Vaksin Dos Kedua

Bismillah, 
Assalamualaikum


Alhamdulilah hari ni sha dah lengkap mengambil vaksin kedua, sha terima vaksin Pfizer dos pertama pada 10.8 waktu tu cuti awal Muharram, kena pula dos kedua pada hari ini, 31.8 cuti kemerdekaan hihi..selamat hari merdeka negara ku yang ke 64 tahun.

Ok dos pertama sha ambil efek dia lepas sha suntik vaksin seingat sha, sha jadi lemas mengantuk, dan lapar, sakit kepala terus telan panadol dan tidur, lepas tu selang berapa jam sakit tangan yang bekas kena cucuk vaksin tu, dalam 2 hari juga sakitnya..bertabahlah sebab sha suntuk bahagia kiri, jadi time angkat eshal tu memang sadis juga sakitnya

Dos kedua ni sha belum ambil panadol lagi, sebab sakit kepala tidak seteruk vaksin pertama, lepas makan sha terus tidur, bangun terus segar..iya sha rasa lapar ja sekarang..hihi

Kawan sha dos kedua ada teruk sikit, badan mengigil terasa nak demam, so far sha ok ja..harap tak jadi teruk sebab sha kena breastfeeding eshal lagi.

Musim covid ni marilah kita sama2 ambil vaksin untuk mencegah penularan wabak jahat ini, mudah2an ini asbab diri, keluarga dan orang lain terhindar dari terkena covid, dan kalau terkena Nauzubillah, tetap berada dalam stage yang selamat..

Amin..


2 comments:

  1. Alhamdulillah. Road to herd immunity. Stay safe yaa

    Selamat menyambut hari kemerdekaan buat kali ke 64. Merdeka! Merdeka! Merdeka!

    ReplyDelete
  2. Tahniah dah lengkap 2 dos vaksinasi
    Tunggu 14 hari untuk stabilkan immuniti

    ReplyDelete

Assalamualaikum..terima kasih sebab singgah, komen yang baik2 ja tau !! nanti sha singgah blog korang..In Sha Allah :)