Showing posts with label Family. Show all posts
Showing posts with label Family. Show all posts

Lamanya tak update blog, huuu...10 hari tu..sejak balik Sandakan, line tenet lembap, so tak dapat nak menaip..ni pun try and error..kakaka..lagipun sha dah jadi Full Time Gamer..COC :P

Balik Sandakan, tak miss main dengan si kembar ni..Baru 5 bulan..comel, geram tengok..Nama dorang Airin Arisha (Adik) Airin Aryana (Kakak)

Korang rasa2 yang mana satu kakak? mana satu adik? yang senyum atau yang tahan ketawa..
teka..jangan tak teka hihihi
tak ada hadiah yaa..


Sha memang suka ingat hari-hari yang special..contohnya hari lahir..dan sha ingat hari lahir adik beradik sha..kawan2 rapat dan lain-lain..unik kan orang macam sha..bila ja tengok tarikh, terus automatik cakap dengan mama dan adik2..hari ni hari lahir bapa..kalau arwah hidup, tahun ni dah umur 56...

Tak sangka, dia dah tinggalkan kami sekeluarga 2 tahun lebih..dia meninggal pada 20 0ctober 2012, sehari sebelum ulang tahun kelahiran adik bongsu sha..sekelip mata ja Allah ambil..

Pesanan sha..hargailah orang tua kita, selagi mereka masih hidup..nanti bila tiada akan rasa balik apa yang kita lakukan pada mereka..

Semoga Arwah tenang dan bersama orang2 yang beriman..semoga amal ibadah yang dia lakukan diterima Allah..tiada Ayah sehebat dia..
Al-Fatihah :(


wah tak sangka keyword ni bertandang selama 2 tahun termasuk tahun ni, sempenan father's day..malangnya sha malas ja nak buat entry pasal hari bapa, sedih sebenarnya..hukhuk...apapun banyak juga keyword yang lain datang...teruskan mencari diblog usang ni..hihih


Al-Fatihah buat ayah tercinta..
hargai mereka yang masih ada...




Keyword Hari Bapa

by on June 16, 2014
wah tak sangka keyword ni bertandang selama 2 tahun termasuk tahun ni, sempenan father's day..malangnya sha malas ja nak buat ...

Assalamualaikum

Ramai yang cari keyword ini (terima kasih singgah), dikala hari ayah ini tiba, sebenarnya sha malas nak tulis entry..eh..bukan malas..sedih..huhu..sha kehilangan ayah yang sha sayangi pada 20hb Oktober 2012 tahun lalu..so no points to me celebrate even I knows Everyday is Father's Day..right? hurm~

Di entry Selamat Hari Bapa tahun lalu..sorry title tetap sama even ayat lain haha..sha rindu dia sangat 
(cepat2 baca al-fatihah) - *Air mataku mengalir*..dah mula dah..hihi

Bak kata dia ni, Appreciate your dad as much as you can since he's still alive..
true kan? huhu..

To my late father

Happy Father's Day

by on June 16, 2013
Assalamualaikum Ramai yang cari keyword ini (terima kasih singgah), dikala hari ayah ini tiba, sebenarnya sha malas nak tulis entry...

Assalamualaikum

sejak tiba di kampung halaman, sha agak kurang on9 sebabnya..malas nak buka laptop dan line maxis tiada..huhu..tak tahu lah kenapa line malam ni laju sangat..tapi bagus juga..hilangkan boring hihi

so kerja utama jaga budak kecil yang lincah ni..then sha pakaikan dia tudung comel dak? macam perempuan kan? actually lelaki la..hihi..Muhd Suhairil Aiman..kawan bertekak :P

selain jadi baby sittter, sha jadi teacher pada sebelah malam..teringat kat pelajaran time sekolah rendah..hihi
manfaatkan lah cuti ini dengan keluarga..kan..kan..dah lari tajuk lak..haha.. 

Lelaki ka perempuan?

by on April 26, 2013
Assalamualaikum sejak tiba di kampung halaman, sha agak kurang on9 sebabnya..malas nak buka laptop dan line maxis tiada..huhu..tak ...

Mudah2an asyraf jadi imam muda macam rancangan di tv..kalau dikampung sha ada ain dan aiman..kalau di kk pula sha ada budak cumel ni..Muhd Asyraf Firdaus..alalala 1 bulan tak jumpa dia..rindu sangat..tadi dia temankan sha dating..

ada rupa mama tak?

aktiviti dating yang pertama dan wajib..isi perut dulu..asyraf dah boleh duduk di baby chair..hehe

 
makanan dah sampai..muka asyraf jadi macam ni..hahaha


nasi ayam penyet..menu lunch..1st time makan masakan ni..hahha..sedap gila ! restoran di alam mesra..namanya rasa padang jawa dekat dengan maybank memang rugi kalau tak cuba..


Mee Basah ayam menu petang..ni dah biasa makan..restoran amirun di sulaman IP sedap jugalah..lepas tu baru pulang rumah


asyraf yang aktif sangat nak keluar..bila tahu ja nak pulang rumah..muka dah jadi macam ni hahah..nak ja cubit pipi dia bah..geram..

Imam Kecik Asyraf

by on December 01, 2012
Mudah2an asyraf jadi imam muda macam rancangan di tv..kalau dikampung sha ada ain dan aiman..kalau di kk pula sha ada budak cumel ni..M...
Daftar Says dan Tips dapat RM5 dengan mudah


Tiba-tiba semalam burung terbang masuk dalam rumah..burung kaler hitam..kecil ja..sesat kot..tapi kata orang dulu-dulu burung hitam kalau masuk rumah bawah sial..eh..apa ni..karut la..adakah benda macam tu nak percaya?? sedangkan burung tu cuma sesat ja..apa lah..



setelah di zoom dengan hp yang kurang canggih :P 

sha dah cuba halau dia..penat tengok dia lari-lari keliling atas dinding..takut nanti dia kena kipas pula..sian kat burung ni..biasalah rumah di kampung mana-mana pun burung boleh singgah..kan..kan..korang pernah tak dengar orang dulu-dulu kata yang pelik macam ni??



Karut !! jangan percaya

by on November 02, 2012
♥ Daftar Says dan Tips dapat RM5 dengan mudah ♥ Tiba-tiba semalam burung terbang masuk dalam rumah..burung kaler hitam..kecil ja...

Oh durian..bila kah engkau akan masak..asyik tergantung atas pokok sebelah rumah ja..aish..menghidam betul tau tengok dia ni..yang lain dah dimakan oleh tupai..geramnya..nanti kau..lau nampak batang hidung kau..memang di baling la ni pakai selipar..hehe..


hah ini lah pokok durian sebelah rumah sha..dekat sangat..kalau buahnya jatuh memang jelas kedengaran..aduiyai..bila lah nak jatuh..sha dah tak tahan nak makan durian ni...


korang nampak tak buah durian tu..sedang melambai-lambai..hehe..masih suci lagi ni..belum disentuh pun oleh sang tupai


selain durian..rambutan pun nak juga berbuah..tapi yang ni belum masak lagi..pokok rambutan ni..sebelah ja dengan durian..terjangkit kot..tulah dia pun berbuah..tiap tahun begitu..tak mau ketinggalan heheh..

oh ya..ada lagi pokok mangga..tapi lupa nak snap..dah lama mengeluarkan buah..puas ja sha makan tiap petang then lepas tu sakit perut sebab overdos haha..


*home sweet home..*

dulu MAMA MIA pernah kata..nak tengok rumah sha..hah..nilah dia rumah sha..rumah orang kampung..taklah secantik di bandar kan..biarlah tak cantik..ni ja lah rumah peninggalan bapa sha..tengok bunga-bunga tu..dia yang tanam..memang rajin arwah tu..yang bendera kaler putih tu..kain jemuran heheh..jemur situ cepat kering..
Nota Pink dan merah :) : kalau ada masa nanti sha nak bagi tengok bahagian dalam rumah pula..insyallah :) kawan-kawan..sha rasa macam nak buat GA lah..ada tak yang nak jadi sponsor?






Durian Oh Durian

by on October 31, 2012
Oh durian..bila kah engkau akan masak..asyik tergantung atas pokok sebelah rumah ja..aish..menghidam betul tau tengok dia ni..yang lain...

Kami sekeluarga tak sambut raya aidiladha tahun ni sebab kenduri makan 7 jatuh pada hari tersebut..persiapan khas untuk kenduri dan tiada ziarah menziarahi melainkan saudara mara datang ke rumah lepas asar jumaat lepas..

Arwah dikebumikan lepas asar sebab terpaksa menunggu ketibaan sha dan kakak yang berada di untuk ziarah arwah buat kali terakhir..jenazah arwah selamat dikebumikan oleh adik beradik lelaki..dari mandikan jenazah sampailah kuburkan jenazah..

Raya aidilfitri yang lepas, kami sekeluarga beraya di hospital..kali ni kami beraya di kuburan..menziarahi kubur arwah..membaca yassin dan tahlil..moga sampai dengan tenang :)


Saimon (atau nama islamnya Razman) Bin Abdullah 
telah dilahirkan pada 08 Julai 1958 


dan telah wafat pada 20 Oktober 2012..
dikebumikan di bintang baru Rancangan Sg Manila Sandakan

Arwah berhasrat untuk memunaikan haji..namun telah pergi mengadap Ilahi pada bulan haji..moga amal ibadahnya diterima Allah dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman..al-fatihah T.T

AidilAdha Tahun ini

by on October 29, 2012
Kami sekeluarga tak sambut raya aidiladha tahun ni sebab kenduri makan 7 jatuh pada hari tersebut..persiapan khas untuk kenduri dan tia...

Hye korang..lamanya sha tak update...rindunya..rindunya..rindunya dengan blog tersayang..hehe..lately, sha busy..urus kenduri..dah 10 hari..segalanya berlalu dengan cepat..alhamdulilah dipermudahkan kami..sedih sangat tapi bukan tangisan yang kita patut sampaikan..doa itu penting :)

Dan...Hidup perlu diteruskan..ingat tu..yang pergi tak akan kembali..

Sha bersiaran di kampung..line memang lembap..insyallah sha akan balas BW korang..thanks korang yang ucapkan takziah pada entry yang lepas..doakan al-fatihah buat arwah..moga dia tenang di sana..

Nota Pink : hidup tanpa ayah memang susah kan :'(






Rindunya...

by on October 29, 2012
Hye korang..lamanya sha tak update...rindunya..rindunya..rindunya dengan blog tersayang..hehe..lately, sha busy..urus kenduri..dah 10 h...

Kita sedekahkan al- fatihah seminit buat bapa sha yang telah meninggal pagi tadi

 **

Al-fatihah

**

Penderitaan selama 3 bulan telah berakhir..kini Allah lebih sayangkan Arwah..mudah2an ditempatkan di kalangan orang yang beriman..amin..

kematian itu pasti..

Nota Pink : tinggal beberapa jam lagi..kenapa tak tunggu sha pulang T.T






Mood hari ni baik..ada 2 tempahan edit blog dari orang yang sama tapi blog berbeza..hehe alhamdulilah rezeki Allah..thanks..

Ok nak update dulu sebelum habiskan masa dengan edit blog..sha nak bagitau..mereka-mereka yang komen sha..memang ganas..haha..jangan terasa ya mama sekalian..sebab apa tau..sha dengan rakusnya pergi BW blog mereka-mereka ni..ahh..amik kau..komen banyak-banyak..sebab lama dah pending kan..so dorang balas setiap sorang datang balas 10..bayangkan 10 seorang (tak semualah) banyak tu..

Apapun korang memang the best..thanks a lot..sha rasa tak sunyi dalam dunia blog ni :) dengan itu sha dendangkan lagu Ku ingin kamu...hahahah..


Mereka Menganas !!

by on October 16, 2012
Mood hari ni baik..ada 2 tempahan edit blog dari orang yang sama tapi blog berbeza..hehe alhamdulilah rezeki Allah..thanks.. Ok nak...
Sha ada join satu contest yang melibatkan gambar diatas untuk 
THE BEST BABIES/KIDS SMILING CONTEST 2012-END DATE DEC

kalau nak join klik SINI 


1st Step : Like Page diatas ni
2nd Step : Like Picture

kalau nak share..amatlah dihargai :)


Vote For My Baby

by on September 29, 2012
Sha ada join satu contest yang melibatkan gambar diatas untuk  THE BEST BABIES/KIDS SMILING CONTEST 2012-END DATE DEC kalau n...

Hye korang..dah makan ka belum? lamanya lah sha tak update kan? ada tak yang rindu sha? lupakan :P 2hari yang lalu,(22 hb) sha pergi labuan..sha memang tak pernah pergi..orang bawa siapa tak nak ikut kan..hehe..labuan memang best, tak kurang minyak sebab kecik ja labuan tu..jadi sha puaslah berjalan-jalan..hehe..yang paling penting..coklat dia murah..

Maka bermulalah perjalanan kami (sha,adik fatni dan MR. A) dengan menaiki kereta ke menumbok seawal jam 7 dan tiba di terminal feri jam 9 lebih lah..minum air panas sebelum naik feri sebab sha dah loya makan coco crunch dan susu semasa perjalanan ke menumbok..

bahagian belakang feri yang memuatkan lebih dari 10 motorcar 

bahagian dalam feri..ada aircond dan boleh tengok wayang

Bahagian atas feri..panas dan best :) *Mr A curik2 amik..;o


Destinasi pertama sebelum memulakan perjalanan..cari restoran..lapar gila

Ingatkan Restoran ni sunyi ja.,rupanya ada 2 tempat makan..


Lepas habis makan kami singgah solat di masjid


Semua perjalanan kami  di guide oleh pakcik GPS


jom lepak kat taman botani..


amboi ayu nya..haha..rumah diatas pokok..dah tak gayat..hehe

macam kecil ja sha kan?



dari kiri : adik fatni, Mr.A(kura-kura), sha hahaha~



dah habis posing kat taman..
Now kita nak pergi pantai..jumpa blogger cute dengan anak dia..dia dah siap buat entry..sha baru ja mula..so next entry will be at beach with her :)

Nota Pink : sha suka pakai tudung ni..selesa dan nampak comey hahah..*perasan ok !!

Bercuti Di Labuan Part 1

by on September 26, 2012
Hye korang..dah makan ka belum? lamanya lah sha tak update kan? ada tak yang rindu sha? lupakan :P 2hari yang lalu,(22 hb) sha pergi la...

Kalau Abg Ben update pasal anak dia, Qaliff..sha pula nak update pasal anak buah sha..nama dia Muhammad Asyraf Firdaus ..memang geram nak tengok..pipi dah lah tembam..serupalah sangat muka dia dengan mama dia..huh~ tapi bila dia menangis..puh...karau orang yang menjaganya..hahaha..amik kau auntie..tapi bila berjauhan..memang rindu juga mahu dengar dia ketawa..hehe..

So sini sha ada rakam video asyraf..time tu dia memang geram..mungkin gusi dia gatal..nak tumbuh gigi..atau dia geram asyik berliur tengok kami makan..atau..dia geram sha tak layan sebab dia nak main dengan sha..atau..itu memang perkara biasa bagi baby..hahah..

jom layan video ni~




dah lah time tu dia sakit..ada juga tenaga dia nak keluarkan vokal yang sangat tinggi..haha..sebab dia sakit tu lah buatkan berat badan dia makin susut..minum susu pun dah kurang..kesian dia..batuk berkahak lagi tu..nak paksa makan ubat pun..dia baby lagi..ubat tu dia buang balik pula..tapi pipi dia maintain tembab !! :)

Jam 7 Pagi tadi Asyraf ditinggalkan dengan auntie yang baru bangun..haha..tak mandi lagi ni..dia pula bau kencing..mama dan ayah dia pergi kampung..dia dah biasa dengan sha...sha pun nak jaga dia mahu ja..suka..suka..suka..


Jadi pagi tu, dia happy ja..mood pun ok..main dengan dia..alololo..sha buatkan dia susu dan dia tidur diriba sha..alaalala sweetnya kalau baby tidur kan? nak gigit sikit..haha..tengah dia tidur lena..entah mimpi mama dia belikan pakaian kot sampai dia senyum-senyum sendiri..haha..sha pun mulakan blogwalking..dah lama tak balas jejak..alhamdulilah ada beberapa blog sha dah singgah..

Ceritanya lagi siuk kalau kamu baca ni, tadi kan sha kasih mandi asyraf..actually memang takut la bah kan..masih baby..sha memang nda berani..lagi-lagi asyraf jenis suka air..dengan perlahan-lahan sha kasih mandi..pakai sabun..terus angkat..heheh..lulus sikitlah..

Bab kasih pakai baju..sha sudah tererla..yang paling duluan..kasih pakai pampers sebab takut dia timbak pula auntienya hahaha..mata nya pun layu-layu sudah..bah ngam la ni..sha kasih isi dulu perutnya..baru kasih tidur..aman jugalah sha depan laptop..

Mukanya tidur..hahah

Nota Pink : Korang breakfast makan apa tadi?? sha makan coklat ja..hahah

Mood Asyraf hari ni..

by on September 08, 2012
Jam 7 Pagi tadi Asyraf ditinggalkan dengan auntie yang baru bangun..haha..tak mandi lagi ni..dia pula bau kencing..mama dan ayah dia pergi ...