Showing posts with label makanan. Show all posts
Showing posts with label makanan. Show all posts


em..em..terliur tengok kan..belum try lagi..sha memang pengemar betik @kepayas.. sebab sha kurang gemar kalau makan mangga..masam loo..lately ni teringin nak makan jeruk, ternampak post akak blogger sorang ni dekat Wechat terus order satu..hihi..

Kalau nak try, boleh order dekat Kak Suzyana [http://msvelentine.blogspot.com/] tapi area Kota Kinabalu, Sabah ja..kalau semanjung tu kena tanya dia sendiri haha..

Tadi delivery dekat rumah dia, tak sempat nak melepak..dah nak masuk waktu magrib..In Sya Allah next time kak kita jumpa ya..hihih...

Jeruk Betik Asam Boi

by on February 01, 2015
em..em..terliur tengok kan..belum try lagi..sha memang pengemar betik @kepayas.. sebab sha kurang gemar kalau makan mangga..masam ...

Kemarin petang singgah Pasar Inanam, kebetulan kawan sekerja sha cerita pasa ABC pisang hijau, 1st time dengar, teringin nak merasa, hihi...dapat juga makan ABC tu, femes juga ABC ni, sha ja yang tak tahu hahah..

ABC pisang hijau ni, macam ABC biasa juga cuma sha pilih ABC milo, yummy, dan campuran istimewanya adalah pisang dibalut dengan pancake (kuih lenggang punya pancake) lepas tu dipotong kecil2 dan dicampurkan sekali dengan ABC tadi..sedapnya....

Tempat korang ada tak?
Sha ada google terjumpa satu entry pasal ABC ni..gambar dia lebih sedap..hihi
http://voomei.blogspot.com/2013/05/abc-pisang-hijau.html


ABC Pisang Hijau

by on April 20, 2014
Kemarin petang singgah Pasar Inanam, kebetulan kawan sekerja sha cerita pasa ABC pisang hijau, 1st time dengar, teringin nak merasa,...
Assalamualaikum
Story pasal makanan, mengidam sangat2 mau makan burger jadi sha dan cousin pergi cari area UA 1, tapi tutup, sokaylah..kita makan Pisang Cheese saja

Nama : Pisang Cheese 
Harga : RM 3.00

ok, pisang cheese pun sodap bah, habis juga kan..hihi..next day pula pergi cari lagi, misi mencari burger bakar bermula, sampai tanya orang juga ni, tup2 pergi ke pekan tanjung aru


Nama : Titanic Burger
Harga : RM 8.00

banyak lagi burger2 dengan nama yang korang baca memang ketawa, contohnya, angry bird haha..tapi yang penting rasanya, sebijik dengan burger McD..tapi ini fresh punya, buat depan mata :)


ahh ini masih single lagi..open to bidding :P
tengah dok makan, sha snap sebijik, dah kebulur ni..


Last but not least, kita jalan2 cari ketenangan di Pantai Tanjung Aru, teringat kali pertama jumpa Mr. A di situ, ceh !! dah mula dah haha..


with my lil brother, badan besar, sha pula macam adik haha...never mind la, yang penting happy kan..so Burger Bakar VS Pisang Cheese, sha suka dua2 haha..ada berani nak belanja?? PM me :P



Assalamualaikum

wawawa..korang terliur dak? sedapnya...sha baru makan skit..jap lagi nak sambung..hehe..actually kawan sekelas yang bagi..dia kalau buat ini memang cun melecun..sha yang tak makan tempe pun bila rasa memang perrr..awww some !! 


sha ada allergic dengan kacang kalau makan jadi zombie..tapi main ngap juga lau sedap macam ini..hehe..siapa suka makan tempe??

Tempe dari Tawau

by on February 18, 2013
Assalamualaikum wawawa..korang terliur dak? sedapnya...sha baru makan skit..jap lagi nak sambung..hehe..actually kawan sekelas ya...
 Daftar Says dan Tips dapat RM5 dengan mudah ♥


laparnya..yang ni kes tahan lapar nak makan tu la..fevet sha tu..erk ??..ala yang sedap hingga menjilat jari..cuba teka..tanya ja pada anak korang yang bawah 12 tahun comfirm tahu binatang apa..hahaha..

gambar 2 tahun yang lepas..

minum pun kena ada style tauuu..hehe..orang belanja ni :P tu dah lama..sekarang ni siapa pula nak belanja..sila angkat tangan..hehe..tak pun sila pos ke alamat tertera..amboi..lepas ni nak keja part time kat kfc lah..jimat duit beli hahah..



Teringin nak makan tu...

by on November 04, 2012
♥   Daftar Says  dan  Tips dapat RM5 dengan mudah  ♥ laparnya..yang ni kes tahan lapar nak makan tu la..fevet sha tu..erk ??..ala y...