Pendaftaran Edan Ke Tabika Perpaduan


Pendaftaran Edan ke Tabika Perpaduan | Hari ini ibu bapa dipanggil untuk datang ke tabika untuk sesi pendaftaran anak masing-masing sebelum bermula persekolaan pada 21hb ini, Alhamdulilah edan akan mulai bersekolah tahun ini walaupun masih awal lagi umur edan 4 tahun sekarang ni tapi doktor galakkan budak speech delay macam edan untuk bersekolah.

Risau mau daftar dimana

Sebelum ni sha ada daftarkan edan masuk tabika kemas tapi area tempat sha hanya fokus 5 hingga 6 tahun sebab rumah flat kan so kelas pun sempit, yang berdekatan pun sudah penuh, maklum lah batu 7 kawasan agak sesak dengan penduduk, hari tu ada apply dekat kompleks tabika kemas rimbawan tapi jauh sikit dengan tempat tinggal sha, dah hantar permohonan dan isi borang tinggal mau bayar yuran ja, tapi sebelum tu sha dah isi tabika perpaduan secara online, sangat mengharap dapat dekat sikit dari rumah sha pun dah check area tempat sha ada 3 tabika perpaduan dekat tempat tinggal sha..taman kenari, taman merpati dan taman airport

Sha dah risau sebab sha start carikan edan sekolah tabika bulan 12 tahun lalu, ingatkan sesi persekolahan start bulan 1 yang lalu. Rupanya bulan 3 haha..aduhai..sha ada juga pergi tadika swasta dekat sejati ujana tadika ibnu sina, tapi yuran terlampau mahal hihi dekat 1 ribu lebih lain lagi bulanan, Allahu tak mampu

Tapi makan masa juga dia lulus, dalam sebulan begitu, alhamdulilah juga ada hikmah sha bayar yuran di tabika kemas lewat (lupa sebenarnya hihi) sebabnya Alhamdulilah lulus akhirnya permohonan di tabika perpaduan, dan HQ call suruh arrange permohonan secara manual di tabika perpaduan taman airport A.

Tabika kerajaan pun ok bah

Kerajaan dah sediakan tabika mampu milik macam kemas, pra sekolah dan tabika Perpaduan ni untuk warganegara Malaysia, bersyukur kita dapat kelebihan sebegini, guru-guru yang mengajar sama level dengan tadika lain so apa kata kita gunakan sebaiknya sha pun keluaran tabika kemas..

Keistimewaan mendaftar di tabika perpaduan

Sha baru diberitahu cikgu tadi yang yuran pendaftaran RM10 , insurance Rm10.60, sumbangan bulanan RM10, 2 baju, beg dan kelengkapan belajara adalah percuma, Alhamdulilah sebelum ni ibu bapa perlu bayar tak silap sha dalam RM100 lebih juga termasuk kit belajar tahun ni kerajaan bagi percuma..tinggal sha beli kasut ja dengan stokin 

Cuma kit belajar, beg dan pakaian tu cikgu ada bagitahu lambat sikit sampai, maklumlah terbang ke sabah lagi kan, so cikgu minta beli pakaian seragam baju merun/putih dan seluar biru tua, baju kolar merun sha dah jumpa dekat mydin, seluar pun dah beli, cuma kasut edan tak jumpa saiz lagi hihi..lagipun ada 1 minggu lagi masa cari, beg sha tak beli dah sebab beg yang friso gold bagi tu masih bagus lagi..sha dapat free gift dari join live dorang tahun lalu, so memang jimat banyak

Ibu bapa yang masih berfikir nak masukkan anak ke tabika mana pilihlah tabika kerajaan, rugi tak manfaatkan keistimewaan yang kerajaan bagi, dapat mengurangkan kos perbelanjaan..sekarang pun harga barang dah makin naik..boleh saving untuk masa depan..






Post a Comment

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)

Previous Post Next Post