Showing posts with label kembali ke sekolah. Show all posts
Showing posts with label kembali ke sekolah. Show all posts
Selamat bersekolah adik2 sekalian, mesti excited bagi adik2 yang baru masuk tahun satu..jangan nakal2 rajin2 belajar tauu..

Pengalaman sha dulu time sekolah, sha ni seorang yang pendiam, susah nak dapat kawan..trep comellah katakan, haha..dulu dan sekarang sangat berbeza, kalau dulu tiada HP, bila kawan bawa HP, memang orang kayalah..semua berkumpul tengok HP dia, sedangkan HP batu gosok ja haha..

Sha ingat dulu, keluarga taklah senang mana, 2tahun sekali tukar baju baru, kasut siap plaster kalau koyak, beg pun jahit ja..sebab fikir bapa sha kena tanggung adik beradik lain lagi..memang parahlah kena sekolahkan anak ramai..tulah orang ckp 1 ayah boleh jaga 10 orang anak..

Kalau pergi sekolah tu terpaksa jalan kaki..sebab time tu tiada kenderaan pergi sekolah, lagipun ramai kawan jalan kaki, so happening la, borak2 sambil jalan, tak terasa pun jauhnya..sampaikan sha dapat top ten merentas desa setiap tahun..haha..

Belanja sha dulu RM5 seminggu, bapa sha bagi sekali seminggu, jadi jimatla, kalau habis pandai2lah bawa bekal..dulu pun makanan taklah mahal macam sekarang..masih ada lagi nasi kuning 30sen, aiskrim 10sen, sup 50sen, minum dengan straw haha..

Best sangat...kalau nak cerita tak muat dengan satu entry..haha
apapun zaman sekolah adalah zaman yang paling best..kita akan rindukannya
apa pula cerita zaman sekolah korang?







Assalamualaikum

Cuti Cina dah habis..dengan sedihnya sha pack barang nak berangkut ke hostel petang ni..emm..rasa malas ja ni..


haha, itulah dalam fikiran sekarang ni..tapi tak boleh malas2 tau !! kena rajin2 juga..sharina cayok !! jom ke sekolah :P

Luahan hati dan perasaan : emm..sepi lah hidup sha 2 bulan ni..sebab Mr. A pergi Jepun semalam..wawawa...semoga dia pulang dengan selamat..dan bawa ole2 tau !! :P

Cuti dah habis..

by on February 17, 2013
Assalamualaikum Cuti Cina dah habis..dengan sedihnya sha pack barang nak berangkut ke hostel petang ni..emm..rasa malas ja ni.. ...
Muka skema !! hahaha..teringat kat musim sekolah menengah yang dah lama sha tinggalkan dulu..ini gambar kenangan tingkatan 5 kecil ja sha kan :P last paper for SPM..with my BFF dan pengetua yang comel..
Sha di sekolah dulu memang pendiam..control ayu lo..haha..dulu zaman persekolahan sha suka baca buku..novel segala..sampaikan pernah buat novel sendiri..tapi bila baca balik nak termuntah..tak ada ending..haha
sha tak berapa aktif zaman sekolah..tapi ramai juga yang minat :P nak jadikan sha kakak angkat lah tu..haha..siap hantar buku nak suruh sha isi biodata..memang femes lah benda tu..sekarang tak lagi..dah ada HP kan..kan..kan..
Dulu-dulu sha tak berani nak skip kelas takut cikgu rotan..pernah jugalah sekali sebab lari ke belakang sekolah..subjek bosan!! hehe..at least kena denda..haha..sekarang tak ada nya buat macam tu..kat U siapa tak datang kelas dia rugi !!

2013 - Ain dah start masuk tadika..hehe..bestla dia dapat kawan baru..