Showing posts with label kosong. Show all posts
Showing posts with label kosong. Show all posts

Assalamualaikum

Hari ni sha kerja malam..huhu..tak suka..tak suka...tapi apa boleh buat...kan..kan..so mata sha ni nda mau tidur..kalau malam boleh berjaga okla..huhu..so boring2 dibilik, lapar pula..jom makan maggie sedap, kering punya..haha..sapa pengemar maggie boleh buat maggie ni jadi keropok..memang sedap...

Nantikan CONTEST BLOG TERCUTE pada 12 am - 6 Disember ini :P

Makan Maggie Sedap

by on December 05, 2013
Assalamualaikum Hari ni sha kerja malam..huhu..tak suka..tak suka...tapi apa boleh buat...kan..kan..so mata sha ni nda mau tidur.....

Jumpa di FB, jadi sha copy, nak share kat kawan2 yang sedang dilanda banjir, semoga dipermudahkan, berhati2 ketika banjir, packing mana yang penting, sha setakat ni belum pernah alami, di Sabah ni, ada juga jalan yang selalu banjir kalau hujan lebat, contohnya Menggatal, Bandar Sierra, area KK la, so sentiasa hati2 ok..:)

Assalamualaikum
Rindu, apa tu maksudnya tu hihi...saja ja bah, rindu sama blog, sebab busy kerja kan, pulang rumah pun buat blog orang pula, begini la ni cari makan, busy ja kerja..alhamdulilah..dengan blog bole buat duit makan sendiri..untung kan..

ok actually rindu sama someone..tapi...


tapi lebih baik doa sama2, minta dengan Allah, lagi sweet kan :)
Ya Allah aku rindu dia..dia..dan dia..hihi..

Rindu

by on November 29, 2013
Assalamualaikum Rindu, apa tu maksudnya tu hihi...saja ja bah, rindu sama blog, sebab busy kerja kan, pulang rumah pun buat blog ora...






Assalamualaikum

Alhamdulilah ada juga orang nak offer sponsor kat blog sha ni..hihi..tapi sayangnya..sha langsung tak check email..dah deadline dah..17 July..apa nak buat kan..bukan rezeki sha..huhu..kalau tak dah dapat beli baju raya hihi..

So pengajarannya..kemas kini email anda dan sentiasa lah tengok email ya..huh !!


Assalamualaikum

Alhamdulilah masih bernafas untuk update this entry..lama menyepi kan..so..today (08 july 2013) is special day for me..because of hari ni adalah Birthday my late Father..(lambat sikit buat entry)

1st time sha tak wish kat dia..tiba2 tersedak..sangat2 merindui dia..sha teringat tahun lalu nda sempat nak buka puasa dengan dia sebab dia terlantar kat ICU, ingatkan nak beraya dengan dia tapi dia still kat ICU..argghh..sha rasa sangat2 kehilangan dia..kekuatan sha selama ini telah hilang..Allah telah ambil dia, Allah sayang dia..Ya Allah kuatkan lah hati hamba mu ini :(

Andai boleh diputar kembali waktu itu, sha akan jadi anak yang baik..please !!! bolehkah??
Semoga dia ditempatkan di kalangan orang yang beriman..amin.. T.T

I miss u dad........







Assalamualaikum

Bila tinggal dalam kesibukan, lumrah manusia inginkan ketenangan..kan..kan..?

cantik kan picture diatas..tenang ja rasa..ikan bebas berenang ke mana sahaja..aishh..rasa nak bercuti kat pantai pula..korang tau tak mana tempat tu?? jernihnya air kan..

Kat Sabah ni, ada juga tempat sejernih itu..Di Semporna..memang best..sha dengar cerita ja..haha..memang pernah pergi tapi tak pernah sampai kat pantai/laut tu..kesian kan..huhu



InsyAllah will be there, soon..hihi..tapi that area masih dalam pengawasan..takut2 juga travel kat sana..
apapun..kalau korang buat vacation di pantai jangan lupa bawa sha sekali..siapa lah yang sudi kan..huhu



Ketenangan...

by on June 27, 2013
Assalamualaikum Bila tinggal dalam kesibukan, lumrah manusia inginkan ketenangan..kan..kan..? cantik kan picture diatas..tenang...


Assalamualaikum

busy pun penat..last sem dah banyak yang kena buat..hihi..banyak sangat business yang nak dirancangkan..subject entrepreneur plan laundry business dan satu lagi project MyHarapan..by this week..dah buat proposol tadi..besok ikut bengkel, kalau diterima 25K dalam tangan nak running tu project..hope so :P

apa project tu? nantikan entry seterusnya haha..

well latety teramatlah jarang update..sepi ja orang pun dah malas nak komen but alhamdulilah still maintain page view..thankss google hee...

Insyallah bila dah senang sikit sha nak buat segmen..dah ada seorang sponsor..hadiah owsem..tunggu..hihi..and pasal edit blog kita bincang weekend ya..so sorry sebab ada email/mesej yang tak di reply..

thats all..see u next entry :)



Sibuk !!

by on June 26, 2013
Assalamualaikum busy pun penat..last sem dah banyak yang kena buat..hihi..banyak sangat business yang nak dirancangkan..subject e...

Assalamualaikum

Beberapa hari sha tak update blog..rindu sangat2..sejak isnin yang lalu, because of sha demam dan selesma, busy dengan class dan kemarin kena ulser..kebas pipi sha..dah macam kena suntik pula..but now alhamdulilah dah sihat.. :)


Lately sha diberi ujian dari Allah untuk menyedarkan diri sha yang semakin lupa..Ya Allah..kuatkanlah hati ini dalam menghadapi segala ujianMu..

Thanks korang yang sentiasa support me and my blog..I really appreciated it..tanpa anda siapalah saya heee...ok see u soon..

Assalamualaikum

Sedih seperti dalam gambar..sebab semuanya telah hilang, gambar, tutorial semuanya tentang blog..dah hilang...sha dah try backup tapi bukan rezeki sha nak ada semua tu..tengok !!..bila Allah nak ambik semuanya..Dia akan ambik tanpa bagitahu sha..


sha masih diberi kesempatan untuk berblogging itu semua kerana Allah :)
Terima Kasih Allah..

Semuanya telah HILANG

by on May 17, 2013
Assalamualaikum Sedih seperti dalam gambar..sebab semuanya telah hilang, gambar, tutorial semuanya tentang blog..dah hilang...sha d...
Assalamualaikum

Tiba saatnya kita..saling bicara..cehhhww haha..ni nak share gambar kucing kesayangan..nama dia putih..kucing siam..bapa nya nama ultramen..hehe..tapi dah hilang T.T




santai2 di rumput..main tapuk2 bah dia..hihi..comel tak?

#betulkah kalau kita gambar kucing..kucing tu akan mati/hilang??

Dia dan dirinya

by on May 08, 2013
Assalamualaikum Tiba saatnya kita..saling bicara..cehhhww haha..ni nak share gambar kucing kesayangan..nama dia putih..kucing siam..bap...

Assalamualaikum

JOM CUCI MATA Malaysia Sale --> Bag yang cute

hye korang..ada yang rindu sha tak? haha..dah 5 hari tak update blog..kemana sha? tak kemana2 pun..duk rumah jadi baby sitter..tup2 line internet nazak..tu yang tak dapat nak on9..

besok mengundi kan..ishh..tak sabar2..excited pula..haha..maklumlah 1st time :P
korang macam mana? sihat tak?


Kemana Menghilang??

by on May 04, 2013
Assalamualaikum JOM CUCI MATA Malaysia Sale --> Bag yang cute hye korang..ada yang rindu sha tak? haha..dah 5 hari tak update ...
Assalamualaikum
huh~ siap juga link page kat atas header tu..penat nak betulkan menu tu semalam ^^
kemas sikit blog sha kan..

#kes teringin nak edit blog :P..happy weekend 

Photo: wawawa..terbaik (y) 

♥ Admin - Sharina :)
via www.opzzpinky.my






Assalamualaikum
teringat masa kat rumah, arwah bapa sha suka sangat makan buah ni..kalau di rumah kami panggil buah kepayas..kiranya kalau nda makan buah ini dan pisang nda best kali hehe..time best makan buah ni time malam..kupas dulu awal2 kasih simpan di ice box bila tengok TV baru makan..
yang ni sha beli di koperasi..dah lama nda makan buah ni..sebenarnya buah pepaya ni bagus untuk pencernaan..bagi mereka yang mengalami masalah membuang tut..baik makan ini..ianya berkesan :)
selain itu, ianya juga boleh digunakkan untuk kecantikan..dibawah ini sha copy untuk korang yang nak tahu lebih lanjut mengenai khasiat buah pepaya.. 

1) Sebagai tonik tambahan
Memakan buah betik setiap hari dapat menambahkan tenaga badan dan menjadi sumber pembersih perut yang amat berkesan. Ia amat mujarab bagi menyembuhkan berbagai-bagai gangguan perut dan penghadaman makanan. Jus buah betik ranum, jika dicampur dengan susu dan madu boleh menjadi tonik yang tinggi khasiatnya bagi kanak-kanak yang sedang membesar, wanita yang sedang hamil, wanita yang menyusukan dan kepada mereka yang lemah tenaga kerana sakit.

2) Ubat bagi sembelit dan bawasir

Jika mengalami sembelit cubalah memakan betik. Ia murah lagi selamat. Betik juga penawar yang ideal bagi penyakit bawasir berdarah, Malah menurut para doktor dengan mengamalkan memakan beberapa potong buah betik selepas makan, bukan saja dapat membantu penghadaman makanan serta membekalkan berbagai-bagai vitamin, zat galian dan serat yang kita perlukan, bahkan dapat menjauhkan kita daripada cacing pita dan kerawit di dalam perut. Ini kerana betik mengandungi unsur yang disebut ‘ anthelmintic’ yang dapat membunuh kuman.

3) Mencegah terjadinya batu di dalam pundi kencing
Sebahagian doktor dan pakar pemakanan mengatakan bahawa buah betik ranum jika dicampur dengan madu asli adalah baik bagi sesiapa yang tidak lawas kencing dan menghidap berbagai-bagai masalah pada sistem kencingnya. Dengan membuang air kecil secara baik, dapat menghindarkan kita dari mendapat masalah batu pada pundi kencing kita.

Pendek kata, betik adalah tonik ideal serta murah jika kita ingin mengekalkan kesihatan jantung, hati, otak, saraf dan darah kita.

Buah Betik ataupun nama saintiknya Carica Papaya L adalah sejenis tumbuhan saka yang mempunyai batang kayu yang lembut, tegak dan biasanya tidak mempunyai cabang. Pokok betik juga mempunyai pelbagai khasiat. Betik juga sangat berkhasiat jika dimakan.

Di samping itu berikut adalah khasiat lain buah betik;
  • Buah betik yang masak selain kaya dengan vitamin C, ia berkesan merawat hemoroid atau buasir dan sembelit.Makan buah betik boleh memudahkan proses penghadaman dan mengelakkan sembelit.
  • Daun betik terutama pucuknya yang muda sering direbus untuk dijadikan ulam. Selain itu, air rebusan daun betik dapat melegakan perut dengan mengeluarkan segala angin.
  • Jika memanggang daging yang dibalut dengan daun betik, ia dapat melembutkan daging tersebut.
  • Bagi merawat masalah kulit seperti jerawat dan masalah kedutan, hancurkan buah betik tersebut. Kemudian tampalkan di tempat yang bermasalah setengah jam sebelum mandi.
  • Di Ghana ia juga digunakan untuk mengubati ketumbuhan manakala pucuknya boleh mengubati penyakit tekanan darah tinggi.
  • Betik juga boleh digunakan untuk mengubati tumit pecah-pecah yang boleh menyebabkan kaki terasa sakit. Salah satu daripada rawatan tradisional bagi mengubati masalah ini ialah dengan menggunakan buah betik muda yang dibelah dua kemudian diambil getahnya dan sapu dibahagian tumit yang pecah.
sumber : http://miramawary.blogspot.com/2010/10/khasiat-kelebihan-buah-betik.html

Khasiat buah Pepaya

by on March 11, 2013
Assalamualaikum teringat masa kat rumah, arwah bapa sha suka sangat makan buah ni..kalau di rumah kami panggil buah kepayas..kiran...

Assalamualaikum

Happy women's day !! :) dan tunggu entry seterusnya.. surprise.....

Assalamualaikum

hehe..nampak sangat tiada benda nak update kan..hehe..handphone apa yang paling best??sha tiada lah hp yang canggih2 macam korang punya tu..so nak survery beli pakai rebet yang masih tak diguna ni..nak keluar tak ada kawan temankan..lagipun sekarang kena berjaga2..takut nanti ada masalah pula kat KK kalau pergi sorang2..

so korang boleh tolong tak..bagi suggestion hp yang korang ada dan function yang terbaiklah korang nak share dengan sha..hehe..itupun kalau sudi lah kan..termasuk harga sekali ya..thanksss..
Assalamualaikum

huh..sesibuk mana pun, sha tetap teringat kat someone..its about my feeling actually..hehe..abaikan jika korang tak suka nak baca :P

papai...he's flying..don't measure the distance ya..

dia nun jauh disana..di negara orang..baru seminggu rasanya..dah macam berabad..perr..ayat orang sedang dilamun..hikhik..seriously I feel it sebab tiada yang menyatukankan kami melainkan Allah.. remember that !! also skype and FB [thanks for them] and...masing2 punya hal sendiri..emm..I can't wait untill 2 months !! haha..sedangkan jauh juga semanjung tu..sabar sharina..sabar..dah macam mau kahwin pula :P takla..just mau kan lebih perhatian..memang semuanya wanita macam tu..enough for today :P nanti korang muntah pula baca cerita jiwang lah sangat !! hehe


pic taken by him :) miss that one..

Allah menduga kita...

by on March 02, 2013
Assalamualaikum huh..sesibuk mana pun, sha tetap teringat kat someone..its about my feeling actually..hehe..abaikan jika korang t...
Assalamualaikum

huh..kenapa hari ini sikit ja datang teratak sha? sha lupa nak update tadi pagi..sebab ada class..actually petang ni ada tapi cancel..terus sha happy sebab ada 3 blog pending nak kena edit..huhu..

hati rasa tak tenteram ja sebab da ambil tempahan tapi nak lama2 pula edit nya..mesti customer fade up kan? alahai..nak buat macam mana..korang tempah lambat..kena time sha ada kelas weekday..sabar ya..sayang2 semua hehe..

mari kita hayati sejenak gambar dibawah :)


Mood : Edit Blog

by on February 27, 2013
Assalamualaikum huh..kenapa hari ini sikit ja datang teratak sha? sha lupa nak update tadi pagi..sebab ada class..actually petang ni ad...
Assalamualaikum

eh ada kah entry saja-saja? haha..sha actually tak tahu nak update apa so title jadi macam ini, besok ada quiz..wish me good luck..so malam ini kena study hard sikit..kepada mereka yang dah bayar tempahan edit blog..insyallah minggu ini sha siapkan..dan iklan masih dibuka kepada 3 tapak lagi..1 dah kena booking..cepat2 lepas tu sha tutup pm me [sini]

its all for today :)

Saja-saja

by on February 25, 2013
Assalamualaikum eh ada kah entry saja-saja? haha..sha actually tak tahu nak update apa so title jadi macam ini, besok ada quiz..wish me...