Showing posts with label bestfriendforever. Show all posts
Showing posts with label bestfriendforever. Show all posts
 

Wahhhh...1st time sha join wet activity, apa yang boleh sha cakapkan..memang best..best sangat walaupun nervous lagi sha tak pandai berenang..ulang sekali lagi..sha tak pandai berenang..ahhhhh...menangis dalam hati bila kawan ajak sha naik Banana Boat..
Ok dipendekkan cerita, sha bercuti 4 hari dekat Beaufort untuk kali kedua..bersama Team Misi Tawan Kinabalu hari tu, so planning nak mandi sungai, memandangkan hujan kami singgah Pantai Taman Negara Spitang, bila tengok ada Banana Boat, laju ja kawan sha tanya..actually dorang yang punya Banana Boat memang nak pulang dah..kami lambat sampai..pujuk punya pujuk..dapat juga naik..
Fee : RM10/seorang (6 orang) time ni promosi, harga sebenar RM15
Bila dah selesai pembayaran, kami pun pakai life jacket, sedia naik Banana Boat..Ya Allah nervous nya bukan main hebat, sampai menitis air mata sha..lagi lucu silap terbaca doa makan..jangan risau ada guide yang tolong bila lemas nanti..tu ja sha fikir..haha
Big Thanks to Pakcik Pejal tolong rakam detik 1st time sha dan kawan2 naik Banana Boat..
Pertama naik tu, memang best..happy sangat berada tengah2 laut..haha..excited pun ada..dorang pandu boat memang slow ja..halus ja..bila part kemuncak tu..laju bukan main...kami tewas bila boat tu dahlah laju..selekoh tajam...semua jatuh..hahaha...bila dah jatuh sempat lagi ketawa..sha dah fikir lemas dah tu..nasib baik pakai life jacket..terapung la juga
4 kali juga kami jatuh naik balik Banana Boat, actually setiap permainan tu, diberi masa 15minit, tapi kami dapat setengah jam..untungkan..siap ada orang tolong rakam lagi..memang sporting guide tu..
Aksi cubaan untuk melompat, tapi tak dapat..haha..kuat ombak..apapun puas hati try benda baru..terima kasih team HashtagMITAKI ...
Best Friend Forever, kawan tak semestinya dengan sama jenis, ada yang suka berkawan dengan lain jenis..contohnya sha banyak kawan lelaki, yang BFF tu adalah 2-3 orang ja..appreciate sangat..nak juga berkawan dengan sha walaupun gilassss haha..

Tapi macam sha memang jenis yang tak akan bercinta dengan BFF,(kalau dah jodoh tak boleh nak halang) sebabnya sha taknak merosakkan hubungan baik dengan perasaan benci bila dah break nanti..lagipun sha tiada feeling dengan kawan baik..haha..

Apa penyebab boleh ada feeling? sebabnya lelaki jenis yang suka perempuan yang sentiasa dengar luahannya (if Im not mistake)..so bila dia gaduh dengan aweks..dia meluah dekat BFF...maksudnya serasi lah dorang kan..nak ajak jalan pun tak da nya nak malu2..makan pun main jelojoh ja..nama juga BFF..haha

Sha ada pengalaman macam ni..dalam 3 orang macam tu..lastly dorang kahwin juga dengan orang lain..alhamdulilah tak payah nak frust sangat..Allah dah aturkan korang jodoh terbaik..so lupakan kisah lalu k..cumanya kitaorang pun tak jadi BFF dah lepas sha reject..haha..so reject or accept pun sama juga jawapan dia kan..huuu..

Bercinta dengan BFF?

by on February 09, 2015
Best Friend Forever, kawan tak semestinya dengan sama jenis, ada yang suka berkawan dengan lain jenis..contohnya sha banyak kawan lela...