Showing posts with label header. Show all posts
Showing posts with label header. Show all posts
Header berwajah baru | Assalamualaikum, sejak dua menjak dah ada anak kekangan masa membuat sha jarang sangat buka laptop nak update blog, ahh ni free time ada mood pula nak kemaskan sikit header blog..dulu bukan main edit tukar sakan..haha adakah ini simptom mak mak newbie..

Eh ada muka edan lah haha comel kah header baru sha? Nampak fresh kan..ada bunga bunga gitu..Pink of course tak larikk..favourite mak kau nakk hahah

Sha update entry pun guna handphone ja wakk..edan tak bagi chance umie dia buka laptop..buka sikit lapik laptop ja dah ngekk..sambung wayar dah mula tinggikan vokal..terus tak jadi hahaha...

Oklah kan yang penting umie rajin up entry iyo dok?

Salam sayang dr umie dan edan..

Header berwajah baru

by on November 11, 2018
Header berwajah baru | Assalamualaikum, sejak dua menjak dah ada anak kekangan masa membuat sha jarang sangat buka laptop nak update blog,...
addicted dengan game coc sampaikan font pun guna font coc hakss

Gemar tukar header blog antara satu hobi sha..lagi2 sha jenis yang cepat bosan dengan sesuatu, kecuali PINK..kalau korang perasan semua header sha mostly berwarna pink walaupun berubah..kan..header sebelum ni agak lama juga sha pakai, rasanya dalam 4 bulan sehingga dinobatkan blog comel dalam contest hari tu..

Saja nak kumpul hasil design yang sha edit waktu dulu2..sha copy cari google ja, sebabnya tak simpan pun semua header ni dalam Laptop..



Sha dah tak ingat berapa kali dah tukar header, haha..dari blogging tahun 2010 sampai sekarang dah 2014, memang hobi sha tukar2 design2 blog sendiri..alhamdulilah sekarang dah boleh design blog orang..itu semua sebab minat..hihih

Hobi Suka Tukar Header

by on November 02, 2014
addicted dengan game coc sampaikan font pun guna font coc hakss Gemar tukar header blog antara satu hobi sha..lagi2 sha jenis yang...
Assalamualaikum

hye..penat sha promote kat FB haha..lucu juga ada yang kata ni mesti nak minta like header :P macam tau2 ja haha...thanks korang belum sha promote dah cepuk like 10 orang..thankss..nak lawan header blogger yang lain memang sha kalah lah..tapi nak lawan like ni..setakat yang mana mampu la..

hope korang dapat tolong like header sha yang tak berapa nak cute :P
caranya : -
like fan page Nabila

kemudian tu..korang bole like header sha

sini

thanks korang :) gud luck to me !!


Kenduri makan 40 baru sahaja habis tadi..arghh penat..sha tiada masa nak update blog hari ni..lupa pula nak buat auto publish semalam..kemarin pun penat juga sebab potong daging..1st time hehe..durian banyak jatuh tapi semua dah ditebuk basing..aissshhh..tak apa bukan rezeki kan..

*Tengok tajuk entry* alhamdulilah..entry ni khas buat korang yang telah mengenapkan angka 1100 follower sha..boleh tengok sidebar untuk make sure betul ke tak angka itu..haha kidding bah..actually sha nak buat entry apabila menjangkau 1k..tapi asyik busy dengan update giveaway yang meriah (JOINthanks korang yang telah join..*heeee promote jap*

! ✿ opZZpinky ✿ !

Sempena entry ni dipublishkan..erk? sha buat header baru untuk tatapan korang..memang macam kebudakan..tapi hope korang enjoy bila stay sini..hahaha..tak ada kena mengena tau !! apa2 lah janji kita happy kan...hobby sha yg gemar tukar header ada yang sokong tak?? heehee

Apa yang kita sedia maklum bulan ini adalah bulan KEMERDEKAAN..bertuahlah pada sesiapa yang lahir pada bulan ini, dulu time sha di Secondary School..akan diumumkan siapa yang lahir pada bulan ogos..mesti dapat hadiah..hehe..sha tak dapat sebab sha lahir hujung tahun..hampeh!!

! ✿ opZZpinky ✿ !

Semangat kemerdekaan, jadi sha buat header sempena kemerdekaan..hehe..lawa tak?  
peace yo~ jom kita nyanyi lagu 31 ogos..


Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Merdeka ! Merdeka !
Tetaplah merdeka
Ia pasti menjadi sejarah

Tanggal 31
Bulan lapan lima puluh tujuh
Hari yang mulia
Hari bahagia
Sambut dengan jiwa yang merdeka

Mari kita seluruh warga negara
Ramai-ramai menyambut hari merdeka
Merdeka !
Tiga satu bulan lapan lima puluh tujuh
Hari mulia negaraku merdeka

Nota Pink : Merdeka...Merdeka !!

Header Kemerdekaan

by on August 26, 2012
Apa yang kita sedia maklum bulan ini adalah bulan KEMERDEKAAN ..bertuahlah pada sesiapa yang lahir pada bulan ini, dulu time sha di Seconda...

Rasa boring tadi pagi..so sha bermain dengan coding, tengo tutorial Ibu pink ajar pasal layout..lepas tu terasa nak buat pahala..nak buat header simple buat mama yang bertuah..hehe..siapa ya?? jom tengok..


sorry ya madam riena, sha curik gambar haiqal..memandangkan tak boleh copy jadi sha print screen..hehe..credit to mama arina..doodle sha culik dari dia..hehe

Selamat berpuasa semua :D


1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.Blog 3A's

16.Sesuci Kasih Setulus Hati