Showing posts with label review. Show all posts
Showing posts with label review. Show all posts
Full Movie Apocalypto 2006 Watch Online | Assalamualaikum hi guys, kalau korang jenis yang suka tengok filem ganas, wayang ni memang terbaik, walaupun sha bukan antara dalam list yang suka tengok filem ganas dan seram, sha pun belum tengok lagi filem ni, actually tidak berani pun mau tengok hihi, so sha share dekat korang link untuk korang tengok sendiri scene yang ganas itu, errr 

Image may contain: 2 people, swimming

Filem ini ditayangkan pada 2006 arahan Mel Gibson dan tengah viral di facebook selepas sha terbaca post dari NAZRI HAMID

Cerita tentang pengorbanan seorang ayah kepada anak dan isterinya. Ada 2 suku kaum orang asli, 1 kaum baik dan 1 kaum lagi suka menindas dan membunuh kaum lain demi ritual agama mereka. Kaum yang jahat ni pergi la mencari mangsa ke perkampungan kaum lain untuk mencari manusia untuk dibunuh dan dijual.
Si hero dalam cerita ni adalah bapa kepada seorang anak dan suami seorang isteri yang ditangkap untuk dibunuh. Kampung mereka dibakar dan kaum yang lain dibunuh dengan kejam. Cara diorang bunuh memang 18SG betul beb! Ganazzz. Dalam huru hara tu si hero sempat lah menyorokkan anak dan isteri di sebuah lubang. 
Si hero ni ditangkap dan berusaha sampai titisan nafas terakhir untuk menyelamatkan diri untuk pergi ke lubang di mana isteri dan anaknya menyorok. Sedih, suspen, gembira, bangga semua perasaan ada masa korang menonton cerita ni nanti. Banyak pengajaran dalam cerita ni. Begitulah yang patut seorang ayah ada iaitu sifat melindungi anak dan isteri selagi hayat ada.
Full Movie Apocalypto 2006 Watch Online
korang boleh pergi ke laman --http://vexmovies.org/apocalypto

Selamat menonton 
Photobook RM1 - Mudah dan Berkualiti | Assalamualaikum, sha sangat teruja melihat gambar kahwin diabadikan dalam buku secomel 6 x 6 square mini ini, lagi-lagi buku yang memuatkan 21 halaman dengan kualiti terbaik dari ladang semurah RM1, percaya atau tidak Photobook ini berharga RM1? haha susah percaya bukan? dizaman kemodenan sekarang susah untuk kita percaya harga barangan ini RM1, sedangkan harga minyak sudah RM2.00+ seliter..amboi amboi amboi..haha


Alkisahnya bermula apabila aplikasi photobook menjadi viral di laman Facebook minggu lepas baru perasan sebenarnya haha..maaf sha tidak seaktif dahulu sharing tutorial buat photobook ini. Harga asal RM79, tapi disebabkan korang boleh apply discount maka harganya hanya RM1, siapa yang tidak tergugat dengan harga RM1, dan mula memilih gambar untuk diprint out hohoho kita sama :P

Caranya simple sahaja
1. Install apps Photobook dekat smartphone korang
2. Pilih simple book
3. Pilih 21 gambar menarik korang lebih dari 21, harga suda tidak sama yaa
4. Tulis ayat dekat belakang
5. Pilih Premium Silk
6. Check Out

Gunakan Discount Code : MERRYBOOK
Sha kurang pasti kalau masih valid, boleh try dulu ya

Lepas settle kan bayaran, proses upload gambar, harga postage ikut negeri, kalau macam sabah RM12+ jadi kalau tambah RM1 jadi RM13+ jangan terkejut pula, hihi

Bolehlah simpan buat kenangan, daripada simpan dekat handphone, handphone hilang atau memory card rosak, menangis tak berlagu kan hihi. Selain tu korang boleh edit cantik-cantik sebelum select gambar, boleh guna apps cymera atau apps lain yang korang rasa sesuai. Ikut creativity koranglah, serlah bakat yang terpendam untuk edit-edit gambar ni, dan jangan risau kalau pening nak susun, boleh buat draft, nanti ada idea boleh sambung susun gambar balik. Kunjungi PHOTOBOOK sekarang



Semoga bermanfaat, jom mula kumpul koleksi photobook korang sekarang..hihi

No automatic alt text available.
Salam 20 Ramadhan, sedar tak sedar, kita telah masuk pada 10 Ramadhan terakhir, benda baik sha nak kongsikan buat korang, Stokin Muslimah RM10 khas untuk bulan mulia ini, murah kan? kalau korang nak tahu, sha guna stokin jenama Silvy ni boleh tahan sampai 2-3 tahun, dan korang jangan risau, beli banyak stokin dapat free gift

Selain dari stokin, ada jual juga Handsock untuk raya nanti, kalau jenis kain yang licin boleh sarung handsock selamat nda kenampakan aurat tangan kan..harga sama juga RM10

Pelbagai warna untuk korang pilih dan yang pastinya FREE POSTAGE.
Sha sahaja dah borong 8 helai stokin, boleh pakai sampai 5 tahun, sebab Stokin ni jenis yang tebal *love*

Pertanyaan lanjut sila hubungi :
Facebook : Stokin Muslimah
Dan SMS atau Whatsapp ke 019-2366405 
atau Klik sini untuk direct Whatsapp


Kadang seharian bekerja, terasa badan penat dan stress..selain fungsi utama untuk melembutkan kulit, Losyen tangan dan badan keluaran Premium Beautiful adalah antara rangkaian siri penjagaan diri yang boleh meningkatkan semangat, melegakan tekanan dan penyeimbangan secara semula jadi dengan haruman.

Sha betul2 suka dengan wangian lavender pada losyen ni..maklumlah sha ni sensitif sangat dengan bauan yang kuat..cepat pening dan hilang mood..tapi dengan adanya losyen ini, secara tidak langsung buat sha releks ja pergi kerja..hihih

Selain itu juga, losyen 350ml ini, ada vitamin E dan B complex untuk membantu menghasilkan kulit yang lebih licin selembut kulit bayi..

Siapa berminat boleh lah contact kak Syiela di Facebook https://www.facebook.com/semekarartie ataupun di Blog semekarartie.blogspot.com untuk tengok produk lain.





The Crescent, merupakan Gedung Online yang memperkenalkan Fesyen Islamik masa kini, dengan pelbagai citarasa yang menarik hati dan memberi kepuasan kepada setiap pengunjung yang singgah. Mengekalkan cara pemakaian Islamik antara salah satu objektif The Crescent untuk disesuaikan dengan trend anak muda sekarang, bak kata orang, Islam sungguh fleksibel untuk sepanjang zaman..
The Crescent merangkumi 4 kategory yang mengetengahkan kepuasan pengunjung seperti :-
  • Fashion - Sentiasa perbaharui dunia fesyen Muslimah dengan tip-tip berguna untuk kelihatan lebih moden dan trendy bila anda keluar dari rumah.
  • Lifestyle - Lengkapkan kehidupan anda dengan pengalaman berharga mengayakan Fesyen Islamik
  • Wellness - Kesihatan adalah Harta paling berharga, ketahui 1001 manfaat apabila anda menjaga kesihatan.
  • Spiritual - Dapatkan pengetahuan mendalam tentang Islam dengan bimbingan Para Ulama.
Berbelanja dengan Selamat dan Mudah, sha pasti korang inginkan dua perkataan itu apabila hendak membeli barangan secara online, The Crescent menyediakan perkhidmatan yang terbaik untuk pengunjungnya dengan memudahkan sistem belian online, daftar, buat pilihan, bayar, dan penghantaran secara terus ke rumah dengan cepat diseluruh Malaysia, termasuklah Sabah dan Sarawak.
pink_20_off_sq_banner
Sempena International Women's Day, The Crescent sedang mempromosikan 'PINK WEEK' dimana 20% diskaun akan diberikan kepada semua barang yang berwarna Merah Jambu, semestinya pencinta warna lembut ini jangan lepaskan peluang anda, ingat tarikh promosi ( 5 March - 23 March 2014) dan terus kita beralih arah ke barangan PINKY :)






Gayakan Warna PINK dalam diri anda, sementara stok masih ada, dan jangan risau, penghantaran percuma untuk belian RM78 keatas, jadi apa tunggu lagi,dah boleh shopping raya terus kan :)

Baca sahaja tidak cukup, lengkapkan hari anda dengan berkunjung ke The Crescent - Gedung Islamik Anda dengan melayari http://www.thecrescent.com.my/ atau Email : Hello@thecrescent atau Hubungi di talian mesra : 019-200 0049


Alhamdulilah ini 1st time sha diberi peluang untuk try dan review produk dari Clinicell, terima kasih sebab bagi sha peluang, maklumlah blog baru nak up, digandingkan dengan bloggger otai untuk mencuba satu produk Anti Aging & Whitening Essence selama 14 hari
excited dapat email dari pihak Clinicell minggu lepas !! akhirnya produk tu sampai ke tangan sha petang tadi...belum minum lagi, dan akan mula malam ni, sebelum tidur tau hihi..

selfie tunjuk kotak yang masih belum disentuh..

Sha dengar ramai kawan blogger dah try, dah habis pun kan? ada entry mari share dekat sha..
Sha tak sabar mau tidur haha !!

Sedikit info Kalau korang nak Voucher Belian Rm5 untuk barangan di www.se-shop.my boleh join Giveaway yang sha buat dekat Fan Page FB Blog Opzzpinky

dan

Nantikan Contest Gambar #Candid autopublish pada 12.00am ini



Assalamualaikum

Kemarin pergi tengok wayang dengan girlfriend, lama dah tak pijak panggung wayang, so nak release tension..jom teng Mortal instrument..memang best..actually nak pergi sebab nak tidur ja..tau2 tak dapat tidur sebab movie nie best, kena lagi sound effectnya..mana lagi 1st jalan cerita yang anjing bertukar jadi syaitan tu, dah berteriak haha..


Sha suka tengok heroin dari hero dia..cute ja perempuan ni..kalau korang nak tahu jalan ceritanya..google ja..tapi kalau nak tahu menarik atau tak..tengok lah sendiri hihi..

ENJOY !!

Assalamualaikum

Cerita Thailand yang Seram, Komedi dan romantik..sha dah tengok haha..memang best..actually taklah seram sangat..cuma takut tengok hantu cantik..

Image

kisah lucu 5 sahabat baru habis berperang pulang ke kampung halaman Mak untuk bertemu isterinya yang telah melahirkan anaknya Dang..

Image

Image

kalau korang nak bergelak sakan..jom tengok cerita ni on9..
Saksikan Full Movie Pee Mak [Link]

Assalamualaikum, seperti dijanjikan 3blogger ini antara yang terajin BW peserta lain, sorry sebab lambat..macam mana boleh lupa ni..aiya~ and sha nak minta maaf lagi sebab sha kurang arif dalm bab review blog ni haha..
http://leprecious-nineplus-two.blogspot.com/

♥ Gabungan warna (pink + blue) yang menarik..sha suka ~~
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
 Padankan Background dengan warna yang lebih terang sebab tak nampak sangat body blog..(pink terang kot)
♥ Letakkan Back to Top untuk memudahkan blogger :)
lain2 smua cute !! keep it up ya..

Zana Punye Life
http://wonderfullifezanahamdan.blogspot.com
♥ Tema warna hijau..dan header sangat kreatif..cantik gambar duduk atas bubble tu
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
 Sidebar Widget banyak sangat (maybe boleh shortkan guna tab..)
♥ Border atas header tu..(hijau) kemaskan skit sbb nampak sangat xbercantum..tapi sebenanrnya bole dicantum header dan body tu..hihi..
♥ lain2 smua cute !! keep it up ya..


♥ Header dah tukar..tapi sha akan komen header atas ni..simple dan penuh makna..hihi
♥ Sidebar cute !!
♥ Blog ringan

Cadangan Sha
  Tulisan pada entry, maybe boleh tukar..sebab pembaca lebih sukakan tulisan yang simple maybe ?
♥ lain2 smua cute !! keep it up ya..

Actually sha takut nak review blog orang sebab takut nanti kecil hati dengan cadangan sha..apapun tahniah..dan sorry atas cadangan itu :)









Assalamualaikum

petang ni sha nak review satu blog yang guna pakej [link] iklan sha..jom kita tengok karangan darjah satu sha..hehe..
  • Domo..domo..domo..peminat setia domo..masuk ja ada muka ganas domo..hehe..
  • Blog memamg kemas..terutamanya part sidebar, simple kan :)
  • Nabilah memang suka support kawan2 lain..buktinya dia suka join GA ..wah..hebatlah dia kan..big clap to her :)
  • Latest entry : http://nabilahhh-z.blogspot.com/2013/01/first-simple-giveaway-by-nazarah.html jom ramai2 join GA dia..ahh..syarat simple juga tu..jom fly ke sana

Assalamualaikum

Pakej RM 5 ( Iklan 2bln + Review + Banner) klik [link] untuk tempahan

wahh..cantik header si cantik manis yang asal dari kelatan..of coz peminat tegar pink..like me..hehe..blog hasil tangan sendiri lebih memuaskan betul kan? teratak luahan milik cik noraqilah..korang wajib terjah, bagi sha gaya penulisan cik noraqilah ini..memang ada potential untuk buat novel..amin..amin..korang boleh tengok luahan melalui coretan di sini komen sikit :)

so korang boleh terjah dia sambil follow untuk tambah kenalan :)
latest entry : http://noraqilahjohari.blogspot.com/2013/02/segmen-header-siapa-paling-awesome-part.html


Sha ada mention dalam entry INI if pengalaman yang diceritakan itu hebat maka sha akan review blog mereka..INI komen mereka dan memandangkan merekalah yang sporting..sha akan review blog ke enam-enam blogger..


*Header Print screen* oh mai..habis tangan sha kena pukul..sebab dok rite klik ja..last2 print screenlah jawabnya hahha..minta maaf ya sebab curik header kakak..

oh ya..ni madam riena..mama kepada haikal yang cumel..blogger dari labuan..seorang yang suka jalan2 ke blog orang lain..of cos dia ni sangat femes..cer tengok pipi dia dah merah hahah..kak riena merupakan top commenter blog sha..thanks kak..

Mengenai blog beliau..sha tak ketinggalan untuk terjah blognya..boleh dikatakan tiap hari bah..hehe..blog simple..with rainbow color..sidebar penuh dengan bloglist..oh my banner ada situ hehe..

Terjah beb --> Riena Haiqal !!

--------------------------------------------------------------------------------------


Continue with blog Mama si mia..sama macam blog diatas..tak boleh copy dah...tapi tekad nak curi juga header family tu..see..cute kan?? mama..kupu2 dah stick kuat2 tak? takut nanti terbang lah :P

Sha kenal mama tahun ni rasanya kan mama? truly she is the best mother that I have..cehhwaa..blognya pelbagai tips dan cerita buat tatapan anak nya si cute mia bila dewasa nanti..untung kan..mama mia juga antara top commenter blog ini..thanks mama

Blog mama background agak terang sikit :D but I like because of PINK well !! haha matching with blue at the sidebar..nice..and terselit Hello kitty sebab mia like them..thats ol..here blognya ---> Mia Duniaku

--------------------------------------------------------------------------------------


Mari kita ke penang..seorang Blogger yang cute..sedang meningkat naik..siapalah tak kenal dengan Cherita Hearty yang sweet lagi deboom hihihi..bila sha nak ambil header tiba2 dia jerit kuat2..sayaaaaaang kamu...sha jawab dalam hati..sayang kamu juga..hahah..

Sidebar kemas..cepat loading membuatkan blogger suka singgah blognya..sha suka bubble love di cursor..lagu nya pun best..tapi auto on..ada kat bawah sidebar..ak ada lagi apa nak komen sebab semuanya cantik..

Blognya --> Miss Hearty

--------------------------------------------------------------------------------------

*mai nak cerita*

Panggil saja M..Yang Pastinya Mai tu bukanlah nama daku..Isteri Tercinta Buat Mr.Kyn & Ibu Penyayang kepada Muhammad Naufal Khalish *Maaf bagi sesiapa yang tak senang dengan penggunaan AKU & HANGPA dalam penulisan blog ni. (copy form her blog)

ini ahli GSF..korang mesti kenal kan? sebab 60% reader blog ni adalah geng segar follower termasuklah kapten mama arina..thanks sebab memeriahkan blog sha..

Blog pink..senang nak review..haha..tapi pengunaan sidebar amat banyak..tapi blognya cepat loading thats good kan..mungkin line tempat sha ok kot..hehe..apapun nice blog :D

Jom dengar Mai nak Cerita hehe

--------------------------------------------------------------------------------------


Tempek gambar owner blog..sorry tak jumpa headernya hehe..she said "Time changes everything, I changed, because people change"..huh I agreed !..semua pun changing kan..cost of living..even wang hantaran pun naik..matai !!

Peace yo !! SPM candidate ni..gud luck ya..:) kurangkan blogging and facebooking..its not good to student..hehe..like me..

Achieve blog gagal ditemui..but simple blog..cuma sidebar agak semak sikit mungkin sebab warna kurang match kot..jangan marah ya :)

overall cute !! hazy punya blog

--------------------------------------------------------------------------------------

BannerFans.com

finally sampai juga ke blog lelaki kacak ni..berdiri dengan domain tersendiri..seorang blogger yang punya gaya tersendiri..dan sha suka gaya penulisan beliau..setanding dengan abg ben ..mungkin seumur kot..sha ada terbaca latest entry yang beliau pernah masuk rancangan TV jangan lupa lirik..yoo..tahniah..berjaya membawa pulang RM 2k

blog simple..kalau bagi sha..ini blog matang..haha..sebab tak ada bunga2..takada blink2 kecuali patung cute tu..em..em..kot yang hadiahkan :P

melihat kembali pada nama blog BONI KACAK..lalu sha tambahkan..tiada lagi lelaki kacak di dunia haha..faham tak? tak faham lupakan ja :P

--------------------------------------------------------------------------------------

Siap juga sha mengulas blog mereka..jika tersalah kata mohon maafkan ya..english broken sila tegur..semoga review ini dapat manfaat buat semua..nanti lain segmen sha buat lagi

Nota Pink : Kadang-kadang kita perlu sokongan kawan untuk terus berjaya..buat apa nak mengejar follower yang banyak2 tu..bukannya kita kenal pun kan :)



Filzah AzZahra

Simple is cute..blogger yang baru sha kenal beberapa hari (after me requesting review for my blog) nurul seorang yang friendly..tengok sahaja pada senyumannya..cehwah..macam najwa pegang gitar hehe..

Follow + Cik Nurul punya BLOG

Bila korang enter ja ke blog nurul..memang agak simple..for me..background yang cute..with blue bird flying around..ops..jangan nak copycat sebab ada cctv kat situ..haha..menpunyai follower sebanyak 718 (wah banyak tuuuu) memang membuatkan blog sesimple ni berdiri sama dengan blog yang lain..

Blog yang ringan mungkin disebabkan oleh gadget yang sedikit memudahkan loading..I like ! hehe..rajin BW sebab sha nampak blogger terkenal dok komen entry dia..puh~ hebat..


 Daftar Says dan Tips dapat RM5 dengan mudah ♥



Siapa tak kenal penulis buku yang bertajuk Permata yang hilang kini dijumpai..ah..sha baru jugalah dapat buku ni..memang best..MR. A bagi yang pinjam :] semua yang ada kat buku ada kat blog En Hamka penulis dan pemilik blog Kereta Mayat..sila berkunjung ke blog beliau..keretamayat.blogspot.com

Gaya penulisan beliau memang amat disukai ramai..seolah-olah beliau sedang bercerita di hadapan pula rasanya..buku dan blognya juga untuk semua lapisan umum..bab-bab lepas kahwin pun ada juga..tapi penyampian mesejnya sangat menyusuk kalbu..bila anak muda yang belum kahwin..comfirm nak kahwin cepat-cepat nak tahu sebab apa? kena baca kat blog beliau sendiri..

Sememangnya sha dan MR.A sendiri minat dengan koleksi-koleksi cerita yang telah beliau bingkiskan dalam buku tersebut..cerita yang membuat sha tertarik membacanya adalah salahkah lelaki menangis..bukan lelaki ja menangis membacanya..sha yang baca pun ada terkedu sikit..hehe..nak tahu kisahnya..baca blog beliau..

Kalau korang nak baca cerita pendek yang dia selalu update baca kat FB Hamka memuatkan kisah laki bini sehingga part 100..memang kelakar dan sarat dengan mesej..

Hye semua, sebelum sha nak jalan pergi kampung, sebab adik abg ipar sha akan bertunang jap lagi..saja nak update pasal kad raya yang dah berkurun di rumah..baru sampai ke tangan sha..thanks to Shida sebab bagi kad raya pada sha..




wah cantikkan tulisan dia..:) thanks tau :)


Penantian..saja nak tunggu orang review..haha..yala..hari tu sha ada join segmen ni..jadi En Sop dengan baik hati jiwa raganya, belek-belek blog sha ni..dia tak bagitahu pun dia telah review..tup-tup dia komen sha pagi tadi..nak buat entry ni pun tak sempat sebab sha ada kelas pagi..curi-curi ja on9 kat lab tadi..

Dengan rasa senang hati, sha nak ucapkan terima kasih atas hasil forensik terhadap blog sha..dan korang boleh tengok komen di bawah ni..insyallah nanti sha akan perbetulkan..
  • Blog agak berat kerana penggunaan banyak widget. Widget yang kurang penting boleh dikurangkan
  • Penggunaan gambar yang bersaiz besar menambah jumlah berat blog. Boleh kecilkan kualiti untuk meringankan blog
  • Shoutbox kecil tidak papar link yang ditinggalkan tidak digemari oleh kaki BW [betul ker?]
  • Ruang iklan banner kurang sesuai pada pendapat Sop. Jika dimasukkan pada sidebar lebih menarik. Apabila laptop atau komputer saiz kecil, ia mengganggu paparan di sebalah kiri.
Korang rasa-rasa mana sangat betul dimata korang? hehe..sha bukan tak puas hati..tapi saja nak korang komen..hahaha..bah..yala kan kritikan korang sangat dihargai..tapi janganlah bah pedas sangat..nanti nda kena kawan hehe..

Nota Pink : Tengok blog sha kena review di sini thanks juga kepada blogger yang telah singgah di blog ini dan telah memberi pendapat tentang blog sha di kotak komen En sop..insyallah ada masa sha akan kurangkan widget di sidebar :)