Showing posts with label Today's Page View. Show all posts
Showing posts with label Today's Page View. Show all posts
Assalamualaikum dan salam aidiladha, pastinya ramai yang balik ke kampung halaman masing-masing untuk merayakan hari qurban pada tahun ini jatuh pada hari jumaat yang mulia. Untuk halaman khas dua dalam satu ini, Alhamdulilah, akhirnya penantian untuk iklan Google Adsense telah pun diluluskan.


Ini antara impian seorang blogger yang baru terfikir untuk mengaktifkan diri kembali ke dalam dunia blogger, sekaligus berjaya memecahkan rekod peribadi blog ini Page View 2k, dua hari yang lepas, dimana page view blog Opzzpinky sebanyak 3, 377 pada hari khamis, 31 Ogos 2017 mendapat sambutan kerana halaman Hari dan Doa Arafah 2017

Beberapa tips sha kongsikan dihalaman Page View 2k, ingin sha tambahkan sedikit tips selepas menghantar permohonan google adsense, korang akan tunggu sampai 3 hari untuk menunggu keputusan, bilamana dalam tempoh itu, korang hendaklah berusaha untuk menaikkan page view di blog korang untuk menarik minat pihak Google Adsense meluluskan permohonan. Cadangan sha minimum page view untuk sehari adalah 1000 - 2000 page view.

Selepas google adsense diluluskan, korang boleh rujuk pada halaman Akaun Adsene sudah lulus - apa perlu buat? oleh Cikgu WayneHarraz, tapi dalam pemerhatian sha, Google Adsense sendiri telah memasukkan kod iklan tersebut ke dalam blog sha. Hanya korang perlu aktifkan dalam akaun Google Adsense dahulu, itu sha kurang pasti, sebab nak edit iklan yang ada di bawah post entry pun sha tidak tahu, kalau korang perasan double kan?

Itu sahaja entry di petang aidiladha, sha pun baru siap cuci piring, keluarga singgah beraya tadi, terus cepat-cepat pasang iklan Google Adsense, maklumlah teruja Google Adsense diterima. Alhamdulilah lega rasa iklan Google Adsense dah pasang, sha doakan korang lulus juga Google Adsense dan boleh kongsi tips menarik tentang Google Adsense. Selamat beraya korang :)

By,
Awak sangat asing, Mrs Stranger
Admin kedua :)
Assalamualaikum dan selamat pagi, hari ini sha happy sangat sebab Blog Opzzpinky telah mencapai 2,044 page view pada 29hb Ogos iaitu kemarin, alhamdulilah, setelah sekian lama baru mengaktifkan diri dalam dunia blog, ini adalah pencapaian paling tinggi pernah Blog Opzzpinky dapat, selalunya 2 ribu page view untuk sebulan, kali ini untuk sehari. Sha harap dapat konsisten untuk hari-hari yang seterusnya.

Dalam sasaran mencapai 200-300 patah perkataan dengan minimumkan gambar pada entry, Blog Opzzpinky juga mesra SEO 100% pada hari tersebut. Selain itu juga beberapa carian halaman dari google yang kebetulan sangat sensasi sekarang ini seperti keyword pelamin pada Pelamin biru bertemakan awan dan halaman Bayi 10 bulan berjaya ke puncak Gunung Kinabalu pada minggu ini amat memberi kesan positif pada kejayaan 2 ribu page views ini.

Adalah menjadi kegembiraan sebagai seorang blogger apabila mencapai page view paling tinggi, dan pastinya akan menjadi semangat untuk diri sendiri agar terus mencapai lebih lagi ataupun paling tidak konsisten paling minimum 1 ribu page view dalam masa satu hari, InsyaAllah, sha boleh :)

Peranan untuk mendapat page view seperti ini, bagi sha pentingnya blog mesra SEO, blog cepat loading dan backlink yang hebat. 

Kalau nak diceritakan pasal Backlink, ada banyak cara untuk mendapatkan backlink, antaranya :-

1. Exchange bloglist (untuk yang ingin exchange bloglist boleh komen link blog korang dalam entry ini) bloglist sha dah terpadam kerana tukar template, Insyallah sha akan buat dalam masa terdekat

2. Seterusnya join group yang letak feeds contohnya group blogger AFB (kalau nak join boleh contact sha). AFB bukan sahaja memberi backlink yang kuat, tapi ianya umpama keluarga berkongsi dan mengajar cara berblog dengan betul. Sha suka group ini :)

Atau korang ada penambahan boleh komen entry ini, setakat ini, ada dua cara yang sha temukan paling bagus untuk backlink. Selain itu juga rajin-rajin lah share entry korang pada media sosial dan rajin komen di blog orang lain, InsyaAllah segala tips yang sha katakan ini akan sha praktiskan pada diri sha juga. Itu sahaja perkongsian hari ini.

By,
Awak sangat asing, Mrs Stranger
Admin kedua :)

2k Page Views

by on August 30, 2017
Assalamualaikum dan selamat pagi, hari ini sha happy sangat sebab Blog Opzzpinky telah mencapai 2,044 page view pada 29hb Ogos iaitu kemari...