Annyong !! hihi, destinasi percutian impian sha adalah KOREA, entah dapat pergi ke tak ni, nama juga impian haha..

Apa yang sha suka dengan KOREA ni, terkenal dengan pelakon yang cute2, makanan dorang yang sedap..kalau berlakon ja tak missed kalau tak makan..untung la...lepas tu banyak tempat menarik..kalau korang nampak tempat shooting pelakon korea memang teringin nak pergi..

Sha ni gila korea boleh tahan juga, kadang tu dah boleh faham bahasa korea, hahaha sikit ja lahh...araso..araso..:P hantu korea dah mai dah..haha

Tapi kalau tak dapat pergi korea, tak apalah janji dapat pergi MEKAH, tunaikan haji..In Sha Allah..
Alamak, cabaran ni tak ikut date la..haks..sokay lepas ni sha set biar betul2 ikut date..hihihi..so task kali ni sha nak share dekat korang tempat yang nak sangat sha pergi and of cos tak pernah pergi..hahah..iaitu PULAU SIPADAN yang terletak di negeri bawah bayu SABAH.

Tak perlu pergi jauh2, Negeri Sabah ja ada 20++ pulau untuk dikunjungi..cantik menarik tertarik, amboi..promote nampak..haha..namun sha langsung tak pernah pergi..sob..sob..siapa pernah pergi??

Jom layan gambar bawah ni
**Credit to google




Cantikkan? gila tak cantik, rasa tenang ja duduk sini, tengok dasar laut..bestnya...tapi confirm muka belang punya..haha...

Plan nanti nak honeymoon disini, In Sha Allah..
See ya..
Actually banyak sangat quote kegemaran, tapi sha ambil satu iaitu

"Do not love the one who doesn't love Allah, if they can leave Allah, they will leave you" - Imam Shafee'i




Biskut raya ni, korang boleh buat time raya haji nanti, simple ja cara buatnya, target untuk budak2, confirm suka punya, biskut ni paling habis cepat..siap orang minta resepi lagi..so sha share sebab ini biskut pertama sha buat sendiri..hihih..selamat mencuba

-Resepi Biskut Opzzpinky-

Blogger sekampung sha ni, Kak Mardiah, thanks kak support sha..so edit blog kali ni tema pink + grey ala2 kerawang gitu, sha belum siap lagi, akak mardiah dah buat entry hihi...tq..tq..tq..

Jom terjah
http://mardiahdiana.blogspot.com/

Edit Blog Mardiah Diana

by on September 20, 2014
Blogger sekampung sha ni, Kak Mardiah, thanks kak support sha..so edit blog kali ni tema pink + grey ala2 kerawang gitu, sha belum s...
Aiyoo lupa dah nak update..ok..kalau pasal siri tv kegemaran sha ada 2 ja, satu indon satu lagi korea, actually malas nak melekat depan tv tunggu episode ni, yang ni pun sebab best dan boring hahaha...

1. Heart Series 2 - TV 104 ( Isnin - Jumaat Jam 6.30pm)
2. Boys Over Flower - NTV7 (Isnin - Jumaat Jam 12pm)


(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)

Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
 Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama 




abaikan orang yang over sangat ketawa tuuu
Semalam tak berapa sihat, so baru nak kejar balik cabaran yang ke 17, 5 perkara yang paling sha rindu sangat2..adalah

1. Sebagai Student - Buat study group, hang out sama kawan, huha-huha dengan mereka, makan bersama, tunggu kawan mandi..cuci kain bersama..menari bersama, kena denda bersama...hihih..nakal..nakal..

2. Zaman Kurus - Waktu ni ngap apa ja pun boleh, tak payah nak jaga badan, tak perlu nak diet bagai...emm...

3. Arwah Ayah T.T

4. Rindu masakan tempoyak durian merah mama..pergh sedap tuuu..

5. Rindu nak pulang rumah..huhu


Pada 10 tahun akan datang, confirmlahkan, sha dah kahwin, punya anak ramai, maklumlah sha suka budak-budak, Insya Allah nanti sha nak buka kedai sendiri, time tu senanglah nak urus anak-anak, kalau kerja sendiri ni.

Blog sha pula, pada 10 tahun akan datang sebagai cerita pasal anak-anak dan percutian kami...amboi...sha suka melancong juga, bolehlah share dekat blog..masa tu sha tak ambil dah kerja edit blog, sebab semua blogger dah pandai make up blog dorang..kikikiki

haha..apapun 10 tahun akan datang, rasanya jauh sangat nak capai, entah dapat ketemu ataupun tidak, maka isilah masa itu dengan bekalan akhirat..Insya Allah, dunia akan jadi tenang, sebab kita dah prepare untuk kehidupan yang lebih kekal..walluhalam :)



20 October 2012 | 6.30 am

Memandangkan semester 4 berakhir pada hari ini, aku tekad untuk pulang ke rumah, alhamdulilah siapa tak gembira untuk bertemu bapa tercinta pada hari tersebut, sebab cuti semester 2bulan rasanya, aku manfaatkan cuti semester untuk menjaga bapa di rumah, memandangkan mama bagitahu, keadaan bapa semakin baik..Bapa pernah bagitahu yang dia ingin pulang, tapi risau nanti bapa nda dapat jagaan rapi, jadi mama tunggu aku pulang..

Pada pagi itu, aku liat bangun pagi, sedangkan aku perlu berangkat awal untuk mengambil bas pulang sandakan, dan handphoneku berdetik, banyak kali, ku lihat no adikku, bergetar mau sambut call, dan aku memang jangka, missed call banyak kali pada waktu itu, bukan berita baik.

Aku terkedu seketika, menarik nafas panjang...Bapa tercinta telah pergi buat selamanya...dalam fikiran ku hanya pulang..pulang dan pulang...cepat aku beritahu pada kakak untuk pulang bersama, Tuhan sahaja tahu bertapa sedih aku pada pagi itu..dari awal perjalanan, hingga akhirnya, aku dihujani air mata..mengenangkan pertemuan kami berakhir dengan kepulangan ku disambut dengan usungan jenazah bapa..

Pada hari yang sama, 1.35 pm

Kami sampai diteratak..aku mula masuk perlahan menuju jenazah terkujur kaku, kulihat mukanya putih dan suci, ku peluk erat mama, air mataku tak dapat lagi ditahan..lalu ku kucup dahi bapa, ingat pesan abg ipar, apapun terjadi jangan meraung didepan mayat...ya..aku perlu kuat..aku redhakan pemergiaan bapa tercinta..walaupun banyak lagi aku ingin tunjukkan padanya.

Sungguh, ini kali pertama aku kehilangan orang yang aku sayang, bertapa perit yang aku rasa..semalaman aku menangis dibilik bapa..aku tidur peluk kain basahannya..

Pa..
semoga bapa ditempatkan dikalangan orang2 yang beriman..
al- fatihah

Pa..
aku sayang bapa sangat2..
kami sayang bapa sangat2

Your Cute Daughter
Sharina...