Showing posts with label opzzpinky. Show all posts
Showing posts with label opzzpinky. Show all posts

Rindunya Zaman Bujang | Assalamualaikum, rindu ini memang selalu datang bila tengok gambar-gambar lama, lagi lagi dengan manusia ni, rindu sangat sekarang pun dia berada di nun jauh di semenanjung, berkhidmat untuk negara, tahniah atas pelantikan mu wahai adikku Balyna menjadi wirawati negara, firefighter gitu...mesti kau pun rindu zaman kita bersama dulu kan..haha

Teringat time kita hidup berdua, pergi kerja sama-sama, hantar kau dulu, dekat ja tempat kerja kita kan, lepas dari kerja kita pergi makan fast food di giant kolombong haha, siap usha-usah abang yang jual chicken chop tu, lai ingat ka time kita pergi KK naik kancil haha seram gila 1st time drive jauh-jauh semata-mata mau cuci mata ja..haha then kita bebas pergi mana asal ada minyak kereta kan..bestnya time tu..

Sekarang dah lain, dah berumahtangga ni, keadaan tak akan sama macam dulu..terhad, lebih kepada suami dan anak, dan rumah haha..insyaAllah nanti ko dah jadi isteri nanti ko akan faham juga tu, eh aku doakan ko ditemukan jodoh yang kau idamkan haha..kerjaya dah ada, boleh lah start cari jodoh ya..haha

Insyallah nanti edan dan adiknya dah besar, aku bawa dia balik kampung, rindu juga dengan kampung kamu..hahaha..terutamanya mama dan bapa mu..mesti dorang sunyi kan..maklumlah anak-anakny jauh..so cepat-cepat kahwin lai oiii haha

Doakan aku dipermudahkan bersalin july ni ya lai..rindu kauu sangat-sangat hahaha
sorry pada penggunaan 'aku' pada entry ini, 1st time hahaha


Image result for benda dah lepas"

Barang Lepas Janganlah Dikenang | Assalamualaikum, lately ada ja komen datang yang explain pasal hubungan lama..maaflah ya..entry ini saja-saja nak bagitau, yang diri ini tak mau dengar apa-apa ulasan mahupun alasan..kenangan yang lepas tu..stop sampai situ ja la..anggap ja lah itu batu lonjatan untuk kebahagian hari ini..haha..husband pun ada cakap..macam hal tu ada yang belum dirungkai kan..kah..kalau nak stalk blog sha, sila kan..mohon doakan yang baik2 untuk kelaurga kecil sha juga..sha sekarang bz jaga husband dan edan..so tiada masa nak kenang kembali hal lama haha..




Pahala Free | Assalamualaikum, sekarang ni senang sangat kan nak dapat pahala free kan, buat-buat cerita dekat orang tanpa usul periksa..boleh ja kalau nak tanya pun ini tak..suka ja buat cerita dekat orang..aish tak baik betul perangai..tapi bila kena dekat dia amboi bukan main lagi suruh orang shhhhuuuuu..nasiblah kita ni bukan tergolong dalam perangai dia..

Orang macam ni kan..tak boleh layan sangat..dengar ja dia bercakap percaya jangan sekali..ala orang sekeliling pun dah banned dia..cuma hormat ja sebagai manusia sebab tu tak kena pulau..ermm..geram sha orang yang macam ni..tak apa sha..husband cakap nanti kita juga dapat pahala free..hihih


Pahala Free

by on January 18, 2020
Pahala Free | Assalamualaikum, sekarang ni senang sangat kan nak dapat pahala free kan, buat-buat cerita dekat orang tanpa usul periksa..b...
Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan main, ini bukan patung bunny biasa tau, selain patung ni comel, patung ni juga nampak macam real, bulu nya, tangan dan kaki..haha



Kalau korang nak tahu, bunny ni adalah power bank..yes..comel macam ni rupanya sejenis power bank..alahai..edan geram benda berbulu ni, haha..apapun tetap comel..boleh lah kalau nak sambung nyawa phone sha kan..

Terima kasih JeanC bagi bunny comel ni..nanti kita review produk dia ya..tunggu tauu

Patung Bunny

by on November 10, 2019
Assalamualaikum, lama sha tak dapat patung, last dapat time 2015 kot, terasa agak tua disitu haha, tapi bila dapat patung happy nya bukan ma...
Assalamualaikum, Alhamdulilah malam ni ada free sikit, mau share something yang sangat menyentuh hati sha..kisah dari sebuah rumah yang kosong perlahan2 terisi, walaupun hanya husband ja yang kerja kikikiki

Maafla gambar tak related hahaha

Setiap isteri idamkan rumah yang sebati dengan jiwa..kalau sha, tak kisah asal selesa dan mampu dimiliki..

Barangan pula, bila pindah rumah baru, barang tak semuanya kita terus beli kan? Apa yang penting bagi sha ialah ais box dan dapur gas, kita beli ais box second hand ja wak..masih ok lagi..nanti ada duit lebih boleh ganti baru..then sha beli barang dapur..mostly penting bahagian barang dapur..ada juga barang hadiah kahwin..gelas, piring dan kontainer..terima kasih sebab hadiahkan barang yang cukup berguna selepas kahwin haha..

Sha memang nak pindah rumah sendiri lepas kahwin, means that ada kehidupan sendiri dengan suami dan anak..dengan privasi sendiri..actually awal awal kahwin kewangan tak berapa mencukupi until sha dan suami decide pindah rumah di kuarter husband kerja..time sha pregnant edan 7 bulan..

Semuanya kami mula sendiri, sikit sikit beli barang..kebanyakan barang sha beli dekat kedai rm2 dan ninso..murah2 ja tapi best tengok ada barang dapur sendiri..sayang nak buang even harga murah

Lepas ekonomi dah stabil start beli barang keperluan lain..masih dalam lingkungan keperluan yang dimesti kan ada dalam rumah..macam TV, mesin basuh dan rice cooker..itu semua sha baru ja ada tau..

Tv sha beli second dekat saudara..tapi suara tak keluar..bolehlah tengok chandra nandini guna subtitle hahaha..then bila ada rezeki lebih baru beli smart TV, boleh edan tengok youtube dekat TV, lagi satu xperlu guna decoder mytv..sebab dah ada channel dalam TV tu hanya sambungkan antena saja..sha pakai antena dalam rumah..

Cuci baju pun dah guna mesin..hari tu rumah bawah complain dia basah sebab sha jemur kain kan tak perah..maklumlah xda mesin..hahaha..now alhamdulilah walaupun hanya mesin basuh manual..sha tetap dapat cuci baju dengan bersih

See guys walaupun benda murah, function tetap sama..dari sebuah rumah yang kosong qlhamdulilah rezeki Allah beri kami keperluan untuk diisi pada rumah tersebut..