Tebus Voucher dan Renew Kad Mydin Guna Point

Tebus Voucher dan Renew Kad Mydin Guna Point

Bismillah
Assalamualaikum,




Tebus Voucher dan Renew Kad Mydin Guna Point | Mydin dah 2 tahun rasanya bertapak di Sandakan Sabah, sha ingat lagi sewaktu pembukaan pasar raya Mydin, orang ramai berpusu-pusu membeli barang, macam kebaruan pun ada haha, sha pun apa lagi tak ketinggalan bawa edan sekali naik stroller..lucu juga siap hilang jejak dengan ipar sha sebab terlampau ramai betul orang time tu..waktu membayar tu, barisan bukan main panjang, jem habis pasar raya tu, siap ada budak tercirit lagi dalam troli sebab tak tahan kot. 

Apatahnya mydin bagi voucher RM5 bagi sesiapa yang daftar kad meriah mydin. Lepas tu, setiap pemilik kad ada dapat harga diskaun untuk 3 barang yang ditentukan pihak mydin seminggu sekali tak silap sha setiap hari Jumaat- Ahad, memang time ni ramai betul orang belanja di mydin

Sebelum mula belanja, yang mana ada kad meriah mydin tu boleh scan dan dapatkan diskaun untuk barang yang ada promo, tidka dengan itu untuk yang tiada kad meriah pun banyak lagi diskaun boleg grab, sha ingat sha selalu beli telur 1 tray ada 10 biji tu dengan harga RM2 sahaja, lagi paling best brokoli yang harga RM5 turun ke RM1 perghh hebat penangan mydin time tu

Iyala kita support pasar raya orang muslim kan, lagipun jarak dengan rumah sha pun dekat ja, boleh jalan kaki, best selalu bawa edan masuk mydin sekarang dah tak boleh pandemik kan, eshal pun tak pernah masuk mydin kesian haha..

Diskaun begitu macam tiada suda di buat, ada pun promo biasa2 saja, dan barangan nya dulu harga murah, sekarang harga standard la..telur ja sekarang susah nak dapat hihi

Nak dijadikan cerita, asyik ja sha berbelanja kad meriah mydin tu expired 10.8.21..nak renew pun tiada masa sebab nak masuk mydin kena ada at least 1 dos, dalam rumah sha, baru sha seorang ja completed vaksin..yang lain tunggu appointment dari mysejahtera..so biasalah lepas bayar terus keluar, laki dah tunggu di kereta. Sampailah 30.8.21 baru sha dapat renew itu pun selepas sha tanya cashier, dia cakap boleh renew guna point, haha sha sebenarnya tiada bawa duit belanja pun pakai kad, ini yang bestnya mydin,

Harga renew setiap tahun ialah RM12, seingat sha sejak 2019 sha pernah tebus point dengan voucher RM5 tapi tak ingat point time tu berapa..kali ni point jadi 6k something, jadi nak renew tolak point 2400 bakinya sha tebus voucher RM15.. Alhamdulilah syukur terima kasih mydin berbaloi juga sha belanja di sana 

Sha selalu belanja whole ayam di sana 1kg RM10.99 sekali potong, oklah tu sha pun malas mau potong ayam haha, lepas tu Pampers selalu juga promosi, tapi sha beli tempat lain, lagi murah hahah..biasa simptom mak mak pantang nampak yang murah..

Selain genting mas, mydin pun boleh tahan lengkap barangnya lagipun besar parking luas, tempat strategik, dekat perumahan..so senang berbelanja hihi

2 comments:

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)