Showing posts with label Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300. Show all posts
Showing posts with label Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300. Show all posts
Bismillah, Assalamualaikum

Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300 | Sha memang bercadang untuk tukar handphone tapi berfikir juga sebab handphone lama ni masih elok lagi kalau diguna, handphone sha sekarang jenama oppo A57 old fashion kata husband sha hihi 2 3 tahun nanti banyak aplikasi tidak lagi dapat support, setelah berfikir panjang akhirnya sha pun beli handphone online dengan tebus jaringan prihatin RM300 


Sebenarnya susah juga mahu memilih Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300 sebab semua telco selitkan sekali kontrak plan postpaid selama 1 hingga 2 tahun lama nya, pintar kan telco malaysja ni hihi

Lagipun plan postpaid semuanya RM40 ke atas, kalau beli handphone berharga RM300 korang hanya perlu bayar plan postpaid RM60 sebulan selama setahun ikut jenama handphone juga macam samsung dan oppa

Ada juga telco yang tiada kontrak tapi kena bayar pendahuluan RM100 dan kena aktif dengan plan selama 3 bulan

Tapi sayangnya handphone yang ditawarankan tidak menarik, hihi dah alang-alang kerajaan bagi rebat jadi sha perlukan handphone yang kira sha pakai untuk long term punya, sebab sha ni jenis yang jarang tukar handphone juga.

Handphone pertama sha guna selepas sha dapat kerja ialah Samsung J7 2015 itupun selepas sha dapat bonus 1 bulan kerja. Beli handphone guna duit sendiri sangat puas hati, sha tukar ke handphone sekarang pun sebab handphone suami dah rosak 2018 rasanya, so sha guna handphone samsung tu dalam 3 tahun juga. 

Ada tak Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300?

Syarikat-syarikat telekomunikasi yang menyertai Program Jaringan Prihatin⠀
Celcom: https://www.celcom.com.my/personal/jaringan-prihatin
Digi: https://digi.my/prihatin
Maxis: https://www.maxis.com.my/jaringanprihatin
Mcalls: https://mcalls.asia/jaringanprihatin
redONE: https://www.redone.com.my/promotion/bpr
speakOUT: https://speakout.asia/jaringanprihatin
Tune Talk:  https://www.tunetalk.com/my/en/jaringanprihatin
U Mobile: u.com.my/jaringanprihatin
unifi Mobile: www.unifi.com.my/jaringanprihatin
XOX Mobile: https://xox.com.my/jaringan-prihatin-en
YES: https://www.yes.my/kasiupB40
Yoodo: www.yoodo.com.my/jaringanprihatin

Belek punya belek alhamdulilah sha jumpa juga handphone tu, bagi sha apa yang penting dalam pemilihan handphone adalah storage dan camera. Tapi pembelian dengan syarat kena beli online. Leceh kan kita dah kemaruk nak guna handphone baru dah ni, kena tunggu pula ketibaan handphone haha..

Sha beli handphone yang tambah duit sikit dalam RM400 gitu, harga sebenar handphone tu sekitar RM700 lebih juga taklah sehebat handphone yang mahal tapi bila dah kerajaan bagi rebat kita carilah yang ok sikit kan.

Handphone tu belum sampai ke tangan sha lagi maybe dalam minggu depan sebab telco hantar sim kad dulu, tahulah sekarang kalau beli online banyak sangat terma dan syarat, lagi-lagi kena pakai plan telco tu kan. Ya sha guna plan postpaid telco tu, agak ok jugalah berbanding kena bayar RM40-60 sebulan tapi tiada handphone yang sesuai kan..

Sha pilih handphone NOKIA 5.4, actually ada ja yang sama spec dengan nokia ni, macam redmi 9t tapi tu handphone husband haha, lagi pula dia kata handphone tu bateri cepat panas kalau tengah cas, aip macam bukan ori ja haha.

Ok spec untuk nokia 5.4 ni sha bagitula sikit ya selebihnya korang boleh google.

Yang penting camera depan 16mp, belakang 48mp bolehlah kalau nak gambar barang review dan gambar anak buat kenangan, 48mp ok apa. Storage pula 128gb perghh install la apa pun aplikasi, gambarlah videolah apa sahaja edan inginkan hahaha tak juga storage handphone umie full ceh..kira 2 ni penting jugalah dengan harga yang sha bayar.

Tapi nokia 5.4 ni battery agak kurang sikit 4000mah, sha tengok review bolehla..hihi ada power bank kan hihi

Nokia ni jenama old fashion ka?

Nokia dulu handphone yang pernah popular pada zaman dahulu, sha juga pernah guna 2 jenama nokia sebelum ni cuma bukan yang touch screen lah, tapi sha ok ja dengan jenama ni. Kalau korang kurang ok dengan jenama ni boleh pilih jenama lain no hal hihi.




Plan 2.5gb RM38 sebulan dari Speakout

Seriously, sha baru dengan mengenai sim kad speakout, maafkan sha, sebab di sabah tak pernah ada iklan, banner or apa2 berkaitan speakout. Bila telco ini tersenarai dalam pilihan  
Handphone Yang Sesuai Untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300 why not sha try kan, dan line dekat sini ok ja rasanya line nya under digi, so far ok. Plan ni memang agak kurang sikit sebab kita kena bayar RM38 hanya untuk 2.5gb sahaja, telco lain ada tambahan unlimited call, media social, sms dan macam2 lagi dengan harga yang sama tapi speakout bagi sha rebat RM15 setiap bulan selama 1 tahun so korang hanya perlu bayar RM23 sebulan, oklah kan sebab sha pun guna wifi juga dirumah, keluar rumah pun sha tebus ja 1gb percuma hahaha jimat.

Nanti bila handphone dah sampai sha up sikit gambar nokia 5.4 walaupun taklah popular mana tapi kira oklah untuk Tebus Jaringan Prihatin RM300, korang dah tebus kah? Handphone apa yang korang tebus boleh share dekat komen.