Alhamdulilah setelah gatal tangan ni nak mengedit, akhirnya mangsa edit blog berserah diri dan berpuas hati dengan hasil tangan sha yang tak seberapa ni..actually tuan blog nak seiras2 dengan blog INI tapi sha dapat idea baru..cece...so blog dia jadi mangsa sebab tuan blog nak sha design ikut suka hati sha..so sha bedal ja la..

Maka terciptalah tema blog reben, color pink and grey...
Tuan blog siap promote sha lagi tu..thanks kak

Meh nak promote sat :)
Jom terjah...follow ramai2..tambah ukhwah..



Untuk tempahan seterusnya sila PM #Sharina Elyana atau Email : opzzpinky@yahoo.com




I trust Him :)

wah tak sangka keyword ni bertandang selama 2 tahun termasuk tahun ni, sempenan father's day..malangnya sha malas ja nak buat entry pasal hari bapa, sedih sebenarnya..hukhuk...apapun banyak juga keyword yang lain datang...teruskan mencari diblog usang ni..hihih


Al-Fatihah buat ayah tercinta..
hargai mereka yang masih ada...




Keyword Hari Bapa

by on June 16, 2014
wah tak sangka keyword ni bertandang selama 2 tahun termasuk tahun ni, sempenan father's day..malangnya sha malas ja nak buat ...
Game mana yang bukan timbulkan stress itu bukan game orang dewasa..haha..game budak2 tu ja yang hilangkan stress kan..kan..sedangkan Dota pun, main sampai tak tidur, nak jaga 'kampung' sangat :P

Tapi bila jumpa game ni, memang best dan mencabar..part nak susun alat2 peperangan tu kena ada strategik..tapi bila dah menang, jemu pula nak main balik hihih...

Game ni ada 5 Level, dan sha da habiskan dalam 2 hari, yeah...dapat juga kalahkan zombie tue, geram juga, lepas tu continue dengan part survival susah tauuu...jap lagi nak habiskan :D

Lama dah sha tinggalkan alam permainan macam zombie ni, since ada blog..apatah nya blog boleh buat duit :D

Ada game yang buat orang ketagih..macam game Candy Crush Saga hari tu...susah juga mau berhenti, dah sampai level 132 susah bukan main..tengok pun stress hihih

Korang main game apa? mari share :D


Zombie vs Plants Game

by on June 16, 2014
Game mana yang bukan timbulkan stress itu bukan game orang dewasa.. haha..game budak2 tu ja yang hilangkan stress kan..kan..sedangkan ...
Semestinya sha di antara salah sorang peminat Hafiz Hamidun, bukan kerana kehenseman nya, tapi disebabkan agamanya iaitu Islam..cecece...actually sha suka Hafiz Hamidun ni dari zikir yang dia nyanyikan, merdu sangat..

Namun sha bukan aktif sangat twitter nasib baik dia repost di FB..
So sha copy quote dari dia dan akan olahkan sedikit..

Jodoh tu bukan hanya apabila kita tunggu selama bertahun2, Confirm nikah..bukan..Allah hanya menjanjikan jodoh yang baik tuk diri kita yang baik, bak kata orang jika berkenan jangan lamakannya, bina 'Masjid' tu benda yang baik, dapat pahala..

Tapi kita sibuk terkejar2 orang jauh, lepas tu putus, kita tak tahu yang orang depan mata kita, tup..tup jodoh yang telah Allah rancang..Subhanallah..hebatkan Kuasa Allah..

eh..dah macam cerita sha pula..opss..
Insyallah kalau ada orang yang dekat nak, itu lebih bagus kan..
adakah?




Alhamdulilah, itu ja sha mampu nak cakap bila rezeki Allah datang bergolek dalam blog usang ni, jarang sangat nak update disebabkan masalah internet, cepat sangat habis DATA..rrrr...pakainya sekejap ja..sabar je la awak :D

tinggal 2 BE ja running dalam blog ni...tolong klik ya..insyallah nanti kita balas balik :D

BE | Huawei Ascend P7

by on June 15, 2014
Alhamdulilah, itu ja sha mampu nak cakap bila rezeki Allah datang bergolek dalam blog usang ni, jarang sangat nak update disebabk...
*Tshirt yang available hanya berwarna HITAM sahaja

Material : 100% cotton
Size Available : S , M , L , XL , XXL, XXL
Colour available : OREN , YELLOW , RED , GREEN , PINK

TAMBAHAN :
letak link/url blog dibawah kotak I AM : RM5
Nombor pada lengan baju : RM5

Tempoh Pre-order:
Batch1 : 09/06/2014 - 21/06/2014
Batch2 : 22/06/2014 - 04/07/2014

Jika berminat untuk menempah..hubungi kami di
Whatsapp : 012-4663861
Email : eira.shamiera@yahoo.com


TEMPAHAN BUTTON BADGE VERSI I AM

Jika Berminat..boleh KLIK SINI untuk maklumat lanjut

Alhamdulilah, hari konvo yang dinanti telah tiba, 20 Mei 2014 naik ke pentas untuk terima segulung sijil setelah berhempas pulas dengan assignment dan test selama 3 tahun, akhirnya daku memiliki Diploma in Bussiness Studies :)

Neves yang amat, ini kali kedua terima sijil selepas dapat sijil teknologi komputer dekat ILP dulu, syukur..walaupun tiada saudara yang hadir menyaksikan hari penerimaan sijilku..sedih tapi apa kan daya..

Cerita konco di UiTM Shah Alam...
Bergerak seawal 6.50 pagi, masih gelap lagi bumi Shah Alam...persediaan dibuat dengan memakai baju jubah sebesar baju tidur..tenggelam daku yang kecil ni :P , untuk cover ketinggaan daku memakai kasut setinggi 3 inci..mak aih, rasa macam berdarah kaki ini, siap sumbatkan tisu di kasut, sebab kasut longgar sangat haha...

Jom tengok gambar persiapaan konvo

amboi manjanya nak minta tolong pasangkan topi dengan makcik ni

minta tolong kawan pulak?

tak puas hati lagi??
cepatlah kita dah ready nak wefie ni..

Bila dah masuk dewan, sha tak dapat bergambar sebab HP kong, sayang betul..then gambar atas pentas belum sampai, nanti sha update, harap gambar tu cun sebab dah berabis senyum, takut sangat gambar cacat hihih..
dah selesai naik pentas, mari humban topi lak

kami - BM111A2

selfie dengan bunga

Finally, tahniah buat diri sendiri sebab dapat capai hingga tahap ni, thanks to my family especially this is for my late Dad, sebab dia tak berkesempatan untuk tengok sha naik pentas, sokay, yang penting sha dah buktikan pada arwah yang sha mampu buat dia tersenyum :) 
-the end-
klik banner untuk penyertaan

**Perhatian
  • 30 Pemenang dicari
  • Setiap pemenang akan mendapat sepasang doodle *seperti yang terdapat pada gambar
  • Cara pemilihan pemenang melalui Random.org 


Tamat : 11.59malam @15 Jun 2014

17 Mei | hari pendaratan sha di KLIA 2 dengan menaiki Air Asia, 1st time ni pijak terminal airport yang baru dibuka awal bulan Mei, nasib tak sesat..maklumlah besar sangat | Entry Sesampainya aku di KL

Ini kali ke 3 sha pergi ke I-City, [Kali Pertama dan Kedua] I-city tiada beza, cuma orang yang bawa sha pergi sana ja berbeza dengan kali pertama dan kedua pergi sana..namun daku redha :)

Sha suka sangat singgah sini, damai ja ada banyak lampu2 warna warni...time kami pergi ni, hujan renyai2..sama macam sha pergi kali pertama dan kedua..




So kami plan nak buat gambar pre convo, tapi lupa mau bawa jubah dan topi masing2, adapun sehelai ja bawa..rugi sangat2..





Gambar perjalanan konvo akan publish malam ni..tunggu ya..

Gambar - Kami ke I-City

by on June 09, 2014
17 Mei |  hari pendaratan sha di KLIA 2 dengan menaiki Air Asia,  1st time ni pijak terminal airport yang baru dibuka awal bulan Mei ,...