Showing posts with label Segmen. Show all posts
Showing posts with label Segmen. Show all posts
Dah lama rasanya sha tak join segmen, so terasa nak aktif semula, jom kawan2 join segmen simple yang akan berakhir hari ini..klik banner ya :)

29 Oktober 2014 sehingga 30 Oktober 2014

Jom Support Kisahsidairy.com

I is bujang trang..tang..tang haks..well zaman bujang begini lah WAJIB pelajari cara bagaimana nak handle budak2 kan? lagi2 bayi baru lahir..ilmu kan luas, bukan hanya untuk diploma atau degree semata2 kalau anak sendiri tak mampu nak handle..

Kita kena belajar cara mandikan,sukatan bancuh susu, dan sebagainya..sha pernah laluinya sewaktu jaga Asyraf bila mama dia outstation..pengalaman yang sangat luar biasa bagi sha..so blog parenting bagi sha tips terbaik untuk jadi seorang yang prihatin dan bertanggungjawab sepenuhnya ke atas budak2 itu..

Sha akui sejak dahulu kala, kerja jaga budak ni dah jadi kebiasaan, kena jaga adik, kena jaga anak buah, lagi2 sifat sha yang suka kan budak2..adalah sikit2 geram dengan dorang ni..tapi bila rujuk balik blog parenting, sikap budak2 bawah umur 2 tahun masih mengenal persekitarannya, dan jangan pukul bila mereka meragam, itu kerana mereka ini ada sebab tertentu kenapa meragam, contohnya nak tidur atau buang air besar..perlu fahami mereka..


Banyak sebenarnya blog yang sha rujuk untuk mengetahui macam mana parent diluar sana handle masalah bayi baru lahir ataupun budak2 bawah umur 6tahun..contohnya, bayi perut kembung, tak ngam susu dan lain2

Dengan adanya Blog Parenting begini, senang dan mudah bagi sha untuk kaut pengalaman dari dorang untuk buat rujukan..
3 Blog Parenting yang sha suka baca adalah..

1. http://ihaveasweetsmile.blogspot.com/
2. http://www.benashaari.com/
3. http://drzubaidi.com/

Tak semestinya jadi IBU, baru kita nak cari bahan2 untuk buat yang terbaik kepada budak2 tapi zaman bujang beginilah perlu tambah pengalaman supaya nanti dah kahwin taklah stress sangat menghadap budak2 kan..hihih
BEN ASHAARI
Sha seorang blogger yang minat pink (semua dah tauu) haha, blogger kecil dari sabah, tak femes mana..tak nak jadi femes pun, sebab sha rasa jadi macam ni pun dah ok, cukuplah ada masa nak up entry, ada masa nak jenguk blog orang lain, ada masa nak edit blog orang..hihi

Impian nak jadikan blog sebagai medium blogger lain kenal dengan sha, bukan kerana entry yang mengejar trafik tapi sebagai blog yang ramah.. 


Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com bermula pada hari ini sahaja, 19 Julai 2014, iaitu tepat jam 11.00 pagi sehingga 11.00 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen Kad Raya 2014 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

20 blogger yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan akan menerima kad raya dari Mia Liana. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 20 Julai 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...
klik banner untuk penyertaan

**Perhatian
  • 30 Pemenang dicari
  • Setiap pemenang akan mendapat sepasang doodle *seperti yang terdapat pada gambar
  • Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 


Tamat : 11.59malam @15 Jun 2014


Pencarian bloglist bagi bulan Mei dan Jun 2014 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 22 April 2014, iaitu tepat jam 11.15 pagi sehingga 11.15 malam nanti. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 12 Jam Bloglist #8 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?

12 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 30 April 2014.

tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...


Mari join SINI kalau nak menang tudung syria..yang cute2



1606957_725350817497804_671190617_n
10 Malam ini akan tamat tau, so just buat beberapa syarat untuk dapatkan coklat dari tengku..dapat or tak itu nasib kita..mari cuba baru tauu..hihi..---> KLIK
Malam ni terasa memanggil2 banner atas yang cun melecun tu untuk join segmen dari cik lyeen.
kalau nak juga, mari klik banner :)
Thanks sebab join :) Segmen telah TAMAT 
sila semak link penyertaan korang ya..nantikan keputusan pada 23hb ni :)
jom blogwalking~
  1. http://ayzaadlyana.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  2. http://hasyaifaamadariqfi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  3. http://ceriteranuramyra.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  4. http://www.cikfie.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  5. http://kanvaskehidupanku.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  6. http://www.dayangdeno.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  7. http://sayaeesya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  8. http://inikisahsaya99.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  9. http://blogcikwan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  10. http://keranaakumalu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  11. http://ahmadsollehin.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  12. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  13. http://schomells.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  14. http://pinkylady687.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  15. http://thelapensee.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  16. http://shazlina2417.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  17. http://annurgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  18. http://myboyfriendisanarmy.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  19. http://superdreamland.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  20. http://littleazumi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  21. http://arnilala.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  22. http://ape-kinah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  23. http://twinkleeestar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  24. http://budaxxperasangoergus.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  25. http://mulan-sahbanu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  26. http://mimbarhatiku.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  27. http://kasihlestariabadi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me.html
  28. http://cercitertashaqisha.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  29. http://ciknadhirah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  30. http://aiskrimvanillacoklat.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  31. http://sallyyatiey2494.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  32. http://cikgufaizcute.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  33. http://cxopportunities.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  34. http://umikasum.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  35. http://mylovelifelavenderpurple4.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  36. http://ohthrillers.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  37. http://jannah-is-my-goal.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  38. http://aqilahhaliqa.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  39. http://girangdottaeminmuch.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  40. http://www.almyras.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  41. http://farraanuar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  42. http://mamadarwiish.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  43. http://www.duniashida.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  44. http://troublemaker291.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-and-fd.html
  45. http://kisahsinenot22.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  46. http://muhasmyrapieces.blogspot.com/2013/09/join-segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  47. http://ynarazali.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  48. http://dilaella.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  49. http://itsmetira.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  50. http://eymasushoppe.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  51. http://mrsexotic.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  52. http://walkstatic.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me.html
  53. http://aejarstories.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  54. http://warmth-summer.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  55. http://rienna-mishcandy.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  56. http://afiqah220511.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  57. http://bintuabuhassan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  58. http://mardiyanhani.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-fd-sha.html
  59. http://smileandsmile123bye.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  60. http://aimlesstalkt.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  61. http://blogcontestgiveaway.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  62. http://superpapaya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  63. http://nurfarishaidayu.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  64. http://lienliedot.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  65. http://eyra1990.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  66. http://bondaqalish.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  67. http://mohamadhazimzmr.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  68. http://sinceyesterdayz.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  69. http://chocollyheart.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  70. http://nurfarizahslife.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  71. http://komikfeeqry.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  72. http://loveyoucontest.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  73. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  74. http://tampawan.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  75. http://mommyas.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  76. http://sicomotizati.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  77. http://nurizzah1811.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  78. http://sebabakusabrina.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  79. http://www.syuhadasalleh.my/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  80. http://sweetmissfifi.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  81. http://mimieasya.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  82. http://asma-sah.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  83. http://athirahkhider.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  84. http://zitaomar.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  85. http://pwincessnurika.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  86. http://jueliana-koreanworld.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  87. http://nurulain26.blogspot.com/2013/09/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  88. http://amirahamer.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  89. http://randomlyawesomeme.blogspot.com/2013/10/happy-october-peepz-another-9-month-in.html
  90. http://atiqahnorbeli97.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  91. http://xanisnuradibahx.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  92. http://chepahilahussein.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  93. http://hafiznur.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  94. http://lappyku-lappymu.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  95. http://cikfafasweet98.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  96. http://sarasaturn01.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  97. http://hawazailan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  98. http://efatin-eman.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  99. http://nazirahnyerr.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  100. http://azizmas.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  101. http://hannanabyllah.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  102. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  103. http://thesunshinesgirl.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  104. http://ainfadhilahwings.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  105. http://www-atiqahamelya.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  106. http://myduniamelodi.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  107. http://akuainkausiapa.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  108. http://vidolaaa.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  109. http://ainfadhilahwings.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  110. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  111. http://bubugijo.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  112. http://www.aimisyahirah.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  113. http://ezzatie-ezzatie.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  114. http://official-shahirasulaiman.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  115. http://amad-jalanan.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  116. http://muslimahsejati96.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  117. http://aqueiez95.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  118. http://cuteki-diary.blogspot.com/2013/10/klik-sini-utk-joinn-httpwww.html
  119. http://airis-contest.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  120. http://princesskawaiigurlzz.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  121. http://edorishe.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  122. http://the-red-heart.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  123. http://lalazarryn.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  124. http://sayasyiera.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  125. http://honeyoyeke.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  126. http://zakieazid.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  127. http://myownsiteoffariqanafina.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  128. http://bunnycomell.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  129. http://sepupusepakat.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  130. http://nuraliazainalabidin.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  131. http://cuteki-diary.blogspot.com/2013/10/mini-giveaway-by-arni-fatin-diana.html
  132. http://www.sigadismerah.my/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
  133. http://missqerieyal.blogspot.com/2013/10/segmen-follow-me-by-sha-fd.html
Banner : http://i.imgur.com/OeAjOji.gif


Assalamualaikum
Memandangkan sha dah lama tak buat segmen dalam blog yang usang ini, maka dengan sepakat membawa berkat, sha deal dengan partner comel ala-ala scha alya gitu iaitu Fatin Diana..haha :P untuk buat satu segmen yang bertajuk Segmen Follow Me By Sha & FD
Syarat Wajib
i) Follow Blog Sha | FD | Abam Ming

ii) Like Fan Page 
Follow Instagram sponsor : abaikan bahagian ni kalau tiada akaun Instagram
Instagram
iii) Buat entry, Letak banner dan backlink kan ke entry ini
iv) Hantar url penyertaan ke kotak komen SEKALI sahaja !!

Hadiah
i) Topup RM 5 x 2
ii) Button Badge Blogger x 6
iii) Keychain dari Sabah x 2
iv) Shiseido Mask x 5
v) Hadiah Misteri x 2
**Penyertaan lebih dari 150 orang, hadiah akan ditambah !!

Pemilihan Pemenang
i) Top Refferal
ii) Random.org

Tarikh Penting
i) Mula : 7 September 2013
ii) Tamat : 18 October 2013
iii) Pengumuman pemenang : 19 October 2013
iv) Claim hadiah : 19 - 26 October 2013
**Peserta akan diupdate dari masa ke semasa 



Maka dengan lafaz Bismillahirahmanirahmin..berlangsunglah segmen ini, korang semua dialu2kan untuk join ya..gud luckk~


klik banner kalau nak join ya :)
Assalamualaikum
Segmen kali ini, like fan page..mudah dan senang..objektif untuk menambahkan like..
tiada hadiah sediakan..kalau nak join segmen sha dengan FD klik SINI..banyak hadiah menanti anda :)
Syarat
Follow Blog Sha
Klik dengan jujur Satu Dua Tiga
Like Fan Page Sha
1.4k
Buat entry, copy banner dan linkkan ke entry ini
Letakkan link Fan Page anda dan url penyertaan di kotak komen..
#Fan Page Peserta akan diletakkan dalam entry ini dan akan diupdate setiap 2 hari..(insyallah)
#Tarikh Tutup pada  27 October 2013


Peserta
Klik banner kalau nak join ya :)

Sha guna DIGI :) 

[Satu, dua, tiga]

thanks :)

 

 Segmen Kad Raya by DiyanaHani berlangsung selama seminggu iaitu bermula pada 20/7/2013 sehingga 27/7/2013.Segmen ini  diadakan untuk memberi penghargaan kepada penyokong-penyokong blog ini bersempena dengan hari raya aidilfitri yang akan tiba tidak lama lagi. 


KLIK BANNER DAN JOIN 




Assalamualaikum

Hadiah yang dipilih : TSHIRT & BEG

Segmen ini dianjur oleh Nabila Biela dan ditaja oleh IesyahShadhira, NazirahDr AisyahHasrul HassanEjulzCik WanieLinteddy DesignTiey SmilezKyra Hizrina , Miszz NadeaNor FarhanahNFH Boutiques , Insyirah Collection, Cap Ayam BrandShawls To LoveNur Be'lla CollectionHandmade Bag,De Nasuha TeamHijab Pilihan dan jom ping entry di Pingje.org.

Klik banner kalau nak join ya..