Ok hari ni nak karang cerita pasal kasut pulak, dah macam subjek bahasa melayu darjah 6 pulak da..hihi..ok xpa..jom kita layan..

Kasut sha tiada nama, tak pernah terpikir pun nak bagi dia nama, dan tak kisah harga murah atau mahal yang penting selesa dan cover depan..sejak pakai stokin, sha dah lupa mana perginya selipar dan sandal sha..

Sha suka beli kasut dekat kedai DOSS, Harga paling pun RM30-40 tapi sha beli time ada sale RM19.90 ja haha...sebijik kasut ja yang tahan..yang lain dah tertanggal bunga dan tapak...hahaha

Paling murah sha beli kasut RM 12.90 tak sangka selesa amat, tahan sampai 1/2 tahun, tapi  bila dah selalu pakai..mulut dia luka, bila berjalan ternganga2, bila hujan stokin basah..

Sha suka pakai satu kasut sampai dia hancur...lepas tu beli lagi satu...
Belilah kasut yang berjasa pada anda, jangan hanya kerana mahal, tapi yang tutup aurat..
Ingat kawan2 kaki itu aurat juga..
Peace !!


Banyak sangat blog kegemaran sha ni, tapi cabaran minta 5 ja kan? alahai..susahnya nak pilih, hihi...ok, kena pilih juga ni..kikiki, sha pilih based on sha nak sangat hari2 tengok update blog pasal mereka dan blog dia sebagai singgahan tutorial edit blog n so on...mereka ialah..

1. Aina Roseberry - www.ladyainaa.com
2. Uzu - www.kisahemasputih.com
3. Nabila Medan - Nabilamedan-taipmenaip.blogspot.com
4. Lyssa Faizureen - www.lyssasecret.com
5. Irine Nadia Marcelo - Irinenadia.blogspot.com - closed :(

Actually semua blog yang sha follow adalah blog kegemaran sha..
Thanks sebab support sha..
Love ya...
1. Cita2 nak jadi Cikgu - tapi sha pernah jadi Tutor part time
2. Ada kedai sendiri - so tak payah kerja dengan orang lain.
3. Travel ke Korea bersama suami dan anak2 kikikiki
4. Kahwin nanti nak pakai baju kaum KadazanDusun sambil menari sumazau..haha
5. Teringin nak naik Gunung Kinabalu, tapi gayat :(

Insyallah, Suatu hari nanti akan tercapai kesemua wishlist diatas..
Doakan..
Amin..

Zaman kanak2 adalah zaman yang paling best sangat kan?zaman ni xda fikir apa2, asyik makan, tidur main, makan tidur main..haha, tapi sha tengok budak zaman sekarang dok menghadap laptop, hp bagai..dorang pernah tak cuba permainan waktu kita zaman 90an?

Sha listkan permainan yang membuatkan zaman kanak2 sha lucu sangat ya..

1. Main Bubut2 (Kejar2)
2. Main Kahwin2
3. Main Tapuk2 (Sembunyi2)
4. Main masak2
5. Main kayu 3
6. Main getah
7. Main batu seremban
8. Main engkek2
9. Main polis intip
10. Main tapak2 (kad)

Sangat best, sampai lupa nak pulang rumah, bapa tunggu depan pintu siap bawah tali pinggang ditangan..waktu tu balik lewat pun kena fikir dua kali...

Kalau di kenangkan balik, rasa macam nak balik ke zaman budak2..
hihi

BEN ASHAARI
Sha seorang blogger yang minat pink (semua dah tauu) haha, blogger kecil dari sabah, tak femes mana..tak nak jadi femes pun, sebab sha rasa jadi macam ni pun dah ok, cukuplah ada masa nak up entry, ada masa nak jenguk blog orang lain, ada masa nak edit blog orang..hihi

Impian nak jadikan blog sebagai medium blogger lain kenal dengan sha, bukan kerana entry yang mengejar trafik tapi sebagai blog yang ramah.. 


Tema Pink + Grey, sha suka sangat edit blog tema color pink, gorgeous sangat kan? lagi2 dapat customer yang tak cerewat macam ni, senang ja layan..

Jom terjah
http://chintahati81.blogspot.com/

Edit Blog Fieza

by on September 11, 2014
Tema Pink + Grey, sha suka sangat edit blog tema color pink, gorgeous sangat kan? lagi2 dapat customer yang tak cerewat macam ni, se...

Task kali ni, sha yakin sha perempuan yang paling simple bila nak berjalan, yang paling penting dalam bag ada dompet, power bank dan kad bank itu dah cukup sebenarnya kan? eh lupa HP kena ada juga tau haha...

**Tambahan HP lenovo A880 dalam gambar tu xda, malu nak snap hakss

Edit blog kedua dari Puan Daisy yang cute ni (Blog Pertama) tema tetap sama color purple, cuma ni blog business kereta dia..so kena buat sesuatu yang ceria tuk tatapan customernya kan..

Lepas ni dia suruh buat flyers pula, hope dapat buat sebab xpernah lagi buat..hihi

Tengok sepenuhnya di http://dcyperodua.blogspot.com/


Bab lelaki pilihan ni, semua perempuan suka olah, bersungguh2 tau..sebab dia nak lelaki tu wujud walaupun satu-dua ciri2 tiada dalam dirinya, maklumlah lelaki yang sempurna tidak wujud, benar kan? 

Ok, secara ringkasnya sha bagi jawapan pada task kali ni..harap sha jumpa lelaki berkenaan *wink*

5 Lelaki Yang Menarik Perhatian Sha

1. Beragama - Maksudnya Agama Islam dan tahu pasal Islam, jika bukan seorang ustaz, cukuplah dia tahu sebanyak mungkin ilmu Islam, jadi lelaki kena usaha jadi "google" bagi si isteri, lagi2 bab agama..

2. Tidak Merokok - Bebas dari segala pembaziran duit, tenaga dan masa apabila dekat dengan benda alah ni..sha nak suami sha nanti contohi Arwah Bapa sha yang tidak merokok..barulah namanya lelaki Machoo gituu

3. Bertanggungjawab - Tidak mengabaikan tanggungjawabnya dengan ibu bapa dan keluarga, jika dia berbuat demikian, anda mangsa seterusnya..lihatlah si dia waktu dia melayan keluarga, In Sha Allah, dia akan melayan kita sama.

4. Romantik - Jika si dia adalah lelaki yang romantik, ini adalah kelebihan bagi dia, jika tidak cukuplah sekadar mengingati tarikh2 penting..dan hadiahkan bunga ros maybe..atau belanja makan..hahah

5. Memahami dan menghargai - setiap perempuan menginginkan lelaki yang mempunyai 2 sifat ini,.cukuplah dia seorang yang memahami keadaan seseorang yang sibuk, dan menghargai seseorang yang sayang dengan dia.. 

Dan sha yakin, lelaki yang mempunyai ciri diatas wujud sebenarnya..hihihi...apapun, cuma Allah yang menentukan jodoh kita, mintalah..jangan berhenti...
Cinta..kau dan aku...takkan mungkin bersatu..*tet* ni lagu perpisahan ni..haha..sha suka lagu yang membuai2 gitu..kalau nak listkan memang tak cukup 5, hihi, so sha listkan veri English songs..

1. My All by Mariah Carey
2. Everytime by Britney Spears
3. Homeless Heart by Jennet
4. Melting by Davichi
5. The one that got away covered by Tiffany and Chester