Showing posts with label Coretanku. Show all posts
Showing posts with label Coretanku. Show all posts




I trust Him :)
Alhamdulilah sebelum tamat pengajian lagi, sha dah pratikis kan ilmu perniagaan yang sha belajar di UiTM, memang awalnya berniaga kecil2an, sekarang ni dah ada blog shop sendiri [Se-Shop] kira berkembang maju setapak :D

Macam2 sha jual, produk kecantikan, kesihatan dan beralih pula pada printing baju, sangat mengalakkan, sampai tak menang dek tangan bila buka order.

Tapi sangat stress juga bila order yang kita hantar sebulan lebih baru siap, bila dah siap, baju rosak pula, bila nak baiki kena makan masa, aduhai...ok sha cari supplier lain..alhamdulilah siap dalam 3 hari, tapi services kurang memuaskan lah, then baru kena repair balik...dugaan sangat :(

Sha ingat nak stop buat baju dulu, sampai sha dapat supplier yang betul2 high quality and standard price...sha minat maaf kepada customer sha yang dah lama menunggu, penat dari Convo pun tak habis lagi..haha...
Sha pernah kehilangan orang yang bergelar AYAH, jadi kenapa perlu bersedih bila kehilangan orang yang bukannya halal buat kita, kan..sha yakin dan pasti Allah will replaced someone more better than him, Insyallah jodoh tak kemana, usaha, tawakal ja..

Sha akui sebelum ni, semua perkara ambil mudah, senanglah ada orang tolong, bila dia tiada bukan bermakna sha tak boleh hidup berdikari, alhamdulilah dengan dorongan kawan2 baik sha, semuanya berjalan lancar, even nak book flight on9 pun sha tak pandai..see betapa sha sakai..haha..

Rugilah mereka yang tidak menpunyai kawan didunia..

Kalau kita dekatkan diri dengan Allah, Allah sentiasa bersama kita, jangan berhenti berharap, jika kecewa, spend your time friends and family dan try untuk busykan diri dari mengingati orang yang tak hargai kita..hihi..p/s : lepas ni awak tolong hargai orang yang sayang awak k :)

Apapun jangan sesekali membenci/mencaci atau mencanang orang yang pernah singgah dalam hati kita, Allah sengaja bagi kita pasangan yang salah untuk kita dekat dengan pasangan yang betul..betul..kan :)

Mr. A, awak tetap dalam kenangan..terima kasih untuk segalanya..
Peace..

Saya KUAT !!

by on May 13, 2014
Sha pernah kehilangan orang yang bergelar AYAH, jadi kenapa perlu bersedih bila kehilangan orang yang bukannya halal buat kita, kan..s...
credit to google
Happy weekend my blog reader, sha baru siapkan blog, alhamdulilah awal subuh buat kerja sangat banyak idea, itulah hikmah subuh :) so mari baca tempat persingahan yang paling sha suka bila jalan-jalan..

عَنْ أَبِي هُرَيْرَةَ أَنَّ رَسُولَ اللَّهِ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ قَالَ أَحَبُّ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ مَسَاجِدُهَا وَأَبْغَضُ الْبِلَادِ إِلَى اللَّهِ أَسْوَاقُهَا
Dari Abu Hurairah -radhiyallahu’anhu- Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, “Bagian negeri yang paling Allah cintai adalah masjid-masjidnya, dan bagian negeri yang paling Allah benci adalah pasar-pasarnya.” 
(HR. Muslim dalam Kitab al-Masajid wa Mawadhi’ as-Shalah)


Ini adalah Masjid terapung Likas, menjadi persinggahan tersangat menarik buat sha, of cos sebab ia masjid dan tenang solat disana, plus permandangan yang sangat cantik tepi pantai teluk likas, sebelah jalan pula tu, senang orang nak pergi..


Terselfie di kereta hiks :P


Snap-snap dekat tepi masjid, sementara tunggu maghrib, syukur alhamdulilah boleh tersenyum depan masjid, dan I wish that nanti akan dinikahkan di sana..haks..amin..untuk permandangan dalam masjid korang kena pergi sendiri..hihi..




Asal kecewa rambut jadi mangsa, 10x Break dengan BF, 10x juga rambut pendek, haha..its normal, bagi sha selepas habis kecewa kita inginkan sesuatu yang baru, bak kata orang hidup harus diteruskan dengan kehidupan yang baru, kehidupan yang single,freedom dan kononnya inginkan new look yang sangat berbeza, ala, macam cerita korea, 3 musim bertukar rambut..kan..tapi walau apa pun..

Getting a cut of hair,dosen't help forget the past

Take note ok :)