Ilmu membentuk peribadi seseorang, sampai tahap berapa ilmu yang korang capai, sama ada korang mampu manfaatkan ilmu itu, Insyallah sampai tahap itulah ilmu itu penting buat kita.

Bukan bermakna tahap SPM kita terus berhenti disitu, perlu banyak lagi tangga kehidupan yang perlu kita masuk, zaman sekolah sangat berbeza dengan kehidupan seorang pelajar U, disitulah kita hidup berdikari, kenal pelbagai kawan susah dan senang.

Bagi sha untuk capai segulung kejayaan, bukan hanya kerana dia seorang yang pandai tapi seorang yang berusaha memcapai kejayaan itu.

Cari minat korang, kalau korang minat dengan sesuatu Insyallah belajar dengan ikhlas tu dapat pahala tauu..tapi kalau minat korang dihalang oleh masalah kewangan, banyak lagi penyelesaian untuk sambung belajar, contohnya bekerja dahulu, ataupun kerja sambil belajar.

Apapun alasan korang, jangan berhenti sampai disini, capailah impian korang, belajar selagi boleh, ilmu tu sangat bernilai, korang takkan dapat kehidupan belajar tu kalau korang tak sambung belajar, betul, kehidupan student sangat berbeza..feel it !! 

Bestnya ada orang tanya apa sha makan hari ni haha..nampak sangat tiada yang care..sob..sob..but sokay..ari ni tak kuat makan sangat, tak tahu kenapa, tapi kalau tanya kemarin memang satu entry penuh pasal makanan..hihi..

Nasib tanya tuk hari ni ja..

Breakfast : Kuih gelang  + Milo
Lunch : Nasi, Telur Goreng, Sayur Manis + Air Kosong
Minum Petang : Roti Sosej + Aiskrim
Dinner : Diet + Air Kosong

eh lupa, sha consumed VCO, 2x makan untuk sehari *wink*

Cara macam mana nak ambil hati sha bila sha merajuk or marah ka ni? kalau bab tu korang jangan ambil mudah tau..dah pandai buat orang merajuk, tak pandai pula nak menangi hati sha..ahh..awas hahah, khas untuk yang berkenaan sahaja...sha bagi tips mudahkan korang menangi hati sikecil ni

5 Cara Memenangi Hati Sha :-

1. Belanja Makan, paling sha suka makan..haha..tak kisahlah setakat makan dekat tepi laut pun sha ok, dan sha tak kisah hanya belanja sha makan ais krim dan coklat..yummy..

2. Fikir Dulu, Sebelum Marah, semua orang tak suka kena marah kan? sha pun sama..sha ni kalau kena marah boleh jadi hulk juga haha..lagi2 bukan salah sha..ahhh,,,,

3. Sporting..rapat dengan sha mestilah seorang yang sporting, bila di bawa kemana dia ikut ja, sebab sha orang nya cmtu..ikut keadaan jugala..kalau sporting bab Agama lagi kita suka tauu

4. Jangan paksa sha buat sesuatu yang sha tak suka, tak rela sha buat nanti..sia-sia pahala free kan..tapi biasanya tak melibatkan dosa pahala..kalau melibatkan dosa, reject terus haha..

5. Jaga hati, sha pandai jaga hati orang, dan sha nak orang jaga hati sha juga..adil kan...

Tapi sebenarnya senang ja menangi hati seseorang iaitu, selalulah berdoa kepada Allah...melalui doa bukan sahaja dari jauh makin sayang, yang tak pernah jumpa pun teringat2 kita...kuasa Allah..who knows :)




[Siapa nak join sila tekan banner di atas]



Mini GA September Cash RM300 ini di anjurkan oeh Emas Putih dan disponser oleh Emas Putih ,  Anagurls , Aimisyafiqah , Julia , Dyba , Tarmizi Mizi , Angah Judin , Amir Zahari , Nisa Ahmad , Halim Brothers 
Dah genap sebulan main COC, ketagih jangan cakaplah, pantang tengok troops trained terus pergi menyerang, aduhai...jarang jumpa awek main perang-perang macam ni..siap ada usha nak invite sha masuk clans dorang..maaf saya dah ada clans sendiri hihi

Kalau korang ada tips up kan GEMS boleh lah sharing sikit dekat sha, builder baru dua, lambat lagi nak up level semua mesin2..jenuh nak tunggunya

Allahamdulilah, sha memang banyak bekas Tupperware ni...haha..dan korang memang sedia maklum sebelum ni sha ada mention seseorang yang teristimewa yang mana kini bukan lagi di hati sha..(sejak 7 bulan yang lalu)..*sobsob*

Dan..

3 Perkara Yang Anda Ingin Katakan Kepada Bekas Kekasih

1. Awak...sejak kita clash hari tu, saya nangis sangat, dengan harapan awak pujuk saya balik...tapi ternyata orang ketiga tu lebih penting buat awak setelah 6 tahun hubungan kita, ternyata sia-sia impian yang kita bina dengan adanya dia ;'( tapi tak mengapa, saya maafkan awak dan dia..

2. Saya still tunggu awak..setiap hari, setiap minggu, setiap bulan...sebab saya seorang yang setia...saya hanya nak lalui kenangan kita tu bersama kembali...tapi sayangnya ego awak ketegaq sangat !! 

3. Saya still single tapi saya dah jumpa orang yang lebih jauh baiknya dari awak..alhamdulilah..bak kata orang, Allah temukan orang yang salah dahulu sebelum ketemu orang yang betul..saya harap dia orang yang dimaksudkan..doakan kami sampai ke pelamin ya..

Sha nak tambah lagi boleh? banyak sangat sha nak katakan ni haha

4. Dan kini saya tidak lagi menangisi masa lalu, dan langsung tak ingat awak dah, saya harap awak hargailah orang yang sayang dengan awak..dan awak akan jumpa dengan seseorang yang lagi memahami awak.
 
5. Arwah bapa pesan suruh cari yang dekat-dekat supaya senang balik raya, alhamdulilah, dah ketemu :D

6. Awak..tolong berhenti stalk saya, ya..lagipun kalau awak teruskan, awak yang sakit hati melihat kebahagiaan saya..sebab ianya bukan milik awak lagi..

huh..dah terlepas semua yang sha nak katakan...
Comelnya anak Scha dan awal...setelah sekian lama, akhirnya scha dan awal tunjukkan gambar puteri sulung mereka yang bernama Lara Alana Ahmad Awaluddin. Comel sangat, semoga jadi anak yang baik dan solehah..


Semua gambar dari page Scha Alyahya



Nama Anak Scha Al-yahya

by on September 05, 2014
Comelnya anak Scha dan awal...setelah sekian lama, akhirnya scha dan awal tunjukkan gambar puteri sulung mereka yang bernama Lara Alan...

Macam 10 days Challenge ini ada menyatakan tentang buku juga, so secara amnya sama sahaja..haha..tapi sha select lah yang pernah sha baca dan berminat dengan isi kandungannya ialah PERMATA YANG HILANG KINI DITEMUI, dan sha pernah olah buku ni..nak tengok sila baca entry ini

Dan ini bukan buku cerita hantu ya..haha

sorry...yang ada gambar lama sahaja :D

Cabaran 30 Hari - Hari Pertama | 5 Fakta Mengenai Diri Sha. Walaupun agak lambat join cabaran ni, sha mulakan dengan cabaran hari pertama, kalau korang nak join, boleh PM kak Sue dan dia akan bagi list cabaran selama 30 hari..jom support !!

5 Fakta Mengenai Diri :-

1) Seorang yang suka PINK sangat-sangat..
2) Suka jalan jauh (travel) cuci mata melihat keindahan Nya
3) Agak pemalu dan pendiam, tapi bila dengan orang yang kita rapat, saya seorang yang sangat gila haha..
4) Sukakan kanak-kanak dan saya dah boleh jadi ibu yang baik hakss
5) Sangat cepat addicted dengan sesuatu benda dan cepat bosan 
BARU!! MYMI Wonder Patch!! Memperkenalkan Slimming Patch asli dari Korea keluaran MYMI. 
Merupakan Slimming Patch modern dengan Size yang besar sehingga pas di perut. 

MYMI Wonder Patch mengandung Sophoricoside, di mana zat ini telah dipatenkan dan telah diuji oleh FDA sebagai zat yang bisa mengurangi kadar lemak di tubuh, khususnya perut. MYMI Wonder patch telah mendapat banyak sertifikat dari berbagai lembaga sertifikasi seperti sertifikat ISO 9000, ISI 14001, badan FDA, dll. Sehingga produk ini jelas aman dipakai (tidak disarakan dipakai untuk bumil) dan tidak ada efek samping. 

Dapatkan perut yang ramping ideal dengan MYMI Wonder Patch. Cukup dipakai 2 hari sekali sebelum tidur selama 8 jam. Hasil akan terlihat setelah 30 hari pemakaian (dengan pemakaian rutin dan tergantung metabolisme individu, hasil tiap individu bervariasi)

Jadi untuk sebulan cukup 3 set (15 pcs)
Selama Anda tidur, MYMI Wonder Patch akan bekerja untuk melunturkan lemak di perut Anda sehingga Anda akan mendapat perut ramping yang ideal. Ayo tunggu apa lagi. Buruan order, stok terbatas! 

Cara Pakai:
1. Bersihkan perut (atau sehabis mandi), pastikan kulit Ada kering karena jika lembab/basah patch tidak akan nempel.
2. Buka plastik patch secara hati2 dan perlahan untuk mencegah agar bagian patch satu tidak menempel dengan bagian patch yang lainnya, karena jika menempel sulit untuk dipisahkan.
3. lihat patokan lubang patch. untuk wanita, arahkan bagian terluas patch di bawah perut dan tempelkan perlahan. Untuk pria, sebaliknya, arahkan bagian terluas patch di atas perut dan tempelkan perlahan. Untuk lebih jelas bisa dilihat di gambar di atas untuk cara penggunaan pria dan wanita.

Sekotak 5pcs 
Harga RM 25 free postage