Showing posts with label Perniagaan HDE. Show all posts
Showing posts with label Perniagaan HDE. Show all posts
Bismillah,
Assalamualaikum


Pemborong Bundle Sabah - Percuma Penghantaran Seluruh Sabah | Berniagalah kamu sehingga kamu lupa untuk mengumpat, 99% rezeki kita adalah daripada perniagaan, apa saja jenis barang yang kamu boleh jual, ambilah dikesempatan ini untuk mempromote di sosial media yang ada, bagi mereka yang teringin nak memulakan perniagaan bundle, atau barang terpakai dari Jepun, Korea dan Taiwan boleh lah roger sha, sha ada jual by bale harga ikut kilo dan percuma penghantaran seluruh sabah.

Untuk pengetahuan semua, sha pun baru berjinak-jinak untuk menjual bale dan menjual bundle, setakat ini, sha menjual selimut alhamdulilah stok tinggal sikit sekarang, dan bale baju mix seluar budak 0-12 tahun akan mendarat esok di Sandakan, semoga dipermudahkan.

Actually sha takut sangat sha jual bundle tiada orang nak beli, keluar modal banyak, barang pula tak habis, mesti serik kan, tapi sha berani kan diri untuk jual juga, sha share modal dengan ipar sha, setakat ni dia jual selimut di kampung, alhamdulilah berpusu-pusu orang kampung beli, termasuk sha dan kakak sha borong terus sebab harga selimut murah sangat hihi.

Insyallah baju budak mix ini pun sha nak jual murah-murah ja, haraplah mendapat sambutan ya..sha area Sandakan sesiapa yang nak tengok boleh ja pergi rumah sha di Taman Sejati Apartment, Batu 7, dan sha akan cuba live dekat Facebook mana la tahu kan ada orang nak beli by pos, insyaAllah sha akan try pos kan, area Sabah ikut bas or pos laju tapi cas sha tak tanggung hihi. Tapi kalau nak beli area Sandakan insyaAllah sha akan consider maybe lebih dari RM20 kita bagi free COD tengok tempat macam mana ya. Ada pertanyaan mengenai borong bale bundle boleh contact sha..

Whatsapp sha off


Akaun Bank Perniagaan Tanpa Premis | Assalamualaikum, sha pernah juga google cari bank mana yang sesuai untuk memulakan perniagaan tanpa premis, agak sukar juga ya sebab semua bank memerlukan banyak kriteria termasuklah deposit RM10k, mana nak cari kan? aduh pening kepala peniaga kecil kecilan mencari deposit sebanyak itu, so sha tolong korang singkatkan masa memikirkannya, jom kita borak pasal akaun bank mana yang menyenangkan peniaga lagi-lagi peniaga yang tanpa premis macam sha ni hihihi.

Awal bulan Ogos lalu, sha dan suami decided untuk buat perniagaan tanpa premis, lalu kami pun urus trading lesen di Majlis Perbandaran Sandakan, sudah siap berurusan, kami terus proceed kepada pembukaan akaun bank, jangan guna akaun sendiri ya, better buka akaun bank untuk korang grab banyak benefit termasuklah loan dan memperbesarkan lagi perniagaan insyaAllah


So sha dah try tanya banyak jugalah bank area sandakan, mostly 3 hari waktu bekerja sha urus, then baru dapat buka akaun dengan CIMB

Sha langsung tiada kad CIMB, husband pun sama, so kami pergi cawangan dekat IJM, Batu 6, serahkan salinan trading lesen yang telah disahkan, dan mereka akan check CTOS, bila sudah clear, dorang akan panggil untuk pakej Insuranse dan Saving, tapi sha tak ambil pakej ni, boleh ja kalau nak dengar hihi.

Bila dah cerita-cerita dengan staff, dia akan suruh kita isi borang, IC, trading lesen original jangan tinggal ya, lepas siap semua, dia akan bagi kad ATM (cas RM15 akan ditolak pada deposit nanti), Cheque (ni terserah kalau korang mau pakai) sha tak ambil sebab 3x tendang, akaun terus tutup, ahh naya kau, then yang terakhir CIMB Click, ini buat sendiri.

Simple nya, tak sampai 1 jam dah siap..akaun dah aktif dan korang dah boleh mulakan perniagaan..sha nak cerita pasal bank mana yang bank songgeh tu (maybe next entry) terlampau banyak kriteria sampai bosan edan nak tunggu umie dia ni berurusan, tapi alhamdulilah settel semua masalah..hihi..hopely entry sha membantu ya..