersama, membesarkan anak bersama, dan akhrinya dijemput Ilahi, sedih sangat kan, even semasa menaip entry ini pun sha menangis haha..iya memang benar kematian itu tak dapat disangkal bila dan dimana, tapi inilah luahan seorang isteri.

Lirik Lagu 12 Tahun Terindah BCL


Terdiam di sini kutermenung
Memikirkan dirimu
Jalani hari biru bersama
Versi kecil dirimu

'Tuk memahami
'Tuk menerima

Oh, terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia, hmm

Sejenak
Namun mengisi jiwa
Hadirmu dalam hidupku
Kucoba jalani
Dan kucoba mengerti

Oh, terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia

Tak ku tahu
Kuatkan diriku
Untuk menerima jalani hidupku tanpamu

Terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia

Lirik Lagu Tak Dapat Raya - Floor 88 & Baby Shima

Mari semua kita
Raya rumah disana
(Hi ya hiya yeah…)

Aku dengar dia orang kaya
Rumah besar kereta mewah

Tunggu dulu Akram bagi tahu
Rumah itu raya tahun dulu

Sirap dia tawar amat,
kuih makmur,
semperit,
tart
Tunggu duit tak dapat-dapat

Apa kata kita
Raya rumah di sebelah
(Hi ya hiya yeah…)

Aku dengar anak dia lawa
Putih gebu bibirnya merah

Tunggu dulu Achoi bagi tahu
Rumah itu rumah haji Abu

Kau tak ingat
Apa kau tak buat
Getah segerap dia engkau rembat

Jadi kita
Nak beraya dimana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya
Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya

Jom raya rumah nenek aku
Ada rendang ketupat bahulu
Mana tahu dapat di hulur
Sepuluh atau lima puluh

Tunggu dulu Ayie bagi tahu
Nenek sendiri engkau pun tak tahu
Dia tak ada di rumah
Macam mana engkau tahu
Oii sepupu, itu pun nenek aku
(Alamak, iye ke?)

Aku dah tak ada idea kita nak beraya dimana
Jom raya rumah awek ku
Dia pun tak ada bala tuju
Apa kata kita raya
Rumah awek dia
Kita cuci mata

Jemputlah naik sayang ku
Bawa sekali teman mu
(Hi ya hiya yeah…)

Juadah sudah sedia
Semua di atas meja

Tunggu dulu kami mau tahu
Siapa yang masak banyak begitu

Kalau kamu mau tahu
Ku cabut di kepala ku
(Hantu!)

Jadi kita
Nak beraya dimana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya
Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
(Hantu!)

Video Lagu Tak Dapat Raya

Assalamualaikum, pagi pagi begini edan memang akan tidur dengan lagu, lagu pilihan umie untuk dia dah set awal2 dalam playlist Nisa Sabyan tu..

tiba2 pula keluar lagu Hafiz yang baru..taklah baru sangat tapi sha feeling pula alahai romantik nya lagu ni hahaha..ehh lagu ni khas tuk isteri dia kan..rasa di awang awangan pula dengar lagu ni sambil tutup mata pegang tangan suami..haha suami kita kerja wakk

So sha nak share feeling tu dekat korang..korang suka tak lagu ni?


Kan ku cerita pada semua
Kisah cinta antara kau dan aku
Agar semua tahu
Dan tak akan dekati dirimu
Andainya mampu kan ku ukir
Namamu dan namaku di bulan
Agar satu dunia
Melihat restui cinta kita
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Ku pernah rasa
Kau kan pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Kan ku seru dunia
Berdoa kau kembali pada diriku
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Kisah cinta kau dan aku
Kekal selamanya
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Image result for Lirik Lagu Haram - Hael Husaini dan Dayang Nurfaizah

selalu salah salah salah aku
memilih cinta aku dulu
mati rasa aku

dan benar benar benar kali ini
memilih kamu
mencintai aku

rahsiakan cinta ini
biar tersimpan hingga sampai
akhir nanti

oh biar rasa ini
tersimpan hanya untuk aku
kamu saja tahu

oh biar rasa ini
hanya sekadar engkau tahu
aku ada bila perlu
kita saja tahu

ternyata benar benar kali ini
memilih kamu
mencintai aku

rahsiakan cinta ini
biar tersimpan hingga sampai
akhir nanti

oh biar rasa ini
tersimpan hanya untuk aku
kamu saja tahu

oh biar rasa ini
hanya sekadar engkau tahu
aku ada bila perlu

kan ku haramkan hati
selain diri ini
hanya kita berdua

oh biar rasa ini
tersimpan hanya untuk aku
kamu saja tahu

oh biar rasa ini
hanya sekadar engkau tahu
aku ada bila perlu
kita saja tahu
kita saja tahu

Image result for lirik lagu original sabahan

saya ini original sabahan
mantad kampung nuntunan apin apin
jangan koti kau tidak percaya saya
menyesal nanti bila kau dengar ini

odoi sayang kau mahu saya sikut
tu gunung kinabalu sama sungai pagalan
baru kau mahu percaya dengan kata kataku
saya original

andeh kotoh mimboros oku dusun
karati ko po nangku onu ti borosonku
nokuro tu kongingis ko do nakorongou
dusun mantad keningau

saya ini original sabahan
mantad kampung nuntunan apin apin
odoi sayang kau mahu saya sikut
tu gunung kinabalu sama sungai pagalan
baru kau mahu percaya dengan kata kataku
saya original

andeh kotoh mimboros oku dusun
karati ko po nangku onu ti borosonku
nokuro tu kongingis ko do nakorongou
dusun mantad keningau
Image result for lirik lagu sumandak sabah

Jalan-jalan di Tamu Tuaran,
Silik-silik baju tradisi Unduk Ngadau,
Tidak sabar mau tunggu Tadau Gao Kaamatan,
Ramai sumandak-sumandak sibuk menunggu.

Omingi-gingzoh zi bakal Unduk Ngadau,
Berlinggang-linggang Linangkit dan Lilimbo,
Aragang-ragang oh monung dia,
Tinggi-tinggi gunung dandan rambutnya

Sumandak Sabah mana kau mau cari,
Semua lawa-lawa, pandai masak nasi
Muka cantik memang tidak lari, 
Pandai lagi dari kaum lelaki

Sumandak Sabah mana kau mau cari,
Unduk Ngadau gelaran diberi
Satu Sabah ternanti-nanti
Kalah atau menang ada yang sampai menangis
Terlampau barabis

Tuhan
Ku Mencintai dia
Namun Ku terpaksa tinggalkannya
Tuhan
Ku Amat menyayanginya
Namun Ku terpaksa tinggalkannya
Tuhan
Tolong jaga dia untukku
Kerana hidup ini
Tidak Bermakna tanpanya
Tuhan
Hantarkan Malaikat untuknya
Supaya Dia tenang hadapi segalanya
Tuhan
Ku Mencintai dia
Namun Ku terpaksa tinggalkannya
Tuhan
Ku Amat menyayanginya
Namun Ku terpaksa tinggalkannya
Tuhan
Tolong Jaga dia untukku
Kerana Hidup ini
Tidak Bermakna tanpanya
Tuhan
Hantarkan Malaikat untuknya
Supaya Dia tenang hadapi segalanya
Kau Utuskanlah
Rinduku Kepadanya
Agar Dia tahu
Tentang Perasaanku padanya
Tuhan
Tolong jaga dia untukku
Kerana hidup ini
Tidak bermakna tanpanya
Tuhan
Hantarkan Malaikat untuknya
Supaya Dia tenang hadapi segalanya
Tuhan
Ku Mencintai dia
Namun Ku terpaksa tinggalkannya
Lirik lagu Comel Pipi Merah - Siti Nurhaliza | Assalamualaikum, hi guys, best kan lagu ni, lagi-lagi lagu ini khas untuk puteri penyanyi tersohor Dato Siti NurHaliza yang selamat dilahirkan secara pembedahan pada isnin yang lalu. Sha pun nak juga lah cipta lagu khas untuk baby dalam perut, eh better dengar ja lagu siti ni, haha, kot-kot anak secomel siti kan..

Image result for lirik lagu comel pipi merah
Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Senyuman manis menyejuk jiwa hamba
Semanis-manisnya bak gula
Rupa nan elok penghibur ayah bonda
Indah kurnian maha esa

Sayang disayang Timang ditimang
Alahai manja kuseorang
Sayang disayangi Timang ditimang
Cinta hatiku selamanya

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Di mana dia buah hati saya
Buah hati saya ada di dalam rumah
Di mana intan payung saya
Intan payung saya yang comel pipi merah

Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung
Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (4x)

Budi nan elok pekerti yang mulia
Panduan hidup hari muka
Taat berjasa jadi orang berjaya
Penuhilah ilmu di dada

Sayang disayangi Timang ditimang
Alahai manja kuseorang
Sayang disayangi Timang ditimang
Cinta hatiku selamanya

Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung
Can mali can can mali can
Can mali can ketipung payung

Ting ting tang ting tang ting tang ting tang ting (6x)
Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita) | Assalamualaikum, siapa peminat lagu ni sejak kebelakangan ini, kita geng haha, 1st time ja dengar lagu ni terus teka ini mesti lagu Siti Nurhaliza, 100 markah, betul sangat walaupun suara Siti sekarang agak berat dan tidak senyaring dulu, tapi tetap best, lagi-lagi lagu ini selalu sha dengar setiap jam 7 depan TV haha

Baca Sinopsis ---> Drama Tiada Arah Jodoh Kita 
Image result for Tiada Arah Jodoh Kita | Kau Takdirku - Siti Nurhaliza.


Lirik Kau Takdirku - Dato Siti Nurhaliza (OST Tiada Arah Jodoh Kita)

Apa yang pernah terbayang sewaktu dulu
mungkinkah inilah takdirku
tiada terfikir oleh ku kehadiranmu
telah merubah seluruh hidupku

bezanya kita bagaikan langit dan bumi
namun akhirnya kitakan serasi

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua

kelebihanmu dan juga kelemahanku
kita terima seadanya
jua

sempurna kita menyemai cinta nan suci
Indahnya dirimu yang ku miliki

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua

disini telah bermula semua kisah kita
dan akan ku genggam segala janji kita dulu
disini hanya ku pinta kejujuranmu
dan cintai diriku dengan setia
mencipta syurga kita berdua
Mencipta syurga kita berdua. 
Lirik Lagu Mari Solat Parodi dari Lagu Aisyah | Assalamualaikum, sudah solat ka belum? Kalau ada malas-malas tu, mari cikgu sha nak korang nyanyi lagu Mari Solat.

Lirik lagu ini dapat memberi kesan pada anak-anak daripada nyanyi lagu yang melalaikan. Lagu ini sha nak buat untuk persembahan masa konvo tadika nanti, tengah buat latihan untuk budak 6 tahun. Wah excitednya dorang..hihi



Lalalalla. Aku solat.
5 waktu sehari, semalam. 
Subuh zohor dan asar, maghrib juga isya'.

Satu dua tiga mari solat
Klu kau tak nak diazab diakhirat
Kita solat
Allah sayang sangat
Kitakan selamat

Kawan
Solat berjemaah 27 darjat
Jgn kau tak buat kita wajib solat
Jangan seronok sangat
Kiamat pon dah dekat 
Kau belum terlambat

Kawan
Ayah ajak solat, kau kata kau penat
Ibu suruh solat, kau kata dah buat
Allah Maha Melihat
Malaikat mencatat
Kau kan kena sebat

Allah
Aku janji aku takkan tinggal solat
Aku janji ibu ayah aku hormat
Aku kesal sangat
Apa ku dah buat
Ku ingin bertaubat

Allah
Aku tak nak dosa, aku nak pahala
Ku tak nak neraka, aku ingin syurga
Ku harap bahagia
Ku ingin gembira
Aku cuma hambaaaaaaa

Ya Allahu ya rahman ya rahim......

Sumber : Facebook
Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia | Assalamualaikum, kemarin malam dengar rumah dibawa karaoke, dorang nyanyi lagu ni, sha kan terasa betul dengan lirik lagu ni, lagu Armada semuanya best-best kan. Lepas tu sha teringin nak kongsi Lirik Lagu Armada Asal Kau Bahagia, biar semua tahu hati kita juga perlu rasa bahagia cehhhh hahaha..


Yank…kemarin ku melihatmu
Kau bertemu dengannya
Ku.. rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia

Apa kurangnya aku di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia

Yang ku rasa sekarang kau masih
Memikirkan tentang dia
Apa kurangnya aku di dalam hidupmu
Hingga kau curangi aku..

Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia
Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..

Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Katakanlah sekarang
Bahwa kau tak bahagia

Aku punya ragamu
Tapi tidak hatimu..
Kau tak perlu berbohong
Kau masih menginginkannya
Ku rela kau dengannya
Asalkan kau bahagia
Asalkan kau bahagia

Credit to Lirik Wikia
Lirik Lagu Baby Shark | Assalamualaikum dan salam hujung minggu, beberapa hari ini, viral mengenai Baby shark dance di halaman facebook. viral berkenaan bermula dari seorang perempuan dari negara Indonesia yang mula memuatnaik video comelnya ketika sedang menari menggunakan lirik lagu Baby Shark.

Image result for baby shark

Bagi korang yang tertanya-tanya bagaimanakah langkah pergerakan tarian ini, korang boleh tengok di youtube: Baby Shark Dance. Ianya pertama kali dikeluarkan secara online pada 17 Jun 2016 sebagai sebahagian daripada lagu "Sing and Dance!" Pinkfong untuk kanak-kanak. CARA DOWNLOAD MOVIE KE MOBILE ANDA

Baby Shark lyric

Baby Shark Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark,
doo doo doo doo doo doo.
Baby shark!

Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Mommy shark!

Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark,
doo doo doo doo doo doo.
Daddy shark!


Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandma shark!

Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark,
doo doo doo doo doo doo.
Grandpa shark!

Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt,
doo doo doo doo doo doo.
Let's go hunt!

Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away,
doo doo doo doo doo doo.
Run away!

Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last,
doo doo doo doo doo doo.
Safe at last!

It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end,
doo doo doo doo doo doo.
It's the end, doo doo doo doo doo doo.
It's the end!

Sumber lirik : Baby Shark 

Lirik Lagu Baby Shark

by on September 10, 2017
Lirik Lagu Baby Shark |  Assalamualaikum dan salam hujung minggu, beberapa hari ini, viral mengenai Baby shark dance di halaman facebook. ...
Image result for "We Don't Talk Anymore" 

"We Don't Talk Anymore"
(feat. Selena Gomez)


[Charlie Puth:]
We don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
What was all of it for
Ohh, we don't talk anymore, like we used to do...

I just heard you found the one, you've been looking
You've been looking for
I wish I would have known that wasn't me
Cause even after all this time
I still wonder
Why I can't move on
Just the way you did so easily

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's holdin onto you so tight
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Ohh, it's such a shame

That we don't talk anymore
We don't talk anymore
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
What was all of it for?
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

[Selena Gomez:]
I just hope you're lying next to somebody
Who knows how to love you like me
There must be a good reason that you're gone
Every now and then I think you might want me to
Come show up at your door
But I'm just too afraid that I'll be wrong

Don't wanna know
If you're looking into her eyes
If she's holdin onto you so tight the way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

[Charlie Puth & Selena Gomez:]
That we don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
(We don't we don't)
What was all of it for?
(We don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do
Like we used to do

Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight
If he's giving it to you just right
The way I did before
I overdosed
Should've known your love was a game
Now I can't get you out of my brain
Oh, it's such a shame

That we don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
(We don't we don't)
We don't talk anymore
Like we used to do
We don't laugh anymore
(We don't we don't)
What was all of it for?
(We don't we don't)
Oh, we don't talk anymore
Like we used to do

(We don't talk anymore)
Don't wanna know
Kind of dress you're wearing tonight (Oh)
If he's holding onto you so tight (Oh)
The way I did before
(We don't talk anymore)
I overdosed
Should've known your love was a game (Oh)
Now I can't get you out of my brain (Woah)
Oh, it's such a shame
That we don't talk anymore
Lirik Lagu Humood Alkhudher 'Kun Anta' - News & Entertainment ...
Tengah Viral dekat FB, ramai juga yang buat cover lagu arab ni..maklumlah penyanyi dia hencum..hahaha...sampaikan sha tengok komen dekat youtube dia..serata dunia...hebat !!
Lirik Lagu Kun Anta - Humood AlKhudher
Liujarihim, qoldat tu zohiru ma fihim
Pabadautu shakhson a-khar, kai atafa-khar,
Wa zonan tu ana, anni bizalika huztu ghina,
Fawajad tu anni kha-sir, fatilka mazohir,
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)
Attaqabbalhum, anna-su lastu qalliduhum,
Illa bima yurdhi-ni, kai urdhi-ni,
Sa akunu ana, mithli tamaman hazana,
Fakona a’ti takfini, za-ka yaqi-ni,
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x)
Kun anta tazdada jamala
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, ma-li wama liridhohum,
Saakunu ana, man ardho ana, lan asa’ la liri dhohum,
Waakunu ana, ma ahwa ana, lan ardho ana biridhohum
La la,
La nahtajul ma-la,
Kai nazdada jama-la,
Jauharna huna,
Fi qalbi talala,
La la,
Nurdhin nasi bima-la,
Nardhohu la na ha-la,
Za-ka jamaluna,
Yasmu yataa’la
Oh Wo Oh (6x),
Kun anta tazdada jamala (2x)  
 لأجاريهم، قلدت ظاهر ما فيهم 
Ketika ingin bersaing dengan yang lain, aku ingin meniru perwatakan luar dan dalamnya. 
فبدوتُ شخصاً آخر، كي أتفاخر 
Jadi aku boleh jadi seorang yang lain hanya untuk berbangga 
و ظننتُ أنا، أنّي بذلك حُزْت غنى 
dan aku sangka jika aku lakukan seperti itu aku akan dapat kelebihan 
فوجدتُ أنّي خاسر، فتلك مظاهر 
Tetapi yang kuperolehi hanyalah kerugian di atas perwatakanku ini. 
لا لا لا نحتاج المال، كي نزداد جمالا، جوهرنا هنا، في القلب تلالا
 Kita tidak memerlukan harta untuk menambahkan kecantikan, kecantikan dalaman (jauhari) ada di sini di dalam hati ia bersinar. 
لا لا نرضي الناس بما لا، نرضاه لنا حالا، ذاك جمالنا، يسمو يتعالى 
kita tidak perlu memandang pandangan orang lain untuk apa yang tidak ada, yang tidak sesuai dengan kita, itulah kecantikan kita, semakin bertambah hingga ke atas. 
كن أنت تزدد جمالاً 
Jadilah diri kamu sendiri pasti akan menambahkan lagi kecantikan yang sedia ada 
أتقبّلهم، الناس لست أقلّدهم 
Sungguh aku menerima mereka tetapi tidak pula aku meniru perwatakan mereka
 إلا بما يرضيني، كي أرضيني 
melainkan apa yang aku terima itu aku telah redha. 
سأكون أنا، مثلي تماما هذا أنا
 aku ingin menjadi seperti diri aku sendiri inilah aku 
فقناعتي تكفيني، ذاك يقيني
 hal ini kurasakan sudah cukup dan aku sangat pasti 
سأكون أنا، من أرضى أنا، لن أسعى لا لرضاهم 
Aku akan jadi mengikut kemampuan diriku aku tidak perlukan orang lain menerimaku
 وأكون أنا، ما أهوى أنا، مالي وما لرضاهم 
aku akan jadi apa yang aku suka kenapa aku perlu peduli tentang penerimaan mereka terhadapku? 

Girl Version

Tetiba minat layan lagu macam ni..haha..jom belajar main gitar dengan lagu ni..sha ada copy untuk korang..senang ja kod dia..


Drama Band – Biarkanlah Lyrics

Dm G C
Semua pernah tercipta
Dm G C
Seakan terhapus sudah segala
Dm G C Am
Tak mampu ku kembali
F Fm G
Biarkan saja berakhir di sini

Chorus:
F G
Biar patah hatiku
Em Am
Biarkanlah
F G C
Aku pergi demi hidupmu

F G
Biar hancur harapku
Em Am
Lepaskanlah
F G C
Aku pergi demi bahgiamu

Dm G C
Semua janji terbina
Dm G C
Seakan sudah tiada bermakna
Dm G C Am
Tak mampu ku kembali
F Fm G
Biarkan saja berakhir di sini

Repeat Chorus

Solo: F G Am Dm Em-F G C

C Em
Selagi kita masih bersama
F G
Semakin ku terluka

F G
Biar patah hatiku
Em Am
Biarkanlah
F G C
Aku pergi demi hidupmu

Repeat Chorus

F G
Biar hancur harapku

E Am G F G Em
Lepaskanlah Semua nya
F G Am
Aku pergi demi bahgiamu
F G Am D
Aku pergi demi bahgiamu
Dm G C
Aku pergi demi bahgiamu




Lately suka dengan Pelakon dan Penanyi Yong Hwa, dulu pernah join We Got Married dengan Seo Yong, memang sangat padan..sangat romantik, *jeles* hahaha..sebab Yong Hwa ni ada sifat2 lelaki yang sha minat...kalau korang tengok, memang imagine bertapa sweet Yong Hwa ni..so dorang di bagi task buat lagu banmal song..tada...

Lirik Lagu (English)


Ada juga yang komen tanya lagu yang sha letak dalam blog..so tajuk lagu tu Banmal Song by Yonghwa check dekat utube ya :)

Habis ja Boys Over Flower, ganti dengan Heartstring, lagilah melekat depan TV dari jam 12pm. hahah..kalau missed boleh tengok dekat utube..line tenet kena laju baru best tengok..



Banmal Song

by on October 26, 2014
Lately suka dengan Pelakon dan Penanyi Yong Hwa, dulu pernah join We Got Married dengan Seo Yong, memang sangat padan..sangat ro...
YongSeo :)

Cute ja lirik lagu ni kan? eh..eh..macam rasa nak kahwin ja bila dengar lagu ni..boleh tukar tajuk tak? nak Beautiful in Pink..hakss..btw sha nak ucapkan selamat pengantin baru kepada rakan blogger yang dah tamatkan zaman bujang korang..happy for u..doakan sha juga tauuu...

Lirik Lagu Beautiful in White by Shane Filan

Not sure if you know this
But when we first met
I got so nervous I couldn't speak
In that very moment
I found the one and
My life had found its missing piece

So as long as I live I love you
Will heaven hold you
You look so beautiful in white
And from now to my very last breath
This day I'll cherish
You look so beautiful in white
Tonight

What we have is timeless
My love is endless
And with this scream I
Say to the world
You're my every reason you're all that I believe in
With all my heart I mean every world

So as long as I live I love you
Will heaven hold you
You look so beautiful in white
And from now to my very last breath
This day I'll cherish
You look so beautiful in white
Tonight

oooh oh
You look so beautiful in white

Na na na na

So beautiful in white
Tonight

And if our daughter's what our future holds
I hope she has your eyes
Finds love like you and I did
Yeah, I wish she falls in love and I will let her go
I'll walk her down the aisle
She'll look so beautiful in white

You look so beautiful in white

So as long as I live I love you
Will heaven hold you
You look so beautiful in white
And from now to my very last breath
This day I'll cherish
You look so beautiful in white
Tonight

You look so beautiful in white
Tonight
Share lyrics on Facebook

Beautiful in White

by on August 11, 2014
YongSeo :) Cute ja lirik lagu ni kan? eh..eh..macam rasa nak kahwin ja bila dengar lagu ni..boleh tukar tajuk tak? nak Beautiful i...