Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Showing posts with label lirik lagu. Show all posts
Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta

Bismillah, 
Assalamualaikum



Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta | Pemergian penyanyi Siti Sarah pada 9 Ogos lepas meninggalkan kesan mendalam selepas arwah siti sarah ditidurkan dan terpaksa bersalin awal secara pembedahan, tahap oksigen semakin lama semakin rendah dan Allah lebih menyayanginya, arwah pergi meninggalkan suami dan 4 cahaya matanya.

Untuk kisah lagu ini, ini adalah lagu terakhir ciptaan Ajai untuk pasangan ini, yang mana lagu ciptaan Ajai pertama untuk arwah siti sarah dulu pernah popular, iaitu KESETIAAN, sha memang peminat lagu ini, zaman sekolah menengah dulu, banyak juga lagu siti sarah yang best menjadi lagu kegemaraan sha antaranya adalah saat hilang cinta mu, dan semakin. 


Lunak suara siti sarah lain dari yang lain, lagu semakin benci semakin cinta memang sangat best dengar walaupun suara shuib hihihi..kena belajar vokal lagi bak kata arwah siti sarah..part korus yang sha suka dengar jelas dan penuh penghayatan, ini lagu terakhir dari arwah dan suami, korang boleh tengok dekat you tube , mari kita sama-sama doakan al fatihah semoga arwah siti sarah ditempatkan dalam golongan orang yang beriman..amin

Lirik Lagu Semakin Benci Semakin Cinta

Kekasih
Sekian lama kita tak bertemu
Diri ini
Masih setia menanti dirimu

Aku juga sepertimu
Menyesali segala yang terjadi
Bila tiba masanya nanti
Harus bersama

Sayang
Kau tahu hati ini
Haruskah ku tinggalkan
Memori yang tercipta

Sayang (sayang)
Ku telan semua sengsara kasih
Kerna aku percaya
Aku hanya untukmu

Makin aku benci makin cinta
Makin sukar tuk aku lupakan
Tahu ku tak berdaya
Mengapa begini
Semakin hari semakin cinta
Tak dapat ku menghalang hatiku
Tuhan tolonglah aku
Kembalikan jalan cinta kita
Kita

Sayang
Kau tahu hati ini
Haruskah ku tinggalkan
Memori yang tercipta

Sayang (sayang)
Ku telan semua sengsara kasih
Kerna aku percaya
Aku hanya untukmu

Makin aku benci makin cinta
Makin sukar tuk aku lupakan
Tahu ku tak berdaya
Mengapa begini
Semakin hari semakin cinta
Tak dapat ku menghalang hatiku
Tuhan tolonglah aku
Kembalikan jalan cinta kita

Kita

Kita


Bismillah, 
Assalamualaikum


Lirik Lagu Parah Parah Oleh Ayda Jebat  | Beberapa hari ini, heboh mengenai offical video dari lagu terbaru Ayda Jebat iaitu lagu parah parah ditegur seorang Ustazah di sosial media, teguran itu membuatkan ramai netizen menontonnya di youtube dan ramai yang memberi komen mengenai baju dan 1 tema dalam lagu tersebut. Sehingga hari ini, video itu mendapat view sebanyak 3.4k setelah diupload pada 29 Disember 2020. 

Video nya korang boleh tengok dibawah ini, sumber dari you tube :)


Lirik Lagu Parah Parah Ayda Jebat berkisarkan tentang seorang wanita setia yang menyintai jejaka, namun jejak berkenaan bermain kayu tiga

Lirik Lagu Parah Parah Oleh Ayda Jebat 

Komposer : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly
Penulis lirik : Ayda Jebat, Ezra Kong & MimiFly
Tahun : 2020 


Harus aku berdiam saja

Kerna ku tak mampu kata apa-apa

Sungguh tak ku tersangka dia

Jejaka pendusta kau berkayu tiga



Kau satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu



Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu



AJ

Ke-ke-kerna kamu

Kamu



Parah kerana kamu

(kerana kamu)



Lama sudah kamu mendua

Ternyata semua hanyalah sandiwara



Ku satu dalam sejuta

Cik abang kau OK?

Jadi apa kurangnya aku?



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Kini berdarah darah da-darah darah

Darah keranamu



Jangan kau kata kau benar-benar cinta padaku

Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah kerana kamu



Kerana kamu…

Parah kerana kamu…

Parah kerana kamu…



Hey!!!

AJ!!!

Kerna kamu!!!



Ingat aku kisah engkau siapa?

Sudah engkau bukan siapa-siapa

Look at you now look at me kau rasa



Ku tak tak tak

Takkan pernah kerna kamu



Hatiku parah parah pa-parah parah

Parah keranamu

Ku…parah parah pa-parah parah

Parah keranamu



Parah parah pa-parah parah

Parah keranamu



Dahlah…

Tak tak tak

Takkan parah kerna kamu


Bismillah,
Assalamualaikum


Lirik Lagu 12 Tahun Terindah BCL | Hati siapa tidak tersentuh apabila lirik yang dicipta Bunga Cinta Lestari adalah mengenai kenangan terindah 12 tahun bersama suami tercinta yang sudah pergi menghadap Ilahi pada 18 February 2020. 


Sehingga kini, video clip 12 terindah mendapat tontonan sebanyak 17 juta lebih, dan ramai rakan artis turut bersedih atas kehilangan suami Bunga Cinta Lestari, sha sendiri turut menangis apabila pertama kali melihat dan mendengar lirik dan lagu 12 tahun terindah ini, sha tak dapat bayangkan setelah  sebegitu lama bersama orang tercinta, tidur bersama, makan bersama, membesarkan anak bersama, dan akhrinya dijemput Ilahi, sedih sangat kan, even semasa menaip entry ini pun sha menangis haha..iya memang benar kematian itu tak dapat disangkal bila dan dimana, tapi inilah luahan seorang isteri.

Lirik Lagu 12 Tahun Terindah BCL


Terdiam di sini kutermenung
Memikirkan dirimu
Jalani hari biru bersama
Versi kecil dirimu

'Tuk memahami
'Tuk menerima

Oh, terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia, hmm

Sejenak
Namun mengisi jiwa
Hadirmu dalam hidupku
Kucoba jalani
Dan kucoba mengerti

Oh, terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia

Tak ku tahu
Kuatkan diriku
Untuk menerima jalani hidupku tanpamu

Terima kasih
Tuhan kau t'lah berikan
Dua belas tahun terindah
Bersama dirinya

Menjalani cinta
Yang kupikir tak ada
Takkan kutukar dengan apapun di dunia

Lirik Lagu Tak Dapat Raya - Floor 88 & Baby Shima

Mari semua kita
Raya rumah disana
(Hi ya hiya yeah…)

Aku dengar dia orang kaya
Rumah besar kereta mewah

Tunggu dulu Akram bagi tahu
Rumah itu raya tahun dulu

Sirap dia tawar amat,
kuih makmur,
semperit,
tart
Tunggu duit tak dapat-dapat

Apa kata kita
Raya rumah di sebelah
(Hi ya hiya yeah…)

Aku dengar anak dia lawa
Putih gebu bibirnya merah

Tunggu dulu Achoi bagi tahu
Rumah itu rumah haji Abu

Kau tak ingat
Apa kau tak buat
Getah segerap dia engkau rembat

Jadi kita
Nak beraya dimana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya
Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya

Jom raya rumah nenek aku
Ada rendang ketupat bahulu
Mana tahu dapat di hulur
Sepuluh atau lima puluh

Tunggu dulu Ayie bagi tahu
Nenek sendiri engkau pun tak tahu
Dia tak ada di rumah
Macam mana engkau tahu
Oii sepupu, itu pun nenek aku
(Alamak, iye ke?)

Aku dah tak ada idea kita nak beraya dimana
Jom raya rumah awek ku
Dia pun tak ada bala tuju
Apa kata kita raya
Rumah awek dia
Kita cuci mata

Jemputlah naik sayang ku
Bawa sekali teman mu
(Hi ya hiya yeah…)

Juadah sudah sedia
Semua di atas meja

Tunggu dulu kami mau tahu
Siapa yang masak banyak begitu

Kalau kamu mau tahu
Ku cabut di kepala ku
(Hantu!)

Jadi kita
Nak beraya dimana
Takkan raya pertama
Duduk lepak sahaja

Hari raya
Orang semua bergembira
Kita pula berduka
Tak dapat raya
(Hantu!)

Video Lagu Tak Dapat Raya

Assalamualaikum, pagi pagi begini edan memang akan tidur dengan lagu, lagu pilihan umie untuk dia dah set awal2 dalam playlist Nisa Sabyan tu..

tiba2 pula keluar lagu Hafiz yang baru..taklah baru sangat tapi sha feeling pula alahai romantik nya lagu ni hahaha..ehh lagu ni khas tuk isteri dia kan..rasa di awang awangan pula dengar lagu ni sambil tutup mata pegang tangan suami..haha suami kita kerja wakk

So sha nak share feeling tu dekat korang..korang suka tak lagu ni?


Kan ku cerita pada semua
Kisah cinta antara kau dan aku
Agar semua tahu
Dan tak akan dekati dirimu
Andainya mampu kan ku ukir
Namamu dan namaku di bulan
Agar satu dunia
Melihat restui cinta kita
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Ku pernah rasa
Kau kan pergi
Tinggalkan diriku sendiri
Kan ku seru dunia
Berdoa kau kembali pada diriku
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya
Kisah cinta kau dan aku
Kekal selamanya
Aku selalu tersenyum
Bayangkan kita hidup berdua
Berjalan berpegangan tangan
Takkan kau lepaskan
Tiba waktunya nanti
Kan ku cerita pada dunia
Yang telah kau pun jadi milikki
Buat selamanya