Showing posts with label Sakit. Show all posts
Showing posts with label Sakit. Show all posts
Salam 16 Ramadhan, entry pertama di bulan ramdhan, nampak sangat pemalasnya sharina nak update entry haha..selamat berpuasa korang semua, puasa kah tidak? eh mestilah sha puasa kawan-kawan, rugi nda puasa dibulan Ramadhan ni, setahun sekali ja kan..

Ok, sha nak story pasal Gastrik di bulan Ramadhan, sha memang pesakit gastrik yang agak teruk jugalah, bila nda makan nasi dalam sehari memang akan kena gastrik. Sebelum ni, sha nda pernah alami gastrik dibulan Ramadhan walaupun sha ada gastrik yang teruk, tapi puasa tahun ni kena pulakk

Dulu sha nda percaya akan terjadinya gastrik pada bulan puasa, now dah kena batang hidung sendiri, so kena jaga makan elok-elok, elakkan minum air bergas pada waktu berbuka.

Dan sha ada terbaca viral dekat Facebook yang pelajar 16 tahun maut disebabkan gastrik dan diet tengah malam, Masha Allah, semoga kita sentiasa beringat ya.

 Korang ada pengalaman sendiri kena gastrik dalam bulan Ramadhan? komen sikit..hihi
Haha..sebenarnya sha nak tulis tittle sakit..then bila google nak ambil gambar terus nampak gambar atas ni..gaji kecil dilarang sakit..adakah?

Sha kena hati-hati menaip ni..memandangkan boss sha selalu stalk blog ni, hahhaa..kantoi gambar dan luahan hati..so dipendekkan cerita..sha sekarang memang sakit tapi taklah teruk sangat..batuk ja pun taklah menganggu kerja sha sebagai kerani..maklumlah sekarang ni Kota Kinabalu berjerebu..

Tapi..tetap juga sha pergi kerja walaupun sakit, sebabnya malas mau pergi klinik, nanti kena jarum dan kena paksa makan ubat..angkat bendera putih !!..hahaha...still boleh tahan..

Tapi alhamdulilah masih diberi nikmat sakit, untuk hapuskan dosa-dosa kecil..
so kecil kah besar kah gaji korang tetap kena jaga kesihatan..tauu...






Lepas pulang dari Sandakan, terus kena migraine..tak cukup tidur ka atau lambat makan..entah..dia serang mata sebelah kiri..pedih dan ngilu yang amat..ingatkan bangun dari tidur dah ok, ni sambung pula dekat office..nasiblah boleh kerja lagi..


sha rasa sakit macam cluster tu, dia serang sebelah mata dan sangat ngilu..itu migraine kan? 
then sha ada jumpa satu cara nak hilangkan mirgaine..sha belum try lagi..insya Allah nanti sha try..

Harap kuranglah sakit tu sikit kan..atau ada petua lain, boleh ja google hahaha...

"Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu penyakit dan sejenisnya melainkan Allah akan menggugurkan bersamanya dosa-dosanya seperti pohon yang menggugurkan daun-daunnya" (Hadis riwayat Bukhari dan Muslim)

My boss pun sakit, kecian dia tiada mood dekat office tadi..hihi..
semoga boss cepat sembuh ya..

Aduhai Migraine !

by on February 24, 2015
Lepas pulang dari Sandakan, terus kena migraine..tak cukup tidur ka atau lambat makan..entah..dia serang mata sebelah kiri..pedih da...